צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

עוגת ריקוטה ואפרסקים

– מתכון של סבינה ולדמן –

עוגה ביתית, טעימה ופשוטה מאוד להכנה. מרקמה הרך ומתיקותה המעודנת מחמיאות לשלל פירות קיץ. אפשר להכין גם עם משמשים, שזיפים או נקטרינות.

חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק:

5 אפרסקים מוצקים

לעוגה:
340 גרם (1/2 2 כוסות פחות כף) קמח תופח
250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר חום דמררה
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם שקדים טחונים
קליפה מגוררת מלימון אחד
2 ביצים
1 חבילה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
1 גביע שמנת חמוצה
2 כפות צנוברים (לא חובה)

הכנה:

  1. חולטים אפרסקים במים רותחים כ-10 דקות ומעבירים לקערת מי קרח. קולפים, חוצים ומגלענים.
  2. מחממים תנור ל-165 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
  3. מעבדים קמח, סוכר, חמאה ושקדים במעבד מזון לפירורים גסים. מוציאים 1/2 כוס מהפירורים ושומרים בצד.
  4. מוסיפים למעבד את יתר החומרים מלבד הצנוברים ומעבדים בפולסים רק עד שמתקבלת בלילה ללא גושים.
  5. יוצקים רבע מכמות הבלילה לתבנית, מסדרים 5 חצאי אפרסקים (החלק הקמור כלפי מעלה) ויוצקים עוד רבע מהבלילה לכיסוי האפרסקים. ממלאים באותה צורה את התבנית השנייה. מפזרים מלמעלה את הפירורים ששמרנו ואת הצנוברים.
  6. אופים 45 דקות לפחות עד שהמסה מתייצבת ופני העוגה מזהיבים היטב. מצננים. מגישים קר או בטמפ' החדר.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גלידת מסקרפונה בהכנה ביתית

הטרנד החם של הקיץ: גלידת מסקרפונה!

0

גלידת יוגורט

גלידת יוגורט – כל כך פשוט וכל כך טעים

0

ארטיק אננס ויוגורט

קליל, רענן ומושלם לקיץ – ארטיק ביתי שמכינים בקלי קלות עם יוגורט ואננס בניחוח עדין של רום. ביס אחד ואתם באיים הקאריביים!

0

חיתוכיות גבינה ויוגורט

חיתוכיות גבינה ויוגורט – קינוח מושלם לימי הקיץ החמים

0

קינוח מסקרפונה קליל עם פירות

קינוח כוסות – קרם מסקרפונה קליל עם פי

0

מסקרפונה לימוני

קינוח כוסות – מסקרפונה לימוני

0

עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה קרמבל וקולי תותים

קינוח כוסות – עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה

0

כוסיות קדאיף וקרם מסקרפונה עם פיסטוק

קינוח כוסות- קדאיף וקרם מסקרפונה עם פיסטוק קדאיף, מסקרפונה ופיסטוק יש יותר טוב מזה?! 

0