צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

עוגה בחושה עם תפוז וריקוטה פרסקה

– מתכון של רות אוליבר  –

עוגה פשוטה ומהירה להכנה, המשלבת בין טעמה המעודן ומרקמה הקטיפתי של ריקוטה פרסקה לרעננות של מיץ וקליפת הדרים.

חומרים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ:

200 גרם חמאה רכה
300 גרם (½1 כוסות) סוכר
3 ביצים
1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
60 מ"ל (1/4 כוס) מיץ תפוזים
קליפה מגוררת מתפוז אחד
350 גרם (½2 כוסות) קמח תופח
50 גרם (1/2 כוס) אבקת שקדים

לציפוי:
80 גרם (2/3 כוס) שקדים פרוסים

להגשה:
אבקת סוכר

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה מומסת.
  2. מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת תפוחה. מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבלים עד שהן נטמעות. מוסיפים ריקוטה, שמנת מתוקה, מיץ תפוזים וקליפת תפוז ומערבלים לתערובת אחידה. מאטים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח ואבקת שקדים ומערבלים רק עד שהם נטמעים בתערובת.
  3. יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים מעל שקדים פרוסים.
  4.  אופים כ-50 דקות להזהבה ועד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים. מצננים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
  5. שומרים עד יומיים בכלי אטום בטמפ' החדר או 4 ימים במקרר. מגישים בטמפ' החדר.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פולנטה תירס טרי עם סלסה של סלק וריקוטה

למה להסתפק בפולנטה מקמח תירס, כשהשוק מתמלא בקלחים של תירס טרי, עסיסי ומלא טעם

18

גאלט חצילים עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה

הרמוניה נפלאה נוצרת מהשילוב בין פריכות הבצק, המנוקד בפרג, לרכות המסקרפונה, שעוטפת את הכרשה והחציל כשמיכת פוך רכה.

10

פסטה ברוטב כרשה עם אספרגוס וריקוטה פרסקה

הפסטה והאספרגוס מתבשלים יחד, את הרוטב מכינים בכמה רגעים – מחברים הכל ומשגרים את המנה לשולחן. והטאצ' האחרון: מגדל קטן של ריקוטה

10

פנקייקס נוטלה וריקוטה פרסקה

קינוח פשוט, קל ומהיר הכנה, שמסתמך על השילוב המנצח של גבינה ושוקולד ומוסיף לחגיגה גם תותים וקצפת

10

קיש ארטישוק וריקוטה פרסקה

טעמה הסתגלני של הריקוטה משתדך מצוין ללבבות ארטישוק שנחצו, נפרסו דק וטוגנו בחמאה, רוזמרין ויין לבן.

10

גאלט תפוחי עץ עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה

מאפה תפוחים פריך ויפהפה. הגבינות משתלבות במלית וגם מוגשות לצד המאפה המוכן.

10

עוגת ריקוטה

אלגנטית, גבוהה ולחה, עם ניחוח משגע של גבינה וקינמון. עוגה כזאת תרצו להכין כל שבת. לכבוד החג אתם מוזמנים להלביש אותה בשמלה לבנה

8

קיש בצל סגול בקלתית תפוחי אדמה

יפה, מקורי, טעים ונטול גלוטן. השילוב בין פרוסות קריספיות של תפוחי האדמה למלית הדשנה והבצל המתקתק עובד נהדר.

8