צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פוגצטה מוצרלה

– מתכון של שי לי ליפא –

מי שמבקר בארגנטינה מגלה עד מהרה, שלצד הסטייקים המפורסמים בתפריטי המסעדות מככבות פסטות, פיצות ועוד מנות שהגיעו לארגנטינה יחד עם גלי המהגרים מארץ המגף. פוגצטה היא אחת מהן. שתי שכבות של בצק קריספי חובקות מלית של מוצרלה ואנשובי. טעים!

חומרים לפוגצטה בקוטר 30 ס”מ:

לבצק:
‏1 כף (10 גרם) שמרים טריים מפוררים
‏1 כף סוכר
‏3/4 כוס (180 מ”ל) מים מינרליים או מסוננים פושרים
‏2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
‏2 כפות שמן זית
‏1 כפית שטוחה מלח

למלית:
‏1 שקית (300 גרם) מוצרלה מגוררת 22%
‏8 פילטים של אנשובי בשמן זית (לא חובה)

לטופינג:
‏2 כפות שמן זית
‏1 בצל בינוני חצוי ופרוס בעובי 1/2 ס”מ
‏1/2 כפית אורגנו מיובש
מלח גס ופלפל שחור גרוס

הכנה:

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: שמים שמרים וסוכר בקערת מיקסר, ממיסים במים חמימים ומשהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.
  2. מוסיפים את שאר חומרי הבצק ולשים עם וו לישה כ-10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. בינתיים מכינים את הטופינג: מחממים מחבת עם שמן זית על להבה בינונית ומאדים בצל כ-5 דקות עד שהוא רך. מצננים היטב.
  5. מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  6. מרכיבים את הפוגצטה ואופים: חוצים את הבצק ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 30 ס”מ ועובי 3-2 מ”מ.
  7. מניחים עיגול בצק אחד בתבנית, מפזרים עליו מוצרלה ומסדרים פילטים של אנשובי. מכסים בעיגול בצק שני, מפזרים את הבצל המטוגן, אורגנו מיובש, מלח גס ופלפל.
  8. אופים 20-15 דקות עד שהפוגצטה זהובה. חותכים למשולשים בעזרת גלגלת פיצה ומגישים מייד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

0

לזניה סגולה

שילוב נהדר של גבינה וירק, של מתוק ומלוח, של לבן וסגול!

0

שושני בצק עלים וגבינות

מאפה פריך שמניחים רותח במרכז השולחן ומזמינים את הסועדים לבחור לעצמם את שושנת הגבינה שהכי קורצת להם

0

פיצה קוואטרו פורמאג’י של אייל שני

זהו הבצק הקל ביותר להכנה, מבצקים כאלה אופים את פיצות הטאליו הידועות ברומא. אופים עד ששולי הבצק הזהיבו היטב והקוואטרו פורמאג׳י נמסה על רוטב העגבניות.

0

פפרדלה קוואטרו פורמאג’י

פסטה ברוטב ארומטי ומפנק במיוחד, שמכינים בקלות בבית ומרגישים כמו במסעדה. חשוב שהרוטב יהיה מוכן לפני הפסטה (עדיף במקביל), כדי שהפסטה לא תחכה לרוטב.

0

פיצה קוואטרו פורמאג’י

פיצה זה טעים. פיצה עם אקסטרה גבינה, יותר טעים. פיצה עם קוואטרו פורמאג׳י, זה טעים בטירוף!

0

עוגת בורגול

חלופה מקורית ומרשימה לפשטידת החג המסורתית. החיבור בין הגבינות, הבטטות והבורגול יוצר משחק טעמים ומרקמים מענג, ואילו העגבניות הצלויות מוסיפות צבע משגע,

0

פיצה מרגריטה

במתכון הזה המרכיבים פשוטים! כל מה שצריך זה מוצרלה איכותית בשביל פיצה מרגריטה איטלקית ומושלמת

0