צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

גרניטה של יוגורט עיזים ודבש עם פירות קיץ

– מתכון של השפים מוטי טיטמן ואור מיכאלי  –

גרניטה (granita) היא מעין סורבה במרקם גרגרי שמכינים בקלות ללא מכונת גלידה. במטבח האיטלקי, משם היא הגיעה אלינו, מכינים גרניטה מקפה או מיצים שונים, אבל דווקא שימוש ביוגורט עיזים מתובל בדבש מפיק גרניטה מוצלחת ועשירה – טעימה בפני עצמה ומצוינת כתוספת לסלט של פירות קיץ.

חומרים ל-6 מנות:

לגרניטה:

1 מיכל (500 מ”ל) יוגורט עיזים 2.8%
150 מ”ל (1/2 כוס פחות 2 כפות) דבש

להגשה:

פירות חתוכים לקוביות (ענבים, אפרסקים, מלון, שזיף וכו’)

הכנה:

  1. ‏מערבבים בקערה יוגורט ודבש ומעבירים לתבנית שטוחה (כך שהיוגורט יגיע לגובה 3-2 ס”מ). מעבירים למקפיא למשך 6 שעות לפחות.
  2. להגשה: מגררים את הגרניטה בעזרת מזלג ומגישים לצד פירות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גלידת מסקרפונה בהכנה ביתית

הטרנד החם של הקיץ: גלידת מסקרפונה!

0

גלידת יוגורט

גלידת יוגורט – כל כך פשוט וכל כך טעים

0

ארטיק אננס ויוגורט

קליל, רענן ומושלם לקיץ – ארטיק ביתי שמכינים בקלי קלות עם יוגורט ואננס בניחוח עדין של רום. ביס אחד ואתם באיים הקאריביים!

0

חיתוכיות גבינה ויוגורט

חיתוכיות גבינה ויוגורט – קינוח מושלם לימי הקיץ החמים

0

קינוח מסקרפונה קליל עם פירות

קינוח כוסות – קרם מסקרפונה קליל עם פירות קינוח מושלם לכל אי

0

מסקרפונה לימוני

קינוח כוסות – מסקרפונה לימוני

0

עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה קרמבל וקולי תותים

קינוח כוסות – עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה קרמבל וקולי תותים

0

כוסיות קדאיף וקרם מסקרפונה עם פיסטוק

קינוח כוסות- קדאיף וקרם מסקרפונה עם פיסטוק קדאיף, מסקרפונה ופיסטוק יש יותר טוב מזה?! 

0