צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סלט ירוק של קיץ עם ענבים וגבינה בולגרית

– מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין –

סוד קסמו של הסלט טמון במפגש בין הענבים המתוקים לגבינה המלוחה. הסלרי והאגוזים הפריכים מוסיפים קראנץ’ ורוטב הוויניגרט עוטף את כל הטעמים יחד.

חומרים ל-4 מנות:

‏250 גרם עלי ארוגולה או עלי תרד ללא גבעולים
‏2 כוסות ענבים ללא חרצנים (מומלץ מ-2 צבעים)
‏2 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים דק
‏200 גרם (1 קופסה) קוביות בולגרית מעודנת 5%
‏1/2 כוס אגוזי מלך קלויים קלות

לוויניגרט בלסמי:
‏1/4 כוס שמן זית עדין או שמן ניטרלי
‏1-½1 כפות חומץ בלסמי
‏1 כפית שטוחה חרדל גרגרים
‏1 כף דבש
‏1 שן שום כתושה

הכנה:

  1. ‏מערבבים את חומרי הוויניגרט בצנצנת, טועמים ומתקנים תיבול.
  2. מערבבים את חומרי הסלט, יוצקים מהרוטב ומערבבים. מגישים מייד.

גיוונים:

מוסיפים לסלט פרוסות דקות של מלפפון.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט ענבים, תרד וגבינה כחולה

החיבור הקסום ירגש אתכם עם טעמיו החדשניים, יחד עם עלים רעננים ואגוזים פריכים שהופכים את הסלט למושלם.

24

סלט פסטה עם טונה, אפונה וצפתית

סלט בריא ומשביע שהוא ארוחה שלמה.

24

סלט ים תיכוני של בורגול, עגבניות וגבינה צפתית

סלט הטאבולה הלבנוני מקבל חיזוק של גבינה צפתית, צנוברים, זיתי קלמטה ובזיליקום.

24

סלט חיטה, סלק ומוצרלה בייבי

גרגירי החיטה מנצנצים בסלט כאבני חן ביחד עם המוצרלה בייבי נולד סלט מרשים, מפתיע ובריא

24

סלט ירוק עם ענבים, תאנים וגבינה כחולה

השילוב של פירות מתוקים וגבינה כחולה פיקנטית הוא קלאסי, ובכל זאת לא מפסיק להפתיע. כאן על סלט ירוק מתובל בשמן זית, סילאן וחומץ בלסמי.

24

סלט כל טוב – ירקות ובייבי מוצרלה

סלט הירקות הפשוט מקבל טאצ׳ רענן עם כדורוני מוצרלה טרייה. שמן זית, צ׳ילי ולימון הופכים אותו לחגיגה. אוכלים עם לחם שאור טוב, שיידע לספוג את הרוטב.

24

סלט ציור

האם סלט יכול לגנוב את ההצגה משאר החברים על שולחן החג? הסלט הזה יעשה זאת בקלות. משקיעים בחיתוך הירקות לרצועות דקיקות (קולפן ומנדולינה יעשו את העבודה בק

24

סלט זוקיני עם מוצרלה פרסקה

בעזרת קולפן ז’וליינים (שמוכרים בכמה שקלים בכל חנות כלי בית) הופכים את הזוקיני ל”אטריות” ארוכות וקראנצ’יות. מחברים אותם לזיתים,

24