צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סלט ארוגולה, ענבים ופקורינו

– מתכון של שי לי ליפא –

שילוב מקסים של ארוגולה חרפרפה, ענבים מתוקים, גבינה ארומטית ואגוזים פריכים. הסלט הזה כל כך טעים, עד שאתם עלולים לנשנש את כולו עוד לפני שהאורחים מגיעים.

חומרים ל-6 מנות:

200 גרם (צרור גדול) עלי ארוגולה יפים ורעננים
‏2 כוסות ענבים ללא חרצנים (ירוקים ואדומים) חצויים
‏1/2 כוס אגוזי פקאן

לרוטב:

‏1/4 כוס שמן זית
‏2 כפות חומץ תפוחים
‏1 כף מיץ לימון
‏1 כפית גדושה חרדל דיז'ון חלק
‏1 כפית דבש

להגשה:

‏‎75 גרם פקורינו 34%

הכנה:

  1. מחממים מחבת על להבה בינונית (ללא שימון). מוסיפים פקאנים ומקפיצים כ-2 דקות עד שהאגוזים מתחילים להזהיב. מוציאים לצלחת.
  2. מערבבים בקערה ארוגולה, ענבים ואת הפקאנים.
  3. מערבבים היטב את חומרי הרוטב ויוצקים על הסלט.
  4. מגלפים פקורינו לשבבים בעזרת קולפן ירקות, מפזרים מעל הסלט ומגישים מייד.

גיוונים:

מחליפים את הענבים ב-8 תאנים בשלות חתוכות לרבעים או ב-2 אגסים בשלים חתוכים לשמיניות.

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

טורטלוני ריקוטה ותרד ברוטב שמנת ופקורינו

מנה איטלקית קלאסית וממכרת. טיפ חשוב: הרוטב תמיד יחכה לפסטה ולא להיפך!

10

טארט טאטן דלורית עם בולגרית ופקורינו

מאפה מרשים ועסיסי המשחק על הניגוד שבין מתוק למלוח. הבסיס הוא לחם גבינות ועליו פרוסות ירק צלוי וקוביות גבינה בולגרית

10

פוקאצ’ה טרטופו

הפקורינו נותנת טעם חזק, המסקרפונה מוסיפה עדינות קרמית והמוצרלה מחברת את שני הניגודים הללו לחוויה איטלקית מלאה

8

פפרדלה דניה

במטבח האיטלקי יש אינספור רוטבי עגבניות, אבל כאן מדובר במשהו מיוחד – רוטב עגבניות עסיסי, עמוק טעמים ומפנק בזכות תוספת של

8

לביבות כרובית אפויות

לביבות כרובית אפויות

0

ריגטוני ארבע גבינות

מנה המגיעה מצפון איטליה. רוטב עשיר, עשוי שמנת וארבעה סוגי גבינות, שלכל אחת מהן טעם מיוחד משלה. אפשר להחליף את הגבינות המופיעות

0

סלט ירוק עם ענבים, תאנים וגבינה כחולה

השילוב של פירות מתוקים וגבינה כחולה פיקנטית הוא קלאסי, ובכל זאת לא מפסיק להפתיע. כאן על סלט ירוק מתובל בשמן זית, סילאן וחומץ ב

0

מטבעות גבינת עיזים בסלט ירוק

כדי ליהנות מהמנה צריך לטגן את מטבעות הגבינה בסמוך ככל הניתן להגשה. בזמן הציפוי חשוב להקפיד על שיטת היד יבשה והיד רטובה.

0