צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

עוגת גבינה עם קרמל שקדים ופיסטוקים

– מתכון של שי לי ליפא  –

נא להכיר את מלכת מסיבת השבועות שלנו: היא קלילה וענוגה, בזכות השילוב בין ריקוטה פרסקה לגבינת שמנת, ועטופה בקלתית קראנצ'ית מבושמת בקינמון

חומרים לתבנית בגודל 24 ס"מ :

לקלתית:

200 גרם ביסקוויטים "פתי בר"
1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
200 גרם חמאה מומסת
1 כף גדושה סוכר חום בהיר (דמררה)
1 כפית שטוחה קינמון טחון

למלית:

4 ביצים
3 גביעים (600 גרם) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%  בטמפ' החדר
1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9%  בטמפ׳ החדר
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתית

לציפוי:

2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה
1/3 כוס (40 גרם) אבקת סוכר

לקרמל שקדים ופיסטוקים:

1/2 כוס שקדים פרוסים, קלויים
1/2 כוס פיסטוקים טבעיים קלופים
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 כפות מים

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות, משמנים תבנית ומרפדים בנייר אפייה.
  2. מכינים את הקלתית: טוחנים ביסקוויטים במעבד מזון. מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים לתערובת אחידה שמזכירה חול רטוב.
  3. משטחים את התערובת בתחתית, מרפדים את דפנות התבנית ומהדקים. שומרים במקפיא עד השימוש (10 דקות לפחות).
  4. בינתיים מכינים את המלית: טורפים בקערה את כל החומרים עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים על הבסיס ומחליקים.
  5. אופים חלקית: אופים 10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים עוד 70-60 דקות, עד שהעוגה יציבה בשוליים אך עדיין רוטטת מעט במרכזה. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל.
  6. מצפים ואופים שוב: מערבבים שמנת חמוצה ואבקת סוכר בקערה ובזהירות רבה מצפים את העוגה בתערובת. מיישרים בעזרת מרית.
  7. מחזירים לתנור ואופים עוד כ-15 דקות עד שהציפוי יציב.
  8. מצננים היטב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-8 שעות לפחות. אפשר לשמור מכוסה במקרר עד 4 ימים.
  9. מכינים קרמל שקדים ופיסטוקים: מרפדים תבנית בנייר אפייה. מפזרים את השקדים והפיסטוקים בתבנית.
  10. מחממים סוכר ומים במחבת בינונית על להבה בינונית. לא מערבבים אלא רק מנענעים את המחבת. מבשלים עד לקבלת קרמל בצבע ענברי. יוצקים על השקדים והפיסטוקים. מצננים היטב. שומרים מחוץ למקרר בכלי סגור בטמפ' החדר.
  11. מגישים: שוברים את הקרמל לחתיכות גדולות ומקשטים את העוגה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

טרייפל קרם מסקרפונה, פירות אדומים ושקדים

קינוח מרשים ורב שכבות, טעמים ומרקמים. במקור מכינים אותו משאריות של עוגת ספוג, פירות וג’לי. כאן הלכנו על גרסה חגיגית ומושקעת

18

כתר שמרים במילוי גבינת שמנת עיזים עם שטרויזל שקדים

השילוב בין הבצק המעט מתקתק למליחות העדינה של גבינת שמנת ניו יורק עיזים 12% עובד נפלא ומפתיע את החך!

18

מסקרפונה לימוני

קינוח כוסות – מסקרפונה לימוני

8

חטיפי יוגורט עיזים ופירות מיובשים

קינוח עסיסי ויפהפה שאפשר לנשנש ללא ייסורי מצפון. מתאים גם לנמנעים מגלוטן. כאן קישטנו אותו בפירות יער, אבל גם פרי עונתי אחר יתא

8

עוגה בחושה עם תפוז וריקוטה פרסקה

עוגה פשוטה ומהירה להכנה, המשלבת בין טעמה המעודן ומרקמה הקטיפתי של ריקוטה פרסקה לרעננות של מיץ וקליפת הדרים.

8

עוגת בריוש במלית ריקוטה פרסקה

בצק שמרים אוורירי ועשיר עם מלית גבינה רעננה. משתלם להכין אותו יום לפני ולתת לבצק מנוחה של 12-8 שעות

8

פנקייקס נוטלה וריקוטה פרסקה

קינוח פשוט, קל ומהיר הכנה, שמסתמך על השילוב המנצח של גבינה ושוקולד ומוסיף לחגיגה גם תותים וקצפת

8

עוגת ריקוטה לימון

לריקוטה יש טעם מעודן ונפלא, שעלול ללכת לאיבוד כשמשדכים אותה עם שותפים דומיננטיים מדי. לכן בחרתי לשלב אותה בעוגה בחושה

8