צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פוקאצ'ת גבינות, ירקות וממרחים

– מתכון של אופיר קדם ואסף גרניט  –

כריך ארוחת בוקר משודרג עם מבחר גבינות משובחות של "גד" וירקות טריים. מניחים את הגבינות על הפוקאצ'ה מיד שהיא יוצאת מהתנור והן נמסות מעט מהחום ויוצרות מנה הרמונית במיוחד.

חומרים ל-6 פוקאצ'ות אישיות:

לבצק:

1 ק"ג קמח
500 מ"ל מים
30 גרם שמרים טריים
30 גרם סוכר
30 גרם מלח
30 מ"ל שמן זית

לציפוי:

ביצה טרופה עם 3 כפות מים
600 גרם תערובת גרעינים קלויים:
חמניות ודלעת

להרכבה והגשה:

ממרח ארטישוק
פסטו
עגבניות מיובשות חתוכות
בצלים אדומים חצויים ופרוסים
חופן בצל ירוק קצוץ
חופן עלי נענע
מוצרלה בייבי 18%
סטריקנו פרוסה או גאודה בקר 30%
קאשקבלו 26% פרוסה
קממבר בקר 25% חתוכה לקוביות
ריקוטה פרסקה 9%

הכנה:

  1. מכינים פוקאצ'ה: שמים את חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 6-5 דקות עד לקבלת בצק חלק. מכסים בניילון ומתפיחים כ-30 דקות עד להכפלת הנפח ב-50%.
  2. על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל-6 חלקים ויוצרים מכל חלק גליל באורך 30 ס"מ. מפזרים גרעינים ומתפיחים 30 דקות.
  3. מחממים תנור לטמפרטורה ל-200 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
  4. אופים כ-15 דקות עד להזהבה.
  5. מרכיבים ומגישים:  פותחים מעט את הפוקאצ'ות בחלק העליון ומורחים בממרח ארטישוק או פסטו. מפזרים גבינות בצורה חופשית ומסדרים מעל עגבניות, בצל אדום וירוק ועשבי תבלין.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

0

סלט כל טוב – ירקות ובייבי מוצרלה

סלט הירקות הפשוט מקבל טאצ׳ רענן עם כדורוני מוצרלה טרייה. שמן זית, צ׳ילי ולימון הופכים אותו לחגיגה. אוכלים עם לחם שאור טוב, שיי

0

פסטה עם עגבניות ומוצרלה בסיר אחד

במקום לבשל את הפסטה במי מלח ולהכין בסיר נפרד את הרוטב, שמים את כל החומרים בסיר אחד (ראו תצלום) ומבשלים עד שהפסטה מוכנה. אבל פש

0

קונכיות פסטה ממולאות בגבינות

פסטה ממולאת, רביולי למשל, היא אחת המנות הנחשקות על שולחן החג, אבל גם אחת המורכבות יותר להכנה. כאן עשינו לעצמנו חיים קצת יותר ק

0

לזניה תרד ופטריות

בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת.

0

קלצונה חצילים וגבינות

הבצק הוא בצק פיצה מסורתי, וגם למלית יש נשמה ים תיכונית. אבל במקום לרדד את הבצק ולפזר עליו תוספות, מכינים קלצונה – כיסון

0

טארטים אישיים עם גבינות וירקות

בכל אחד מהטארטים היפים האלה יש גבינה אחרת ותוספת שמחמיאה לה במיוחד. מה שמשותף לכולם הוא קלות ההכנה, בזכות שימוש בריבועי בצק על

0