צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
גרניטה של יוגורט עיזים ודבש עם פירות קיץ
– מתכון של השפים מוטי טיטמן ואור מיכאלי –
גרניטה (granita) היא מעין סורבה במרקם גרגרי שמכינים בקלות ללא מכונת גלידה. במטבח האיטלקי, משם היא הגיעה אלינו, מכינים גרניטה מקפה או מיצים שונים, אבל דווקא שימוש ביוגורט עיזים מתובל בדבש מפיק גרניטה מוצלחת ועשירה – טעימה בפני עצמה ומצוינת כתוספת לסלט של פירות קיץ.
חומרים ל-6 מנות:
לגרניטה:
1 מיכל (500 מ”ל) יוגורט עיזים 2.8%
150 מ”ל (1/2 כוס פחות 2 כפות) דבש
להגשה:
פירות חתוכים לקוביות (ענבים, אפרסקים, מלון, שזיף וכו’)
הכנה:
- מערבבים בקערה יוגורט ודבש ומעבירים לתבנית שטוחה (כך שהיוגורט יגיע לגובה 3-2 ס”מ). מעבירים למקפיא למשך 6 שעות לפחות.
- להגשה: מגררים את הגרניטה בעזרת מזלג ומגישים לצד פירות.
מיני פנקייקס וניל – שוקולד צ’יפס ושיפודי פירות ל”יום מתוק”
0
טוסט מוצרלה משודרג עם טוויסט ניו יורקי
0
רול חביתת זיתים עם גבינה וירקות
0
0
כריך בריאות יצירתי בהרכבה עצמית (גבינה ומגוון ירקות)
0
גלידת מסקרפונה עם נוטלה ופררו רושה
0
0
0
Comments are closed.