צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע

עוגת גבינה וקונפיטורת תות שדה

– מתכון של מיקי שמו –

מיקי שמו: "ההשראה היא עוגת הגבינה הניו יורקית המפורסמת – דחוסה, עסיסית וטעימה-טעימה. גבינת שמנת ניו יורק המקורית של גד (30%) מושלמת למשימה!"

חומרים ל-3 תבניות פאי בקוטר 16 ס"מ או לתבנית פאי אחת בקוטר 26 ס"מ:

לקלתית:
‏250 גרם ביסקוויטים
‏100 גרם חמאה מומסת
‏30 גרם (2 כפות גדושות) סוכר

למלית:
‏300 גרם גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
‏1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
‏2 ביצים + 1 חלמון
‏2 כפות אינסטנט פודינג וניל
‏20 גרם (2 כפות) קורנפלור
‏1 שקית סוכר וניל
‏150 גרם קונפיטורת תות שדה או ריבה חלקה אחרת

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-140 מעלות.
  2. מכינים את הקלתית: שמים את כל החומרים בקערת מעבד מזון ומרסקים לפירורים במרקם של חול רטוב.
  3. מרפדים בתערובת הפירורים את התחתית והדפנות של התבנית (או התבניות) ומהדקים היטב. מקפיאים למשך 10 דקות לפחות.
  4. מכינים את המלית: טורפים את כל החומרים מלבד הריבה לתערובת חלקה. היא תהיה דלילה יחסית וזה בסדר.
  5. מרכיבים ואופים: יוצקים את מלית הגבינה על הקלתית או הקלתיות עד 3/4 גובהן. מניחים על פני העוגה כמה שלוליות קטנות של ריבה ויוצרים דוגמת שיש בעזרת קיסם או סכין.
  6. מנמיכים את חום התנור ל-120 מעלות ואופים 30 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכז.
  7. מצננים ושומרים בקירור עד 3 ימים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גלידת וניל עם פירות קיץ

מתכון של רותם ליברזון. גלידת וניל קלילה ופירותית, מושלמת לקיץ

0

קסטה מסקרפונה

מתכון של עדי קלינגהופר. גרסה ביתית לקינוח הילדות שכולנו אוהבים

0

מקפא בראוניז מסקרפונה פטל

מתכון של מיס פטל. השילוב המושלם של שוקולד מושחת, גלידה ופירות קיץ

0

כיפות ״גלידת״ פטל אישיות

מתכון של אלון שבו. הקינוח הקיצי המושלם שירשים כל אורח!

0

עוגת גלידה טירמיסו

מתכון של נטלי לוין מעוגיונט. עוגת גלידה עם ארומה מקסימה של קפה וקקאו

0

מוס קפה מסקרפונה חצי קפוא

מתכון של ניקי ב. גלידה קיצית ונעימה עם טעמים מורכבים ומיוחדים

0

טרייפל לימון ומסקרפונה

בעולם קוראים לסוג כזה של עוגות naked cakes, משום שהקצפת מצפה את הדפנות בשכבה דקה כך שאפשר לראות דרכה את הבצק. סוד קטן: גם אם ל

0

עוגת גבינה אישית

בעולם קוראים לסוג כזה של עוגות naked cakes, משום שהקצפת מצפה את הדפנות בשכבה דקה כך שאפשר לראות דרכה את הבצק. סוד קטן: גם אם ל

0