צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סלט פסטה בנוסח תוניסאי

– מתכון של שי לי ליפא –

סלט עז טעמים, שנוצר בהשראת הסנדוויץ' התוניסאי — עם טונה משומרת, זיתי קלמטה ולימון כבוש. כאן שידכנו לו גם גבינה בולגרית מסורתית, שמשתלבת נפלא עם שאר הטעמים. המתכון מתאים לאוכלי גבינה ודגים.

חומרים ל-8-6 מנות:

‏1 חבילה (500 גרם) פסטה חלולה (קונכיות, פנה, צדפים)
‏2 כפות שמן זית
‏2 קופסאות טונה משומרת בשמן זית, מסוננת היטב
‏3/4 קובייה (180 גרם) בולגרית מסורתית 5% מפוררת גס
‏16 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
‏1/2 כוס כוסברה קצוצה גס

לרוטב:
‏1/4 כוס שמן זית
‏3 כפות לימון כבוש קצוץ דק
‏2 כפות מיץ לימון
‏1 כף חומץ בן יין לבן
‏1 שן שום כתושה
‏1 כפית חרדל דיז'ון חלק
‏1/4 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס

הכנה:

  1. ‏‏מרתיחים כמות גדולה של מי מלח בסיר גדול, מוסיפים את הפסטה ומבשלים לדרגת אל-דנטה. מסננים היטב. יוצקים 2 כפות שמן זית ומערבבים על מנת שהפסטה לא תידבק ומצננים.
  2. מעבירים את הפסטה לקערה גדולה ומוסיפים טונה, בולגרית, זיתים וכוסברה.
  3. מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים בטמפ' החדר.
  4. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. מוציאים מהמקרר 30 דקות לפני ההגשה, טועמים ומרעננים את התיבול.

גיוונים:

  • מחליפים את הכוסברה בפטרוזיליה.
  • אם אוהבים חריף, מוסיפים לרוטב כפית אריסה.

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט ירוק עם ענבים, תאנים וגבינה כחולה

השילוב של פירות מתוקים וגבינה כחולה פיקנטית הוא קלאסי, ובכל זאת לא מפסיק להפתיע. כאן על סלט ירוק מתובל בשמן זית, סילאן וחומץ ב

0

מטבעות גבינת עיזים בסלט ירוק

כדי ליהנות מהמנה צריך לטגן את מטבעות הגבינה בסמוך ככל הניתן להגשה. בזמן הציפוי חשוב להקפיד על שיטת היד יבשה והיד רטובה.

0

סלט כל טוב – ירקות ובייבי מוצרלה

סלט הירקות הפשוט מקבל טאצ׳ רענן עם כדורוני מוצרלה טרייה. שמן זית, צ׳ילי ולימון הופכים אותו לחגיגה. אוכלים עם לחם שאור טוב, שיי

0

סלט ציור

האם סלט יכול לגנוב את ההצגה משאר החברים על שולחן החג? הסלט הזה יעשה זאת בקלות. משקיעים בחיתוך הירקות לרצועות דקיקות (קולפן ומנ

0

סלט יווני עם קייל, בצל כבוש ובולגרית

גרסה עדכנית וסופר בריאה לקלאסיקה יוונית אהובה. הגיבור הראשי הוא הקייל, ירק עלים שזכה למעמד של כוכב בקרב שוחרי האוכל הבריא. שחק

0

רבעי חסה עם רוטב קיסר פטנט

את רוטב הקיסר הקלאסי מכינים עם אנשובי וחלמון נא – כאן ויתרנו על שניהם ויצרנו רוטב טעים על בסיס יוגורט,

0

לביבות זוקיני עם בולגרית וקשקבל

הלביבות האלה יפות לא רק לחנוכה; הן יככבו בכל בופה צמחוני, ארוחת ערב או אפילו בכריך מושקע לארוחת הצהריים. הן מוצלחות לא פחות גם

0

ציזיקי טורקי

מי אמר שבקיץ אי אפשר לאכול מרק? יוגורט מרענן בשילוב ירקות טריים ועשבי תיבול. מומלץ להוסיף כמה קוביות קרח שישמרו על הקור לאורך

0