צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סמיפרדו טירמיסו
– מתכון של שי לי ליפא –
מפגש פסגה של שתי קלאסיקות איטלקיות מתוקות מפיק קינוח קפוא עשיר ויפה.
חומרים לתבנית אינגליש קייק בגודל 12×22 ס”מ:
1/3 כוס אספרסו (או כף גדושה קפה נמס מעורבבת עם 1/3 כוס מים רותחים)
1/3 כוס ליקר קפה
14 בישקוטים
לקרם מסקרפונה:
3 חלמונים מביצים גדולות
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
1 קופסה (250 גרם) מסקרפונה 40% בטמפ’ החדר
לציפוי השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1/2 מיכל (120 מ”ל) שמנת מתוקה
הכנה:
- מכינים את הקרם: מקציפים חלמונים עם סוכר כ-3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מקציפים בקערה אחרת שמנת מתוקה לקצפת רכה (היזהרו מהקצפת יתר). מוסיפים מסקרפונה ומקציפים עוד כדקה לקרם יציב. מקפלים את קרם המסקרפונה לתערובת החלמונים.
- מרכיבים את הסמיפרדו: מרפדים תבנית בניילון נצמד.
- מערבבים בקערה אספרסו (או מים וקפה נמס) וליקר קפה.
- טובלים בישקוטים בתערובת הקפה ומסדרים בשכבה אחת צפופה בתחתית התבנית.
- יוצקים מעל חצי מכמות הקרם ומחליקים. יוצרים כך שכבה שנייה של בישקוטים טבולים וקרם. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך הלילה.
- מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (בן מארי). מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים לתערובת חלקה.
- סמוך להגשה: מחלצים את הסמיפרדו מהתבנית והופכים על צלחת הגשה. יוצקים את ציפוי השוקולד על הקינוח ומגישים. כדי לשמור על פרוסות יפות — טובלים סכין בכוס מים רותחים בין חיתוך לחיתוך.
גיוונים:
מי שמעדיף לא לצרוך חלמונים נאים יכול לוותר עליהם. במקרה כזה מקציפים את השמנת המתוקה עם 1/2 כוס סוכר, מוסיפים מסקרפונה ומקציפים לקרם יציב. ממשיכים לפי המתכון.
0
0
פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה
0
גראטן פרחי ברוקולי עם גבינות, זיתים וזעתר
0
0
Leave a Comment