צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סלט פסטה בנוסח תוניסאי
– מתכון של שי לי ליפא –
סלט עז טעמים, שנוצר בהשראת הסנדוויץ’ התוניסאי — עם טונה משומרת, זיתי קלמטה ולימון כבוש. כאן שידכנו לו גם גבינה בולגרית מסורתית, שמשתלבת נפלא עם שאר הטעמים. המתכון מתאים לאוכלי גבינה ודגים.
חומרים ל-8-6 מנות:
1 חבילה (500 גרם) פסטה חלולה (קונכיות, פנה, צדפים)
2 כפות שמן זית
2 קופסאות טונה משומרת בשמן זית, מסוננת היטב
3/4 קובייה (180 גרם) בולגרית מסורתית 5% מפוררת גס
16 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
1/2 כוס כוסברה קצוצה גס
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
3 כפות לימון כבוש קצוץ דק
2 כפות מיץ לימון
1 כף חומץ בן יין לבן
1 שן שום כתושה
1 כפית חרדל דיז’ון חלק
1/4 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס
הכנה:
- מרתיחים כמות גדולה של מי מלח בסיר גדול, מוסיפים את הפסטה ומבשלים לדרגת אל-דנטה. מסננים היטב. יוצקים 2 כפות שמן זית ומערבבים על מנת שהפסטה לא תידבק ומצננים.
- מעבירים את הפסטה לקערה גדולה ומוסיפים טונה, בולגרית, זיתים וכוסברה.
- מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים בטמפ’ החדר.
- שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. מוציאים מהמקרר 30 דקות לפני ההגשה, טועמים ומרעננים את התיבול.
גיוונים:
- מחליפים את הכוסברה בפטרוזיליה.
- אם אוהבים חריף, מוסיפים לרוטב כפית אריסה.
אולי תרצו להכין גם

24

סלט ים תיכוני של בורגול, עגבניות וגבינה צפתית
24

24

סלט ירוק עם ענבים, תאנים וגבינה כחולה
24

סלט כל טוב – ירקות ובייבי מוצרלה
24

24

24
Leave a Comment