צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פולנטה תירס טרי עם סלסה של סלק וריקוטה

מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין

למה להסתפק בפולנטה מקמח תירס, כשיש בשוק קלחים של תירס טרי, עסיסי ומלא טעם? לקבלת קרם קטיפתי עדיף לבשל את גרעיני התירס הצהובים. הריקוטה תעניק לקרם מרקם חלקלק והמנצ'גו תעמיק את הטעמים.

חומרים ל-6 מנות:

לפולנטה:

8 קלחי תירס טרי
50 גרם חמאה
1/2 כוס (120 מ"ל) יין לבן יבש
בצל קצוץ הכי דק שאפשר
2 שיני שום כתושות
2 כוסות חלב
2 כפות ריקוטה פרסקה 9% (מהקופסה שמיועדת גם לסלסה סלק)
מלח ופלפל
50 גרם גבינת מנצ'גו 34% מגוררת דק

לסלסה סלק וריקוטה פרסקה:

4 סלקים עם הקליפה
1 קופסה (פחות 2 כפות) גבינת ריקוטה פרסקה 9% מפוררת לפיסות גדולות
1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים (נענע, כוסברה, פטרוזיליה ובצל ירוק)
מיץ וקליפת לימון מגוררת מחצי לימון
מלח ופלפל

הכנה:

  1. לסלסה סלק: מחממים תנור ל-200 מעלות. עוטפים את הסלקים בנייר כסף ואופים בתנור שעה וחצי עד לריכוך. מצננים, מקלפים ופורסים לפלחים.
  2. לפולנטה: מגלחים את קלחי התירס בסכין כדי לרוקן את השיניים מהתוכן החלבי שלהן ומעבירים לקערה.
  3. בסיר קטן מאדים את היין, הבצל והשום עד שהיין מתאדה והבצל והשום מתרככים מאוד.
  4. מוסיפים לסיר את החמאה וגרעיני התירס ומבשלים יחד 5 דקות. מוסיפים את החלב ומבשלים מעל להבה נמוכה כ-45 דקות, או עד שהנוזלים מתאדים, הטעמים מתרכזים והמרקם מסמיך. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים ריקוטה ומנצ'גו וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד להטעמתן בקרם. מכבים את הלהבה.
  5. ממשיכים בהכנת הסלסה סלק: מתבלים את פלחי הסלק בעשבי תיבול, בצל ירוק, מיץ וקליפת לימון, מלח ופלפל. מוסיפים את הריקוטה המפוררת ומערבבים בעדינות.
  6. מעבירים את הפולנטה לצלחת הגשה מרכזית או מחלקים בין צלחות אישיות, מניחים מעליה סלסה של סלק עם ריקוטה פרסקה ומגישים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מאפה אוורירי של ריקוטה פרסקה וחצילים

מאפה פינוק נימוח ועשיר. השילוב בין טעמה של ריקוטה פרסקה לחצילים הקלויים עובד מצוין. ויש גם בונוס – אין כאן טיפת קמח, ולכן המאפ

24

טורטליני ארטישוק ירושלמי ופטה כבשים על תבשיל חמציץ

טעמו האדמתי של הארטישוק הירושלמי משתלב נהדר עם החמצמצות של הפטה, ואת החוויה משלים תבשיל החמציץ.

24

בורגר של גבינת חלומי, קישואים עם איולי עירית

קלאסיקה איטלקית אהובה עם טוויסט למבוגרים בלבד.

18

מוצרלה פרסקה טמונה ברחמה של פולנטה

ממליגה לוהטת מקלחי תירס חיים, שבתוכה טמונים קרעי מוצרלה הנמסים לתוכה

18

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלס

14

עוגת ריקוטה

אלגנטית, גבוהה ולחה, עם ניחוח משגע של גבינה וקינמון. עוגה כזאת תרצו להכין כל שבת. לכבוד החג אתם מוזמנים להלביש אותה בשמלה לבנה

14

עוגת בורגול

חלופה מקורית ומרשימה לפשטידת החג המסורתית. החיבור בין הגבינות, הבטטות והבורגול יוצר משחק טעמים ומרקמים מענג, ואילו העגבניות הצ

14

עגבניות ממולאות בקוסקוס, גבינות ועשבים

תערובת ים תיכונית עסיסית של קוסקוס, גבינות, זיתים ועשבים מחמיאה במיוחד לטעם העגבניות. פרוסות מוצרלה פרסקה שמכסות את המלית ונמס

14