צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

עוגיות ריבה וגבינה

– מתכון של שי לי ליפא –

הבצק לעוגיות הנימוחות האלה עשוי משלושה רכיבים בלבד: חמאה, קמח וגבינת שמנת. הוא נוח לעבודה, טעים וניטרלי בטעמו, ולכן מתאים גם למאפים מלוחים. בהרכבת העוגיות חשוב שגם הבצק וגם המלית (הריבה ותערובת הריקוטה) יהיו קרים. בנוסף יש לתת לעוגיות מכת קור לפני האפייה בתנור.

חומרים לכ-30 גביניות:

‏200 גרם חמאה רכה
‏1 גביע (200 גרם) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30% בטמפ' החדר
‏280 גרם (2 כוסות) קמח רגיל

למלית:
‏1 קופסה (250 גרם) ריקוטה טבעית 5%
‏60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
‏1/2 כפית תמצית וניל
‏3/4 כוס ריבת תותים קרה

לציפוי:
אבקת סוכר

הכנה:

  1. מכינים את הבצק: מערבלים חמאה וגבינת שמנת במעבד מזון עם להב פלסטיק עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים קמח ומערבלים רק עד לקבלת כדור בצק. חוצים את הבצק, מכסים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
  2. מכינים את המלית: מערבבים ריקוטה עם אבקת סוכר ותמצית וניל בקערה עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. מרכיבים את העוגיות ואופים: מרדדים מחצית מהבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ (את החצי השני של הבצק שומרים במקרר עד שמסיימים עם החלק הראשון). חותכים לריבועים בגודל 7 ס"מ, מניחים כפית ריבה במרכז כל ריבוע ומעליה כפית ממלית הריקוטה. מקפלים את קצות הריבוע באלכסון (כמו בהכנת גביניות) וסוגרים בהידוק. מניחים בתבניות מרופדות בנייר אפייה. מעבירים למקרר לשעה להתייצבות.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. אופים 20-15 דקות עד שהעוגיות זהובות.
  6. מצננים היטב וזורים אבקת סוכר.
  7. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 4 ימים.

גיוון:
‏ מחליפים את ריבת התות בריבת משמש או בממרח שוקולד.

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת שושני בלינצ'ס וגבינה

עוגה יפהפיה בהשראת הפלשינקה – עוגת קרפים הונגרית. כאן במקום שכבות יצרנו צרורות קרפ ממולאים במלית גבינות

10

חציל פרמזן

מנה דרום איטלקית קלאסית, המבוססת על השילוב המנצח של אגן הים התיכון : חצילים, עגבניות, בזיליקום, גבינת ריקוטה, פרמזן והרבה שמש.

0

גלידת וניל עם פירות קיץ

מתכון של רותם ליברזון. גלידת וניל קלילה ופירותית, מושלמת לקיץ

0

קסטה מסקרפונה

מתכון של עדי קלינגהופר. גרסה ביתית לקינוח הילדות שכולנו אוהבים

0

מקפא בראוניז מסקרפונה פטל

מתכון של מיס פטל. השילוב המושלם של שוקולד מושחת, גלידה ופירות קיץ

0

כיפות ״גלידת״ פטל אישיות

מתכון של אלון שבו. הקינוח הקיצי המושלם שירשים כל אורח!

0

עוגת גלידה טירמיסו

מתכון של נטלי לוין מעוגיונט. עוגת גלידה עם ארומה מקסימה של קפה וקקאו

0

מוס קפה מסקרפונה חצי קפוא

מתכון של ניקי ב. גלידה קיצית ונעימה עם טעמים מורכבים ומיוחדים

0