צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

סלקים צלויים על מצע של יוגורט עיזים

– מתכון של אביבית פריאל-אביחי –

הסלק שומר על טעמיו ומעצים את המתיקות בזמן הצלייה. משתלב נהדר עם יוגורט העיזים המשובח.

חומרים ל-4 מנות:

8-7 סלקים קטנים עטופים ברדיד אלומיניום
1 כף חומץ בלסמי מיושן
2 כפות שמן זית
מלח ים אטלנטי
עלים מ-4-3 ענפי תימין

להגשה:
1 כוס (240 מ”ל) יוגורט עיזים 2.8%

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. צולים סלקים בתנור 30 דקות עד שהם רכים ומצננים.
  3. קולפים את הסלקים וחותכים לרבעים. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
  4. מורחים יוגורט בצלחת הגשה, מסדרים מעל את הסלקים ומגישים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט סלק וקממבר

כמה דקות עבודה והמון רושם וטעם. גבינת קממבר במעטה פחם החדשה של “גד” נמסה מעט מחום הסלקים וממזגת את הטעמים. את הסלקים הקטנים אפשר למצוא בשו

14

סלט חיטה, סלק ומוצרלה בייבי

גרגירי החיטה מנצנצים בסלט כאבני חן ביחד עם המוצרלה בייבי נולד סלט מרשים, מפתיע ובריא

8

קראמבל ירקות, מנצ’גו, קשקבל ואגוזי פקאן

בדרך כלל קראמבל הוא מתוק ועתיר בחמאה ופירות מקורמלים. כאן לקחנו את הרעיון הטעים הזה לכיוון מלוח ויצרנו חגיגה צבעונית וקראנצ’ית של ירקות שורש

8

קרפאצ’ו סלק עם פקאנים קלויים ונגיעות יוגורט

שילוב של סלק ויוגורט שמייצר קסם.

8

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

0

סלט ענבים, תרד וגבינה כחולה

החיבור הקסום ירגש אתכם עם טעמיו החדשניים, יחד עם עלים רעננים ואגוזים פריכים שהופכים את הסלט למושלם.

0

סלט עגבניות וענני ריקוטה פרסקה

את הפטנט הגאוני הזה אתם חייבים לנסות: ריקוטה פרסקה אפויה בתנור עם עגבניות שרי עסיסיות, זיתי קלמטה, אורוגולה, צנוברים ושמן זית

0

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פיתה חמה או קרקר בטטה פרי

0