צילום: אנטולי מיכאלו | סגנון: קרן ברק

סלט עגבניות שרי קונפי וקרם גבינה בולגרית

– מתכון של דן יושע, ברנז'ה –

עגבניות מתוקות מבושלות בשמן זית ומתובלות בבלסמי משתלבת נהדר עם עשבי התיבול והמליחות העדינה של הבולגרית

החומרים ל־ 4 מנות:

15 עגבניות שרי
1 כוס שמן זית
4 שיני שום
1 ענף תימין
1 אריזה בולגרית מעודנת 5%
100 מ"ל שמנת מתוקה
2 פרוסות עבות של לחם מאתמול, חתוך לקוביות
½ בצל סגול חתוך לרצועות
10 ענפי פטרוזיליה, מופרדים לעלים
10 ענפי כוסברה, מופרדים לעלים
4 כפות חומץ בלסמי
מלח לפי הטעם

הכנה:

  1. בסיר על אש נמוכה מבשלים עגבניות עם שמן זית, שום ותימין עד לריכוך העגבניות (כעשר דקות) ומצננים.
  2. במקביל, טוחנים במעבד מזון את הגבינה והשמנת עד לקבלת קרם גבינה חלק ואחיד.
  3. אופים את קוביות הלחם בתנור שחומם מראש ל־ 180 מעלות עד שהלחם משחים והופך פריך.
  4. בקערה מערבבים עגבניות מבושלות, בצל ועשבי תיבול ומתבלים במלח ובחומץ בלסמי.
  5. בצלחת הגשה שמים 2 כפות גדושות של קרם גבינה ופותחים אותו לצורת עיגול (כמו חומוס). מניחים את הסלט במרכז ומגישים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט ירוק עם ענבים, תאנים וגבינה כחולה

השילוב של פירות מתוקים וגבינה כחולה פיקנטית הוא קלאסי, ובכל זאת לא מפסיק להפתיע. כאן על סלט ירוק מתובל בשמן זית, סילאן וחומץ ב

24

לחמניות ביס גבינה בשלושה צבעים

לחמניות גבינה בלקניות. למתכון המקורי של אמא שלי אני מוסיפה ממרח פסטו או ממרח עגבניות מיובשות, שמעניקים צבע, טעם ועסיסיות

24

גספאצ'ו אבטיח עם גבינה בולגרית

המתיקות של האבטיח והמליחות המעודנת של הגבינה הבולגרית. הצמד הזה מנצח את חום יולי-אוגוסט

24

סירות תפוחי אדמה ממולאות בגבינה

תוספת ממש חגיגית או מנה צמחונית מפתה – הסירות האלה הולכות לגנוב את ההצגה לשאר החברים על השולחן.

18

סלט ירוק של קיץ עם ענבים וגבינה בולגרית

מרקמה הנימוח של הבולגרית המעודנת הופך אותה לפרטנרית מעולה לסלטים

18

מטבעות גבינת עיזים בסלט ירוק

כדי ליהנות מהמנה צריך לטגן את מטבעות הגבינה בסמוך ככל הניתן להגשה. בזמן הציפוי חשוב להקפיד על שיטת היד יבשה והיד רטובה.

14

רבעי חסה עם רוטב קיסר פטנט

את רוטב הקיסר הקלאסי מכינים עם אנשובי וחלמון נא – כאן ויתרנו על שניהם ויצרנו רוטב טעים על בסיס יוגורט,

14

ירוקים מוקפצים עם מנצ'גו

שילוב מקסים בין הגבינה הספרדית הפיקנטית לירוקים רעננים. מנה שתעבוד מצוין כעיקרית צמחונית או כתוספת לדג

14