צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פאי פילו, ריקוטה פרסקה ותרד

– מתכון של רות אוליבר  –

מאפה עשיר שמתכתב עם הבּרק הטורקי, אך עם טוויסט איטלקי (בזכות השימוש בבזיליקום). השימוש בריקוטה פרסה מעניק למלית מרקם נעים במיוחד וטעם נהדר.

חומרים לתבנית בקוטר 24 וגובה 4-3 ס"מ:

9 עלי פילו מופשרים במשך הלילה במקרר
100 גרם חמאה מומסת

למלית:

300 גרם עלי תרד נקיים ללא הגבעולים העבים
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
1/2 צרור בזיליקום קצוץ
2 קופסאות (600 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
150 גרם קאשקבלו 26%
150 גרם פטה עיזים 20%
3 ביצים
מלח ופלפל שחור
1/4 כפית אגוז מוסקט

להברשה:
ביצה
2 כפות מים

הכנה:

  1. מכינים את המלית: מחממים מחבת גדולה (ללא שמן), מוסיפים תרד ומאדים עד שהעלים מתרככים ומגירים נוזלים. מסננים, מצננים, סוחטים היטב וקוצצים גס. מעבירים את התרד לקערה.
  2. מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים.
  3. מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה מומסת.
  4.  מניחים עלה פילו על משטח עבודה ומברישים בחמאה מומסת. מניחים מעל עלה נוסף בצורה חופפת ומברישים גם אותו בחמאה מומסת. חוזרים על הפעולה עם עלה נוסף. מרפדים את הבסיס והדפנות של התבנית בעלים המוברשים כך ששוליהם מבצבצים ממנה כלפי חוץ. יוצקים על הבצק מחצית מכמות המלית.
  5. מכינים עוד שלישיית דפי פילו באופן שהכנו את הקודמים ומניחים על המלית. מקפלים את שולי הבצק פנימה. יוצקים מעל את יתרת המלית.
  6. מכינים עוד שלישיית דפי פילו באופן שהכנו את הקודמים ומניחים על המלית. מקפלים את שולי הבצק פנימה. מקפלים גם את שולי הבצק שעדיין מבצבצים מהשכבה התחתונה.
  7. טורפים ביצה עם מים ומברישים את פני המאפה.
  8. אופים כ–45 דקות עד שהמאפה מזהיב. מצננים מעט והופכים על צלחת הגשה גדולה. מגישים מייד.
  9. שומרים עד יומיים מכוסה במקרר ומחממים בתנור חם לפני ההגשה. לחילופין אפשר להכין את המאפה יום לפני ההגשה עד לפני שלב האפייה ולאפות בסמוך להגשה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

שושני פילו במילוי תרד וגבינות

פילו ממולא בגבינה ותרד זאת קלאסיקה בלקנית ואחד המאפים הפופולריים בחג השבועות. צורת העיצוב המיוחדת (ופשוטה לביצוע) תהפוך את המא

14

בקלאווה גבינות ותרד

השידוך הקלאסי בין תרד וגבינות משתלב בפשטידות, טארטים, רביולי וכמובן בבורקס. כאן הפכתי אותו למלית של בקלאווה פיקנטית עם נגיעות

10

פסטה עם ריקוטה פרסקה, פרמז'ן גרנה פדנו, תרד ופקאנים

פסטה שנהנית מכל העולמות: קטיפתית ועשירה אבל לגמרי לא כבדה!

8

שבלול (צ'וקור) תרד וגבינות

בשבתות אצל סבתא וסבא היו בני הדודים שלי אוכלים רק את אלה המשולשים עם הגבינה, ואני היחידה שהעדיפה את השבלולים

8

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פ

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלס

0

שטרודל תרד וגבינות

לאורחים שלכם מצפה הפתעה בדמות פרוסות מוצרלה רכות שמסתתרות בתוך הגלילים. בזכות פירורי לחם וגרנה פדנו מגוררת שמפזרים בין עלי הפי

0

גאלט חצילים עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה

הרמוניה נפלאה נוצרת מהשילוב בין פריכות הבצק, המנוקד בפרג, לרכות המסקרפונה, שעוטפת את הכרשה והחציל כשמיכת פוך רכה.

0