צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

עוגת ריקוטה לימון

– מתכון של שרון בידרמן, חמדה עוגות –

"לריקוטה יש טעם מעודן ונפלא, שעלול ללכת לאיבוד כשמשדכים אותה עם שותפים דומיננטיים מדי. לכן בחרתי לשלב אותה בעוגה בחושה שנותנת לה את מרכז הבמה. התוצאה היא עוגה זהובה, רכה ולחה עם טעמי גבינה עשירים וארומת לימון עדינה."

חומרים לסיר פלא בקוטר 18 ס”מ או לתבנית אינגליש קייק באורך 25 ס”מ:

50 גרם (1/2 כוס) שקדים פרוסים מולבנים
חמאה רכה לשימון התבנית

לעוגה:
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
100 גרם חמאה בטמפ’ החדר
2 ביצים קטנות
180 גרם (1 כוס + 2 כפות) קמח תופח
120 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
125 גרם גבינת ריקוטה פרסקה 9%
מיץ וקליפה מגוררת מ-1/2 לימון

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים היטב תבנית בחמאה רכה ומפזרים שקדים פרוסים (הם יידבקו לחמאה).
  2. שמים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה ומערבלים 5 דקות לקרם אחיד. מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבלים עד שהן נטמעות בקרם. כשהמסה אחידה מוסיפים לסירוגין קמח תופח, שמנת מתוקה וריקוטה (שליש כמות בכל פעם) ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מיץ וקליפת לימון ומערבלים עד שהם נטמעים.
  3. יוצקים את התערובת לתבנית.
  4. אופים 40-35 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ בה יוצא מעט לח. מצננים את העוגה לחלוטין ומחלצים מהתבנית.

חמדה עוגות
לפני 16 שנה החלה חמדה בידרמן להכין עוגות שמרים לבתי קפה. העוגות של חמדה, המיוצרות ביד ללא חומרים מלאכותיים ועם המון אהבה, הפכו במהרה לשם דבר. כאשר שלוש בנותיה של חמדה — שרון, הילה ולירון — הצטרפו לעשייה, נולדה “חמדה עוגות” — מאפייה משפחתית ונשית המציעה עוגות ביתיות ומוקפדות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מסקרפונה לימוני

קינוח כוסות – מסקרפונה לימוני

24

טרייפל לימון ומסקרפונה

בכוס אחת עולם שלם! טרייפל לימון ומסקרפונה

24

פאי לימון-מסקרפונה מפורק

יותר קל להכנה מפאי לימון קלאסי והרבה יותר מרשים! השימוש בגבינת מסקרפונה מעשיר את הטעם ומייצב את המרקם.

24

עוגת גבינה לימונצ'לו

כל מי שהכין עוגת גבינה יודע שתוספת קליפת לימון מעניקה לה טעם נפלא. כאן הוספנו ליקר לימונצ'לו שמכינים מקליפות לימונים

24

כדורי עוגת לימון, שוקולד לבן ומסקרפונה

כדורי שוקולד מכירים? כאן מדובר באותו רעיון, אבל בגרסה בלונדינית!

18

עוגת סולת עם יוגורט לימון וזיגוג יוגורט

החיבור בין סולת ויוגורט מפיק עוגה רכה ולחה במיוחד, שנשמרת נפלא 4-3 ימים מחוץ למקרר

18

קרואסוני מלוואח ממולאים בגבינה מתוקה

הפכנו את המלאווח לקרואסון זריז ומילאנו אותו בקרם אוורירי ולימוני המבוסס על גבינת שמנת

14

עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה קרמבל וקולי תותים

קינוח כוסות – עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה

8