צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע

סקונס גבינת שמנת עיזים

– מתכון של מיקי שמו –

מיקי שמו: "סקונס הן לחמניות קלות הכנה מהמטבח הבריטי, שלא מצריכות התפחה. כאן יצרתי להן גרסה עשירה במיוחד: הוספתי לתערובת גבינת שמנת עיזים, יוגורט וגם פקורינו. הסקונס נהדרים עם חמאה וריבה טובה ואפשר להשתמש בהן כבסיס לכריכים מושקעים וטעימים במיוחד."

חומרים לכ-30 לחמניות קטנות:

450 גרם (3 כוסות+ 3 כפות) קמח
1 שקית אבקת אפייה
10 גרם מלח
1/2 גביע יוגורט כבשים
200 גרם גבינת ניו יורק עיזים מופחתת שומן 12%
150 גרם גבינת פקורינו 34% מגוררת
1 כף עירית טרייה קצוצה
80 מ"ל (1/3 כוס) מים קרים

לציפוי:
60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה
50 גרם גבינת פקורינו 34% מגוררת

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שמים בקערה את כל החומרים לסקונס ולשים ביד לקבלת בצק אחיד (חשוב לעבד את הבצק כמה שפחות – רק עד שמתאחד).
  3. מכסים במגבת לחה וממתינים 10 דקות.
  4. מעבירים את הבצק לשולחן עבודה מקומח מעט ומשטחים בעזרת כפות הידיים לעובי של כ- 2.5 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ ומסדרים בתבנית.
  5. מברישים את עיגולי הבצק בשמנת מתוקה ומפזרים מעל פקורינו.
  6. אופים 12-15 דקות עד להזהבה קלה. מצננים ומכינים כריכים טעימים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פלפלונים ממולאים בגבינות עיזים

נשנוש מהיר ואלגנטי – פלפלונים מתוקים ממולאים בתערובת פיקנטית המבוססות על שני סוגים של גבינת עיזים

24

כתר שמרים במילוי גבינת שמנת עיזים עם שטרויזל שקדים

השילוב בין הבצק המעט מתקתק למליחות העדינה של גבינת שמנת ניו יורק עיזים 12% עובד נפלא ומפתיע את החך!

24

סלקים צלויים על מצע של יוגורט עיזים

הסלק שומר על טעמיו ומעצים את המתיקות בזמן הצלייה. משתלב נהדר עם יוגורט העיזים המשובח.

24

חלת כרישה, בצל ירוק ופטה עיזים

בתוך בצק חלה רך מטמינים בצלים זהובים ומתקתקים וגבינת פטה שנמסה לתוך הבצק. את היצירה מעצבים לצורת כתר, כיאה למאפה שהולך לתפוס א

18

קלזון תמרים וגבינת עיזים

אחד המאפים שמכבבים ב'טרטוריה חבה' הוא הקלזון. כאן בחרתי למלא אותו בשילוב של ריקוטה פרסקה וסטרקינו

10

עוגת בורגול

חלופה מקורית ומרשימה לפשטידת החג המסורתית. החיבור בין הגבינות, הבטטות והבורגול יוצר משחק טעמים ומרקמים מענג, ואילו העגבניות הצ

8

מאפה אלמוג

המאפה הזה לא רק מרשים וטעמו משגע (הילדים יתנפלו), הוא גם לא זקוק לחיתוך בסכין – מושכים בידיים את צינורות הפסטה (שנראים כ

8

טארטים אישיים עם גבינות וירקות

בכל אחד מהטארטים היפים האלה יש גבינה אחרת ותוספת שמחמיאה לה במיוחד. מה שמשותף לכולם הוא קלות ההכנה, בזכות שימוש בריבועי בצק על

8