צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סמיפרדו טירמיסו

– מתכון של שי לי ליפא –

מפגש פסגה של שתי קלאסיקות איטלקיות מתוקות מפיק קינוח קפוא עשיר ויפה.

חומרים לתבנית אינגליש קייק בגודל 12×22 ס”מ:

1/3 כוס אספרסו (או כף גדושה קפה נמס מעורבבת עם 1/3 כוס מים רותחים)
‏1/3 כוס ליקר קפה
‏14 בישקוטים

לקרם מסקרפונה:
‏3 חלמונים מביצים גדולות
‏1/2 כוס (100 גרם) סוכר
‏1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
‏1 קופסה (250 גרם) מסקרפונה 40% בטמפ’ החדר

לציפוי השוקולד:
‏100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
‏1/2 מיכל (120 מ”ל) שמנת מתוקה

הכנה:

  1. ‏מכינים את הקרם: מקציפים חלמונים עם סוכר כ-3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  2. מקציפים בקערה אחרת שמנת מתוקה לקצפת רכה (היזהרו מהקצפת יתר). מוסיפים מסקרפונה ומקציפים עוד כדקה לקרם יציב. מקפלים את קרם המסקרפונה לתערובת החלמונים.
  3. מרכיבים את הסמיפרדו: מרפדים תבנית בניילון נצמד.
  4. מערבבים בקערה אספרסו (או מים וקפה נמס) וליקר קפה.
  5. טובלים בישקוטים בתערובת הקפה ומסדרים בשכבה אחת צפופה בתחתית התבנית.
  6. יוצקים מעל חצי מכמות הקרם ומחליקים. יוצרים כך שכבה שנייה של בישקוטים טבולים וקרם. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך הלילה.
  7. מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (בן מארי). מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים לתערובת חלקה.
  8. סמוך להגשה: מחלצים את הסמיפרדו מהתבנית והופכים על צלחת הגשה. יוצקים את ציפוי השוקולד על הקינוח ומגישים. כדי לשמור על פרוסות יפות — טובלים סכין בכוס מים רותחים בין חיתוך לחיתוך.

גיוונים:

מי שמעדיף לא לצרוך חלמונים נאים יכול לוותר עליהם. במקרה כזה מקציפים את השמנת המתוקה עם 1/2 כוס סוכר, מוסיפים מסקרפונה ומקציפים לקרם יציב. ממשיכים לפי המתכון.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לוקמאס

סופגניות גבינה רכות ונימוחות, שמגישים עם סירופ מי ורדים.

0

אפל-ביגנט

טבעות תפוחי עץ מטוגנות בבלילה ומוגשות עם קרם מסקרפונה וניל.

0

מקיצי

סופגניות קלילות בניחוח הדרים, שמגישים לשולחן עם מטבל גבינה-תפוז מתוק .

0

פטס דה נאן

פחזניות מטוגנות במילוי קרם מסקרפונה ושוקולד לבן וזיגוג שוקולד מריר.

0

בייבי רובי דונאטס

הסופגניות האהובות, בגזרת פטיט ובמעטה אלגנטי של קרם מסקרפונה-רובי ושבבי שוקולד מריר.

0

לוקומדס

סופגניות קטנות, טבולות בדבש ופיסטוק, מוגשות לשולחן עם מרכיב מלוח ומפתיע, כמו שהיוונים אוהבים:  פטה בדבש – כמו בטברנות של אתונה.

0

צ’ורוס

אצבעות בצק פריכות, מגולגלות בסוכר וקינמון ומוגשות עם מטבל מסקרפונה וריבת חלב. אפשר גם שוקולד או כל מטבל מתוק שאוהבים.

0

פנזרוטי במילוי ריקוטה פרסטקה ופירות יער

כיסון בצק, ממולא במלית מתוקה או מלוחה ומטוגן בשמן עמוק. בזמן הטיגון הכיסונים מתנפחים ומקבלים בטן קטנה – “פנצ’ה” באיטלקית, ומכאן נגזר השם.

0