צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סלט נאצ’וס קון קסו (נאצ’וס עם גבינות)
מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין
קשה לעמוד בפני קסמם של טעמי המטבח המקסיקני. קבלו את הגרסה הרעננה שלנו למאזט המקסיקני האהוב: אל הנאצ’וס הפריכים, האבוקדו והירקות מצטרפת המוצרלה.
חומרים:
לנאצ’וס:
1 כדור (100 גרם) מוצרלה פרסקה 18%
חופן מוצרלה מגוררת 22%
200 גרם נאצ’וס תירס (*או נאצ’וס בהכנה ביתית בסוף המתכון)
1 פלפל ירוק חריף (עדיף חלפניו) פרוס דק
לסלט:
20 עגבניות שרי (עדיף מסוגים שונים) חצויות
3 פלפלים קטנים (אדום וצהוב) פרוסים
1 אבוקדו קלוף ופרוס
צרור עלי רוקט
עלים מרבע צרור כוסברה
2 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
מלח ופלפל
לסלסה ורודה:
2 עגבניות מרוסקות
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס יוגורט יווני 10%
מלח ופלפל
הכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הסלט: מערבבים בקערה עגבניות שרי עם פלפלים, אבוקדו, רוקט וכוסברה. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון.
- מניחים את הנאצ’וס בתפזורת בתבנית, מפזרים עליהם מוצרלה פרסקה ומוצרלה מגוררת ואופים 10 דקות, או עד להמסה והזהבה.
- מכינים את הסלסה הוורודה: מערבבים את העגבניות המרוסקות, השום והיוגורט ומתבלים במלח ופלפל.
- מסדרים את הנאצ’וס החמים עם המוצרלה הנמסה על הסלט ומגישים מיד עם סלסה ורודה ליד.
מכינים נאצ’וס ביתי:
חותכים 4 טורטיות ל-6 משולשים כל אחת. מברישים בשמן מתובל בפפריקה, מלח וכמון ואופים בתנור ב-180 מעלות עד שמזהיבים. מצננים עד שהנאצ’וס מתקשים והופכים פריכים. לחילופין, ניתן לטגן את משולשי הטורטיות המתובלים במחבת עם שמן.

0

קרפצ’יו פלפלים קלויים ומוצרלה פרסקה
0

0

0

סלט עגבניות וענני ריקוטה פרסקה
0

גראטן פרחי ברוקולי עם גבינות, זיתים וזעתר
0

0
Comments are closed.