צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע

עוגת גבינה וקונפיטורת תות שדה

– מתכון של מיקי שמו –

מיקי שמו: “ההשראה היא עוגת הגבינה הניו יורקית המפורסמת – דחוסה, עסיסית וטעימה-טעימה. גבינת שמנת ניו יורק המקורית של גד (30%) מושלמת למשימה!”

חומרים ל-3 תבניות פאי בקוטר 16 ס”מ או לתבנית פאי אחת בקוטר 26 ס”מ:

לקלתית:
‏250 גרם ביסקוויטים
‏100 גרם חמאה מומסת
‏30 גרם (2 כפות גדושות) סוכר

למלית:
‏300 גרם גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
‏1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
‏2 ביצים + 1 חלמון
‏2 כפות אינסטנט פודינג וניל
‏20 גרם (2 כפות) קורנפלור
‏1 שקית סוכר וניל
‏150 גרם קונפיטורת תות שדה או ריבה חלקה אחרת

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-140 מעלות.
  2. מכינים את הקלתית: שמים את כל החומרים בקערת מעבד מזון ומרסקים לפירורים במרקם של חול רטוב.
  3. מרפדים בתערובת הפירורים את התחתית והדפנות של התבנית (או התבניות) ומהדקים היטב. מקפיאים למשך 10 דקות לפחות.
  4. מכינים את המלית: טורפים את כל החומרים מלבד הריבה לתערובת חלקה. היא תהיה דלילה יחסית וזה בסדר.
  5. מרכיבים ואופים: יוצקים את מלית הגבינה על הקלתית או הקלתיות עד 3/4 גובהן. מניחים על פני העוגה כמה שלוליות קטנות של ריבה ויוצרים דוגמת שיש בעזרת קיסם או סכין.
  6. מנמיכים את חום התנור ל-120 מעלות ואופים 30 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכז.
  7. מצננים ושומרים בקירור עד 3 ימים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת גבינה ושוקולד לבן מפורקת

המרכיבים שואבים את ההשראה מעוגת גבינה פירורים קלאסית. אלא שכאן הפירורים עשויים מעוגיות שוקולד מריר, שיוצרים ניגוד מקסים עם קרם הגבינה המתוק. ההגשה שוב

24

עוגת גבינה פירורים

עוגת הגבינה הקרה היא קינוח אהוב לאורך כל השנה לא רק בשבועות. מוסיפים למלית

24

עוגת גבינה קרה עם אוכמניות

עוגת גבינה בלוק קיצי ומרשים בלי להדליק תנור ובלי להשקיע שעות במטבח.

24

עוגת סבתא במלית ריקוטה פרסקה

עוגת סבתא במובן הכי טוב של המילה – בצק שמרים נימוח ועליו מלית גבינה מתוקה.

24

גלידוניות עוגת גבינה

כשתגישו אותן לאורחים, הם עשויים לחשוב שמדובר בגלידוניות מהסופר, אבל ביס אחד יגלה את החמצמצות הרעננה ואת המרקם הנעים של עוגת גבינה ביתית.

24

עוגת שושני בלינצ’ס וגבינה

עוגה יפהפיה בהשראת הפלשינקה – עוגת קרפים הונגרית. כאן במקום שכבות יצרנו צרורות קרפ ממולאים במלית גבינות

24

עוגת גבינה לימונצ’לו

כל מי שהכין עוגת גבינה יודע שתוספת קליפת לימון מעניקה לה טעם נפלא. כאן הוספנו ליקר לימונצ’לו שמכינים מקליפות לימונים

24

עוגת גבינה מנומרת

החיבור בין הלאבנה החמצמצה לשוקולד הלבן מפיק קרם עשיר ועם זאת קליל, שהולך יופי עם פירות קיץ. פצפוצי שומשום מוסיפים מתיקות פריכה, אך אם רוצים לפשט את הה

18