צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע

עוגת גבינה וקונפיטורת תות שדה

– מתכון של מיקי שמו –

מיקי שמו: "ההשראה היא עוגת הגבינה הניו יורקית המפורסמת – דחוסה, עסיסית וטעימה-טעימה. גבינת שמנת ניו יורק המקורית של גד (30%) מושלמת למשימה!"

חומרים ל-3 תבניות פאי בקוטר 16 ס"מ או לתבנית פאי אחת בקוטר 26 ס"מ:

לקלתית:
‏250 גרם ביסקוויטים
‏100 גרם חמאה מומסת
‏30 גרם (2 כפות גדושות) סוכר

למלית:
‏300 גרם גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
‏1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
‏2 ביצים + 1 חלמון
‏2 כפות אינסטנט פודינג וניל
‏20 גרם (2 כפות) קורנפלור
‏1 שקית סוכר וניל
‏150 גרם קונפיטורת תות שדה או ריבה חלקה אחרת

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-140 מעלות.
  2. מכינים את הקלתית: שמים את כל החומרים בקערת מעבד מזון ומרסקים לפירורים במרקם של חול רטוב.
  3. מרפדים בתערובת הפירורים את התחתית והדפנות של התבנית (או התבניות) ומהדקים היטב. מקפיאים למשך 10 דקות לפחות.
  4. מכינים את המלית: טורפים את כל החומרים מלבד הריבה לתערובת חלקה. היא תהיה דלילה יחסית וזה בסדר.
  5. מרכיבים ואופים: יוצקים את מלית הגבינה על הקלתית או הקלתיות עד 3/4 גובהן. מניחים על פני העוגה כמה שלוליות קטנות של ריבה ויוצרים דוגמת שיש בעזרת קיסם או סכין.
  6. מנמיכים את חום התנור ל-120 מעלות ואופים 30 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכז.
  7. מצננים ושומרים בקירור עד 3 ימים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גלידת מסקרפונה בהכנה ביתית

הטרנד החם של הקיץ: גלידת מסקרפונה!

0

גלידת יוגורט

גלידת יוגורט – כל כך פשוט וכל כך טעים

0

ארטיק אננס ויוגורט

קליל, רענן ומושלם לקיץ – ארטיק ביתי שמכינים בקלי קלות עם יוגורט ואננס בניחוח עדין של רום. ביס אחד ואתם באיים הקאריביים!

0

חיתוכיות גבינה ויוגורט

חיתוכיות גבינה ויוגורט – קינוח מושלם לימי הקיץ החמים

0

קינוח מסקרפונה קליל עם פירות

קינוח כוסות – קרם מסקרפונה קליל עם פי

0

מסקרפונה לימוני

קינוח כוסות – מסקרפונה לימוני

0

עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה קרמבל וקולי תותים

קינוח כוסות – עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה

0

כוסיות קדאיף וקרם מסקרפונה עם פיסטוק

קינוח כוסות- קדאיף וקרם מסקרפונה עם פיסטוק קדאיף, מסקרפונה ופיסטוק יש יותר טוב מזה?! 

0