צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

עוגת ריקוטה ואפרסקים

– מתכון של סבינה ולדמן –

עוגה ביתית, טעימה ופשוטה מאוד להכנה. מרקמה הרך ומתיקותה המעודנת מחמיאות לשלל פירות קיץ. אפשר להכין גם עם משמשים, שזיפים או נקטרינות.

חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק:

5 אפרסקים מוצקים

לעוגה:
340 גרם (1/2 2 כוסות פחות כף) קמח תופח
250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר חום דמררה
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם שקדים טחונים
קליפה מגוררת מלימון אחד
2 ביצים
1 חבילה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
1 גביע שמנת חמוצה
2 כפות צנוברים (לא חובה)

הכנה:

  1. חולטים אפרסקים במים רותחים כ-10 דקות ומעבירים לקערת מי קרח. קולפים, חוצים ומגלענים.
  2. מחממים תנור ל-165 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
  3. מעבדים קמח, סוכר, חמאה ושקדים במעבד מזון לפירורים גסים. מוציאים 1/2 כוס מהפירורים ושומרים בצד.
  4. מוסיפים למעבד את יתר החומרים מלבד הצנוברים ומעבדים בפולסים רק עד שמתקבלת בלילה ללא גושים.
  5. יוצקים רבע מכמות הבלילה לתבנית, מסדרים 5 חצאי אפרסקים (החלק הקמור כלפי מעלה) ויוצקים עוד רבע מהבלילה לכיסוי האפרסקים. ממלאים באותה צורה את התבנית השנייה. מפזרים מלמעלה את הפירורים ששמרנו ואת הצנוברים.
  6. אופים 45 דקות לפחות עד שהמסה מתייצבת ופני העוגה מזהיבים היטב. מצננים. מגישים קר או בטמפ’ החדר.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת גבינה ושוקולד לבן מפורקת

המרכיבים שואבים את ההשראה מעוגת גבינה פירורים קלאסית. אלא שכאן הפירורים עשויים מעוגיות שוקולד מריר, שיוצרים ניגוד מקסים עם קרם הגבינה המתוק. ההגשה שוב

24

עוגת גבינה פירורים

עוגת הגבינה הקרה היא קינוח אהוב לאורך כל השנה לא רק בשבועות. מוסיפים למלית

24

עוגת גבינה קרה עם אוכמניות

עוגת גבינה בלוק קיצי ומרשים בלי להדליק תנור ובלי להשקיע שעות במטבח.

24

עוגת סבתא במלית ריקוטה פרסקה

עוגת סבתא במובן הכי טוב של המילה – בצק שמרים נימוח ועליו מלית גבינה מתוקה.

24

גלידוניות עוגת גבינה

כשתגישו אותן לאורחים, הם עשויים לחשוב שמדובר בגלידוניות מהסופר, אבל ביס אחד יגלה את החמצמצות הרעננה ואת המרקם הנעים של עוגת גבינה ביתית.

24

עוגת שושני בלינצ’ס וגבינה

עוגה יפהפיה בהשראת הפלשינקה – עוגת קרפים הונגרית. כאן במקום שכבות יצרנו צרורות קרפ ממולאים במלית גבינות

24

עוגת גבינה לימונצ’לו

כל מי שהכין עוגת גבינה יודע שתוספת קליפת לימון מעניקה לה טעם נפלא. כאן הוספנו ליקר לימונצ’לו שמכינים מקליפות לימונים

24

עוגת גבינה וקונפיטורת תות שדה

ההשראה היא עוגת הגבינה הניו יורקית המפורסמת – דחוסה, עסיסית וטעימה-טעימה. גבינת שמנת ניו יורק המקורית (30%) מושלמת למשימה!

24