צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פוגצטה מוצרלה

– מתכון של שי לי ליפא –

מי שמבקר בארגנטינה מגלה עד מהרה, שלצד הסטייקים המפורסמים בתפריטי המסעדות מככבות פסטות, פיצות ועוד מנות שהגיעו לארגנטינה יחד עם גלי המהגרים מארץ המגף. פוגצטה היא אחת מהן. שתי שכבות של בצק קריספי חובקות מלית של מוצרלה ואנשובי. טעים!

חומרים לפוגצטה בקוטר 30 ס"מ:

לבצק:
‏1 כף (10 גרם) שמרים טריים מפוררים
‏1 כף סוכר
‏3/4 כוס (180 מ"ל) מים מינרליים או מסוננים פושרים
‏2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
‏2 כפות שמן זית
‏1 כפית שטוחה מלח

למלית:
‏1 שקית (300 גרם) מוצרלה מגורדת 22%
‏8 פילטים של אנשובי בשמן זית (לא חובה)

לטופינג:
‏2 כפות שמן זית
‏1 בצל בינוני חצוי ופרוס בעובי 1/2 ס"מ
‏1/2 כפית אורגנו מיובש
מלח גס ופלפל שחור גרוס

הכנה:

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: שמים שמרים וסוכר בקערת מיקסר, ממיסים במים חמימים ומשהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.
  2. מוסיפים את שאר חומרי הבצק ולשים עם וו לישה כ-10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. בינתיים מכינים את הטופינג: מחממים מחבת עם שמן זית על להבה בינונית ומאדים בצל כ-5 דקות עד שהוא רך. מצננים היטב.
  5. מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  6. מרכיבים את הפוגצטה ואופים: חוצים את הבצק ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 30 ס"מ ועובי 3-2 מ"מ.
  7. מניחים עיגול בצק אחד בתבנית, מפזרים עליו מוצרלה ומסדרים פילטים של אנשובי. מכסים בעיגול בצק שני, מפזרים את הבצל המטוגן, אורגנו מיובש, מלח גס ופלפל.
  8. אופים 20-15 דקות עד שהפוגצטה זהובה. חותכים למשולשים בעזרת גלגלת פיצה ומגישים מייד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה

לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה

24

פיצה סיציליאנית עם שוליים ממולאים במוצרלה

לפיצה הזאת יש נשמה איטלקית אמיתית עם שילוב כל כך ים תיכוני בין ארטישוק, אנשובי ושתי גבינות איטלקיות – קאשקבלו ומוצרלה

24

מאפה בצק עלים עם עגבניות לחות, בזיליקום, זיתים ומוצרלה פרסקה

מאפה טעים עם נשמה ים תיכונית, שמכינים בכמה רגעים.

18

פיצה זוקיני עם שני סוגי מוצרלה

פיצה עסיסית ממשפחת pizza bianca, כלומר ללא רוטב עגבניות. שימו לב לשיטת האפייה המותאמת לתנור הביתי

18

לביבות תירס ומוצרלה

לביבות עדינות ופריכות שילדים ומבוגרים יאהבו. הן טעימות חמות, בטמפ' החדר ואפילו קרות. מומלץ להגיש עם יוגורט.

18

מיני פיצות בגט עם גבינות וירקות

בין פיצה קלאסית לברוסקטה יש את הפטנט האלגנטי הזה: לוקחים בגטים קטנים, חוצים לאורך, מורחים ברוטב עגבניות משובח ומפזרים מעל מוצר

14

פיצות אישיות מהירות ללא גלוטן

גם לנמענים מגלוטן מגיע ליהנות מפיצה טובה. אחד הפתרונות הטעימים והזריזים הוא שימוש בטורטיות מקמח תירס. ניתן להשיג כאלה בחנויות

14