צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
עוגת גבינת שמנת קרה
מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין
בקלי קלות, בלי להסתבך עם ג’לטין, בלי מיומנות מיוחדת. מכינים את מלית העוגה מגבינת שמנת ניו יורק, קצפת ויוגורט ויוצקים אותה על בסיס עשוי מעוגיות או ביסקוויטים.
חומרים לתבנית 24 ס”מ:
למלית:
500 מ”ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה
100 גרם אבקת סוכר
80 גרם (1 חבילה) אינסטנט פודינג בטעם וניל
(2 חבילות) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
150 גרם (2/3 כוס) יוגורט יווני 10%
לבסיס:
200 גרם עוגיות או ביסקוויטים
100 גרם חמאה רכה
להגשה:
סלסילת תותים ו/או דובדבנים ו/או פטל
16 גרם (2 כפות) אבקת סוכר
1 כף מיץ לימון
הכנה:
- מכינים את הבסיס: מרסקים את העוגיות עם החמאה במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית. מהדקים לתחתית התבנית ואם רוצים גם לשוליים. (טיפ לחילוץ העוגה בקלות מהתבנית – מרפדים את דפנות התבנית בשקף אותו ניתן להשיג בחנויות המתמחות).
- מכינים את המלית: בקערת מיקסר מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ופודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה. מוציאים מקערת המיקסר ומעבירים לקערה אחרת.
- מקציפים בקערת המיקסר (אין צורך לשטוף) את 2 מיכלי גבינת השמנת עם היוגורט עד לקבלת תערובת אחידה. מקפלים פנימה את הקצפת בהדרגה (כדי שלא תאבד מנפחה) וכשהתערובות מתאחדות יוצקים על הבסיס.
מצפים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר להתייצבות למשך 5 שעות לפחות, לפני ההגשה. - לפני ההגשה: מערבבים את הפירות עם אבקת סוכר ומיץ לימון ומערבבים להיווצרות רוטב. מסדרים על פני העוגה את הפירות, יוצקים מעל את נוזלי הרוטב ומגישים.
אולי תרצו להכין גם

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג
24

המרכיבים שואבים את ההשראה מעוגת גבינה פירורים קלאסית. אלא שכאן הפירורים עשויים מעוגיות שוקולד מריר, שיוצרים ניגוד מקסים עם קרם הגבינה המתוק. ההגשה שוב
24

עוגת סבתא במובן הכי טוב של המילה – בצק שמרים נימוח ועליו מלית גבינה מתוקה.
24

כשתגישו אותן לאורחים, הם עשויים לחשוב שמדובר בגלידוניות מהסופר, אבל ביס אחד יגלה את החמצמצות הרעננה ואת המרקם הנעים של עוגת גבינה ביתית.
24

עוגה יפהפיה בהשראת הפלשינקה – עוגת קרפים הונגרית. כאן במקום שכבות יצרנו צרורות קרפ ממולאים במלית גבינות
24
Comments are closed.