צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

סלט סלנובה וגבינות אישי

– מתכון של סבינה ולדמן –

דרך חגיגית ואלגנטית להגיש סלט ירוק – במקום קערה גדולה כל אורח מקבל לצלחת את המנה שלו.

חומרים ל-8 מנות אישיות:

2 חבילות חסה סלנובה (4 ראשים בסך הכל)
1 חבילה ברי פקאן 25% פרוסה דק
50 גרם פקורינו 34% משובבת בעזרת קולפן ירקות
2 נקטרינות חצויות ופרוסות דק מאוד
4 צנוניות פרוסות דק
חופן עלים קטנים שלמים לפי הטעם: נענע, פטרוזיליה, בזיליקום, טרגון או מה שאוהבים

לרוטב ויניגרט תפוזים:
1 תפוז
1 כפית חרדל דיז’ון
1/2 שן שום כתושה
1/2 כפית דבש
1/2 כוס חומץ בן יין לבן או חומץ תפוחים
1/4 כפית מלח
2/3 כוס שמן קנולה
2 כפות שמן זית

הכנה:

  1. ‏מכינים את הרוטב: קולפים מהתפוז את החלק הכתום של הקליפה – זהירות, לא לגעת בחלק הלבן, מפלטים אותו ומוציאים את הגרעינים.
  2. שמים את הפילטים של התפוז ואת רצועות הקליפה במעבד מזון, מוסיפים את שאר החומרים מלבד שני סוגי השמן ומעבדים לעיסה חלקה. מוסיפים את השמן ומערבלים לקבלת אמולסיה. אפשר להכין מראש ולשמור עד שבוע במקרר.
  3. עד שעה לפני ההגשה: חוצים כל ראש סלנובה ומשבצים בין העלים פרוסות של גבינות, ירקות ועלים. מסדרים בצלחות אישיות ושומרים בקירור.
  4. סמוך להגשה: יוצקים כ-2 כפות רוטב על כל מנה ודואגים שהוא יחלחל בין העלים. אפשר גם להגיש את הרוטב בנפרד כדי שהאורחים יוסיפו לפי טעמם.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט חיטה, סלק ומוצרלה בייבי

גרגירי החיטה נצבעים בסגול העמוק של הסלק ומנצנצים בסלט כמו אבני חן. את המוצרלה בייבי מוסיפים ברגע האחרון כדי לשמור על צבעה. סלט מרשים, מפתיע ובריא

24

סלט ירוק עם ענבים, תאנים וגבינה כחולה

השילוב של פירות מתוקים וגבינה כחולה פיקנטית הוא קלאסי, ובכל זאת לא מפסיק להפתיע. כאן על סלט ירוק מתובל בשמן זית, סילאן וחומץ בלסמי.

24

סלט כל טוב – ירקות ובייבי מוצרלה

סלט הירקות הפשוט מקבל טאצ׳ רענן עם כדורוני מוצרלה טרייה. שמן זית, צ׳ילי ולימון הופכים אותו לחגיגה. אוכלים עם לחם שאור טוב, שיידע לספוג את הרוטב.

24

סלט ציור

האם סלט יכול לגנוב את ההצגה משאר החברים על שולחן החג? הסלט הזה יעשה זאת בקלות. משקיעים בחיתוך הירקות לרצועות דקיקות (קולפן ומנדולינה יעשו את העבודה בק

24

סלט זוקיני עם מוצרלה פרסקה

עזרת קולפן ז’וליינים (שמוכרים בכמה שקלים בכל חנות כלי בית) הופכים את הזוקיני ל”אטריות” ארוכות וקראנצ’יות. מחברים אותם לזיתים,

24

סלט תירס, אבוקדו, עגבניות שרי, כרוב סגול וקוביות בולגרית

מסדרים את מרכיבי הסלט בצנצנות נאות ואת הרוטב מוזגים לכלי נפרד.

24

סלט פסטה, דלורית, בייבי מוצרלה, ארוגולה וזיתים

סלט פסטה מושלם לפיקניק בתקופת החגים – לא רק שאפשר להכין אותו מראש, אלא אפילו רצוי

24

הסלט היווני שלי

לסלט יווני אמיתי יש חוקים. הירקות טריים, עסיסיים, קראנציים (ובלי חסה!), חתוכים גס ומונחים בשכבות; הזיתים יווניים אמיתיים

24