צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
עוגת ריקוטה לימון
– מתכון של שרון בידרמן, חמדה עוגות –
“לריקוטה יש טעם מעודן ונפלא, שעלול ללכת לאיבוד כשמשדכים אותה עם שותפים דומיננטיים מדי. לכן בחרתי לשלב אותה בעוגה בחושה שנותנת לה את מרכז הבמה. התוצאה היא עוגה זהובה, רכה ולחה עם טעמי גבינה עשירים וארומת לימון עדינה.”
חומרים לסיר פלא בקוטר 18 ס”מ או לתבנית אינגליש קייק באורך 25 ס”מ:
50 גרם (1/2 כוס) שקדים פרוסים מולבנים
חמאה רכה לשימון התבנית
לעוגה:
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
100 גרם חמאה בטמפ’ החדר
2 ביצים קטנות
180 גרם (1 כוס + 2 כפות) קמח תופח
120 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
125 גרם גבינת ריקוטה פרסקה 9%
מיץ וקליפה מגוררת מ-1/2 לימון
הכנה:
- מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים היטב תבנית בחמאה רכה ומפזרים שקדים פרוסים (הם יידבקו לחמאה).
- שמים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה ומערבלים 5 דקות לקרם אחיד. מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבלים עד שהן נטמעות בקרם. כשהמסה אחידה מוסיפים לסירוגין קמח תופח, שמנת מתוקה וריקוטה (שליש כמות בכל פעם) ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מיץ וקליפת לימון ומערבלים עד שהם נטמעים.
- יוצקים את התערובת לתבנית.
- אופים 40-35 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ בה יוצא מעט לח. מצננים את העוגה לחלוטין ומחלצים מהתבנית.
חמדה עוגות
לפני 16 שנה החלה חמדה בידרמן להכין עוגות שמרים לבתי קפה. העוגות של חמדה, המיוצרות ביד ללא חומרים מלאכותיים ועם המון אהבה, הפכו במהרה לשם דבר. כאשר שלוש בנותיה של חמדה — שרון, הילה ולירון — הצטרפו לעשייה, נולדה “חמדה עוגות” — מאפייה משפחתית ונשית המציעה עוגות ביתיות ומוקפדות.

24

24

24

24

24
Leave a Comment