צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע

סקונס גבינת שמנת עיזים

– מתכון של מיקי שמו –

מיקי שמו: “סקונס הן לחמניות קלות הכנה מהמטבח הבריטי, שלא מצריכות התפחה. כאן יצרתי להן גרסה עשירה במיוחד: הוספתי לתערובת גבינת שמנת עיזים, יוגורט וגם פקורינו. הסקונס נהדרים עם חמאה וריבה טובה ואפשר להשתמש בהן כבסיס לכריכים מושקעים וטעימים במיוחד.”

חומרים לכ-30 לחמניות קטנות:

450 גרם (3 כוסות+ 3 כפות) קמח
1 שקית אבקת אפייה
10 גרם מלח
1/2 גביע יוגורט כבשים
200 גרם גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
150 גרם גבינת פקורינו 34% מגוררת
1 כף עירית טרייה קצוצה
80 מ”ל (1/3 כוס) מים קרים

לציפוי:
60 מ”ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה
50 גרם גבינת פקורינו 34% מגוררת

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שמים בקערה את כל החומרים לסקונס ולשים ביד לקבלת בצק אחיד (חשוב לעבד את הבצק כמה שפחות – רק עד שמתאחד).
  3. מכסים במגבת לחה וממתינים 10 דקות.
  4. מעבירים את הבצק לשולחן עבודה מקומח מעט ומשטחים בעזרת כפות הידיים לעובי של כ- 2.5 ס”מ. קורצים עיגולים בקוטר 7 ס”מ ומסדרים בתבנית.
  5. מברישים את עיגולי הבצק בשמנת מתוקה ומפזרים מעל פקורינו.
  6. אופים 12-15 דקות עד להזהבה קלה. מצננים ומכינים כריכים טעימים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לזנייה הפוכה בתוספת בטטה

מה קורה כשמפגישים בין רוטב הבשמל החדש והגאוני שלנו עם עלי לזניה ואינגליש קייק? פטנט של מנה שכיף להגיש ויותר כיף לאכול…

0

עוגת גבינה ב-5 דקות

עוגת גבינה במעט זמן עבודה אבל עם כמות עונג אינסופי. חמה או קרה- אתם בוחרים

0

שושני בצק עלים וגבינות

מאפה פריך שמניחים רותח במרכז השולחן ומזמינים את הסועדים לבחור לעצמם את שושנת הגבינה שהכי קורצת להם

0

עוגת זוקיני, גבינות וצנוברים

הכירו את עוגת הזוקיני, צנוברים וגבינות שלנו. מנה חדשה מרהיבה שיצרנו מהפשטידה הקלאסית

0

טארט גבינות ושומשום

טארט פריך וחמאתי, ממולא בשלל גבינות ותבלינים מקומיים, ומשובץ ביהלומי ריקוטה ושומשום

0

מלנזנה בלחם של אייל שני

פרוסות חצילים זהובות שנחות בתוך חלה מרובעת, עליהן שכבת רוטב עגבניות משובח ומעל הכל

0

טוסט קוואטרו פורמאג’י של אייל שני

הפריכות הזהובה מחוץ, רכותו הפנימית של הלחם המתעורר לחיים, הגבינה הנמסה, הם כל מה שטוסט צריך. קבלו מאתנו את המתכון לטוסט המושלם.

0

קלצונה של אייל שני

מאפה כיסון מקופל לחצי סהר, מהודק בקצותיו ונאפה בתנור. עשוי מבצק פיצה במילוי רוטב עגבניות וקוואטרו פורמאג’י.

0