צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

גרניטה של יוגורט עיזים ודבש עם פירות קיץ

– מתכון של השפים מוטי טיטמן ואור מיכאלי  –

גרניטה (granita) היא מעין סורבה במרקם גרגרי שמכינים בקלות ללא מכונת גלידה. במטבח האיטלקי, משם היא הגיעה אלינו, מכינים גרניטה מקפה או מיצים שונים, אבל דווקא שימוש ביוגורט עיזים מתובל בדבש מפיק גרניטה מוצלחת ועשירה – טעימה בפני עצמה ומצוינת כתוספת לסלט של פירות קיץ.

חומרים ל-6 מנות:

לגרניטה:

1 מיכל (500 מ"ל) יוגורט עיזים 2.8%
150 מ"ל (1/2 כוס פחות 2 כפות) דבש

להגשה:

פירות חתוכים לקוביות (ענבים, אפרסקים, מלון, שזיף וכו')

הכנה:

  1. ‏מערבבים בקערה יוגורט ודבש ומעבירים לתבנית שטוחה (כך שהיוגורט יגיע לגובה 3-2 ס"מ). מעבירים למקפיא למשך 6 שעות לפחות.
  2. להגשה: מגררים את הגרניטה בעזרת מזלג ומגישים לצד פירות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קינוח מסקרפונה קליל עם פירות

קינוח כוסות – קרם מסקרפונה קליל עם פי

24

עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה קרמבל וקולי תותים

קינוח כוסות – עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה

24

כוסיות קדאיף וקרם מסקרפונה עם פיסטוק

קינוח כוסות- קדאיף וקרם מסקרפונה עם פיסטוק קדאיף, מסקרפונה ופיסטוק יש יותר טוב מזה?! 

24

קרם לאבנה ושוקולד לבן עם פצפוצי שומשום ופירות קיץ

החיבור בין הלאבנה החמצמצה לשוקולד הלבן מפיק קרם עשיר ועם זאת קליל, שהולך יופי עם פירות קיץ. פצפוצי שומשום מוסיפים מתיקות פריכה

24

רבעי חסה עם רוטב קיסר פטנט

את רוטב הקיסר הקלאסי מכינים עם אנשובי וחלמון נא – כאן ויתרנו על שניהם ויצרנו רוטב טעים על בסיס יוגורט,

24

עוגה בחושה עם תפוז וריקוטה פרסקה

עוגה פשוטה ומהירה להכנה, המשלבת בין טעמה המעודן ומרקמה הקטיפתי של ריקוטה פרסקה לרעננות של מיץ וקליפת הדרים.

24

גספאצ'ו עגבניות שרי ואפרסק עם קוביות יוגורט עיזים קפואות

ניסיתם פעם להקפיא יוגורט? אחרי שתנסו, תגלו דרך אלגנטית במיוחד להגיש מרקים קיציים. כאן שידכנו את הקוביות הקפואות לגספאצ'ו ויצרנ

24

עוגת גזר עם קרם גבינת שמנת ניו יורק 12%

אחת מעוגות הדגל של הקונדיטוריה האמריקנית. עסיסית ומלאת טעם, לבושה בשמלת חג לבנה והולכת נהדר ליד הקפה או התה.

24