צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סלט פסטה בנוסח תוניסאי

– מתכון של שי לי ליפא –

סלט עז טעמים, שנוצר בהשראת הסנדוויץ’ התוניסאי — עם טונה משומרת, זיתי קלמטה ולימון כבוש. כאן שידכנו לו גם גבינה בולגרית מסורתית, שמשתלבת נפלא עם שאר הטעמים. המתכון מתאים לאוכלי גבינה ודגים.

חומרים ל-8-6 מנות:

‏1 חבילה (500 גרם) פסטה חלולה (קונכיות, פנה, צדפים)
‏2 כפות שמן זית
‏2 קופסאות טונה משומרת בשמן זית, מסוננת היטב
‏3/4 קובייה (180 גרם) בולגרית מסורתית 5% מפוררת גס
‏16 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
‏1/2 כוס כוסברה קצוצה גס

לרוטב:
‏1/4 כוס שמן זית
‏3 כפות לימון כבוש קצוץ דק
‏2 כפות מיץ לימון
‏1 כף חומץ בן יין לבן
‏1 שן שום כתושה
‏1 כפית חרדל דיז’ון חלק
‏1/4 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס

הכנה:

  1. ‏‏מרתיחים כמות גדולה של מי מלח בסיר גדול, מוסיפים את הפסטה ומבשלים לדרגת אל-דנטה. מסננים היטב. יוצקים 2 כפות שמן זית ומערבבים על מנת שהפסטה לא תידבק ומצננים.
  2. מעבירים את הפסטה לקערה גדולה ומוסיפים טונה, בולגרית, זיתים וכוסברה.
  3. מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים בטמפ’ החדר.
  4. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. מוציאים מהמקרר 30 דקות לפני ההגשה, טועמים ומרעננים את התיבול.

גיוונים:

  • מחליפים את הכוסברה בפטרוזיליה.
  • אם אוהבים חריף, מוסיפים לרוטב כפית אריסה.

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט ענבים, תרד וגבינה כחולה

החיבור הקסום ירגש אתכם עם טעמיו החדשניים, יחד עם עלים רעננים ואגוזים פריכים שהופכים את הסלט למושלם.

24

סלט חיטה, סלק ומוצרלה בייבי

גרגירי החיטה מנצנצים בסלט כאבני חן ביחד עם המוצרלה בייבי נולד סלט מרשים, מפתיע ובריא

24

סלט ירוק עם ענבים, תאנים וגבינה כחולה

השילוב של פירות מתוקים וגבינה כחולה פיקנטית הוא קלאסי, ובכל זאת לא מפסיק להפתיע. כאן על סלט ירוק מתובל בשמן זית, סילאן וחומץ בלסמי.

24

סלט כל טוב – ירקות ובייבי מוצרלה

סלט הירקות הפשוט מקבל טאצ׳ רענן עם כדורוני מוצרלה טרייה. שמן זית, צ׳ילי ולימון הופכים אותו לחגיגה. אוכלים עם לחם שאור טוב, שיידע לספוג את הרוטב.

24

סלט ציור

האם סלט יכול לגנוב את ההצגה משאר החברים על שולחן החג? הסלט הזה יעשה זאת בקלות. משקיעים בחיתוך הירקות לרצועות דקיקות (קולפן ומנדולינה יעשו את העבודה בק

24

סלט זוקיני עם מוצרלה פרסקה

עזרת קולפן ז’וליינים (שמוכרים בכמה שקלים בכל חנות כלי בית) הופכים את הזוקיני ל”אטריות” ארוכות וקראנצ’יות. מחברים אותם לזיתים,

24

סלט תירס, אבוקדו, עגבניות שרי, כרוב סגול וקוביות בולגרית

מסדרים את מרכיבי הסלט בצנצנות נאות ואת הרוטב מוזגים לכלי נפרד.

24

סלט פסטה, דלורית, בייבי מוצרלה, ארוגולה וזיתים

סלט פסטה מושלם לפיקניק בתקופת החגים – לא רק שאפשר להכין אותו מראש, אלא אפילו רצוי

24