צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פולנטה תירס טרי עם סלסה של סלק וריקוטה

מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין

למה להסתפק בפולנטה מקמח תירס, כשיש בשוק קלחים של תירס טרי, עסיסי ומלא טעם? לקבלת קרם קטיפתי עדיף לבשל את גרעיני התירס הצהובים. הריקוטה תעניק לקרם מרקם חלקלק והמנצ’גו תעמיק את הטעמים.

חומרים ל-6 מנות:

לפולנטה:

8 קלחי תירס טרי
50 גרם חמאה
1/2 כוס (120 מ”ל) יין לבן יבש
בצל קצוץ הכי דק שאפשר
2 שיני שום כתושות
2 כוסות חלב
2 כפות ריקוטה פרסקה 9% (מהקופסה שמיועדת גם לסלסה סלק)
מלח ופלפל
50 גרם גבינת מנצ’גו 34% מגוררת דק

לסלסה סלק וריקוטה פרסקה:

4 סלקים עם הקליפה
1 קופסה (פחות 2 כפות) גבינת ריקוטה פרסקה 9% מפוררת לפיסות גדולות
1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים (נענע, כוסברה, פטרוזיליה ובצל ירוק)
מיץ וקליפת לימון מגוררת מחצי לימון
מלח ופלפל

הכנה:

  1. לסלסה סלק: מחממים תנור ל-200 מעלות. עוטפים את הסלקים בנייר כסף ואופים בתנור שעה וחצי עד לריכוך. מצננים, מקלפים ופורסים לפלחים.
  2. לפולנטה: מגלחים את קלחי התירס בסכין כדי לרוקן את השיניים מהתוכן החלבי שלהן ומעבירים לקערה.
  3. בסיר קטן מאדים את היין, הבצל והשום עד שהיין מתאדה והבצל והשום מתרככים מאוד.
  4. מוסיפים לסיר את החמאה וגרעיני התירס ומבשלים יחד 5 דקות. מוסיפים את החלב ומבשלים מעל להבה נמוכה כ-45 דקות, או עד שהנוזלים מתאדים, הטעמים מתרכזים והמרקם מסמיך. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים ריקוטה ומנצ’גו וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד להטעמתן בקרם. מכבים את הלהבה.
  5. ממשיכים בהכנת הסלסה סלק: מתבלים את פלחי הסלק בעשבי תיבול, בצל ירוק, מיץ וקליפת לימון, מלח ופלפל. מוסיפים את הריקוטה המפוררת ומערבבים בעדינות.
  6. מעבירים את הפולנטה לצלחת הגשה מרכזית או מחלקים בין צלחות אישיות, מניחים מעליה סלסה של סלק עם ריקוטה פרסקה ומגישים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קרם פולנטה עם ירקות קיץ קלויים

הפולנטה הדשנה מזוהה עם חורף, אבל כאן חיברנו אותה לקיץ הישראלי בעזרת מגוון ירקות צבעוניים.

24

פולנטה תירס, פטריות צלויות וגבינת פקורינו

הפולנטה החלה את דרכה בתור דייסה במטבחים הביתיים של צפון איטליה והפכה במרוצת השנים לאחת המנות המבוקשות ביותר במסעדות.

24

מוצרלה פרסקה טמונה ברחמה של פולנטה

ממליגה לוהטת מקלחי תירס חיים, שבתוכה טמונים קרעי מוצרלה הנמסים לתוכה

18

ריקוטה פרסקה אפויה עם תרד וכרישה

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תרד מאודה וכרישה שהוקפצה בשמן זית.

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם צ’ושקי

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תבשיל של פלפלים קלויים, מתובלים בשום ושמיר.

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם תאנים, אורגנו ודבש

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תאנים טריות ודבש. אם אין תאנים טריות אפשר להחליף בפרי עונתי אחר כמו אפרסמון, תותים או קונפיטורה.

0

אירוח ספרדי עם מנצ’גו

מנצ’גו, גבינה ספרדית,  מיוצרת מ-100% חלב צאן, טעמה עמוק ומעט חריף ובעלת מעטה שחור.

0

אלבונדיגס תירס ופלפלים

לביבות רכות ועסיסיות שמגישים עם סלסה של עגבניות. הכי טעים להכין אותן פיקנטיות.

0