צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

סלט סלנובה וגבינות אישי

– מתכון של סבינה ולדמן –

דרך חגיגית ואלגנטית להגיש סלט ירוק – במקום קערה גדולה כל אורח מקבל לצלחת את המנה שלו.

חומרים ל-8 מנות אישיות:

2 חבילות חסה סלנובה (4 ראשים בסך הכל)
1 חבילה ברי פקאן 25% פרוסה דק
50 גרם פקורינו 34% משובבת בעזרת קולפן ירקות
2 נקטרינות חצויות ופרוסות דק מאוד
4 צנוניות פרוסות דק
חופן עלים קטנים שלמים לפי הטעם: נענע, פטרוזיליה, בזיליקום, טרגון או מה שאוהבים

לרוטב ויניגרט תפוזים:
1 תפוז
1 כפית חרדל דיז'ון
1/2 שן שום כתושה
1/2 כפית דבש
1/2 כוס חומץ בן יין לבן או חומץ תפוחים
1/4 כפית מלח
2/3 כוס שמן קנולה
2 כפות שמן זית

הכנה:

  1. ‏מכינים את הרוטב: קולפים מהתפוז את החלק הכתום של הקליפה – זהירות, לא לגעת בחלק הלבן, מפלטים אותו ומוציאים את הגרעינים.
  2. שמים את הפילטים של התפוז ואת רצועות הקליפה במעבד מזון, מוסיפים את שאר החומרים מלבד שני סוגי השמן ומעבדים לעיסה חלקה. מוסיפים את השמן ומערבלים לקבלת אמולסיה. אפשר להכין מראש ולשמור עד שבוע במקרר.
  3. עד שעה לפני ההגשה: חוצים כל ראש סלנובה ומשבצים בין העלים פרוסות של גבינות, ירקות ועלים. מסדרים בצלחות אישיות ושומרים בקירור.
  4. סמוך להגשה: יוצקים כ-2 כפות רוטב על כל מנה ודואגים שהוא יחלחל בין העלים. אפשר גם להגיש את הרוטב בנפרד כדי שהאורחים יוסיפו לפי טעמם.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

ריגטוני ארבע גבינות

מנה המגיעה מצפון איטליה. רוטב עשיר, עשוי שמנת וארבעה סוגי גבינות, שלכל אחת מהן טעם מיוחד משלה. אפשר להחליף את הגבינות המופיעות

14

סלט "פנזנלה" על מצע פוקצ'ה

השף מנה שטרום יצר לסלט הפנצנלה הקלאסי גרסה אישית משודרגת: תוספת של מוצרלה טרייה ובמקום לחם ישן – פוקצ'ה חמה וטרייה.

14

סלט תירס, אבוקדו, עגבניות שרי, כרוב סגול וקוביות בולגרית

מסדרים את מרכיבי הסלט בצנצנות נאות ואת הרוטב מוזגים לכלי נפרד.

8

לביבות כרובית אפויות

לביבות כרובית אפויות

0

סלט ירוק עם ענבים, תאנים וגבינה כחולה

השילוב של פירות מתוקים וגבינה כחולה פיקנטית הוא קלאסי, ובכל זאת לא מפסיק להפתיע. כאן על סלט ירוק מתובל בשמן זית, סילאן וחומץ ב

0

מטבעות גבינת עיזים בסלט ירוק

כדי ליהנות מהמנה צריך לטגן את מטבעות הגבינה בסמוך ככל הניתן להגשה. בזמן הציפוי חשוב להקפיד על שיטת היד יבשה והיד רטובה.

0

סלט כל טוב – ירקות ובייבי מוצרלה

סלט הירקות הפשוט מקבל טאצ׳ רענן עם כדורוני מוצרלה טרייה. שמן זית, צ׳ילי ולימון הופכים אותו לחגיגה. אוכלים עם לחם שאור טוב, שיי

0

סלט ציור

האם סלט יכול לגנוב את ההצגה משאר החברים על שולחן החג? הסלט הזה יעשה זאת בקלות. משקיעים בחיתוך הירקות לרצועות דקיקות (קולפן ומנ

0