צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

סיגרים במילוי מנגולד, יוגורט ופטה

– מתכון של אביבית פריאל-אביחי –

כאן היוגורט הוא חלק ממלית. הוא תורם לעסיסיות ונותן מגע של חמיצות נעימה.

חומרים ל-24 סיגרים:

3 דפי פילו מופשרים
50 גרם חמאה מומסת

למלית:
50 גרם חמאה
3 בצלים לבנים פרוסים
1/2 ק"ג עלי מנגולד קצוצים
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס (120 מ"ל) יוגורט כבשים 5%
מלח
פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט טחון
1/2 קובייה גבינת פטה כבשים 20%
2 כפות צנוברים קלויים

הכנה:

  1. מכינים את המלית: ממיסים חמאה במחבת ומזהיבים בצל. מוסיפים שום ומנגולד ומערבבים עד שהמנגולד מאבד מנפחו. מטגנים עוד 5 דקות לריכוך.
  2. מוסיפים יוגורט ומערבבים. מבשלים יחד 5 דקות, מתבלים ומסירים מהכיריים.
  3. מצננים, מוסיפים פטה וצנוברים ומערבבים.
  4. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. ממלאים, מעצבים, אופים ומגישים: חותכים דפי פילו למלבנים בגודל 15×20 ס”מ. מניחים מלית לרוחב כל ריבוע ומגלגלים לסיגרים מהודקים. מסדרים בתבנית.
  6. אופים 7-5 דקות להזהבה.
  7. מגישים עם יוגורט מתובל בפפריקה מעושנת.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

כדורי זוקיני ופטה

את הלביבות הנימוחות האלה פגשתי במסעדה בכרתים והתאהבתי. הן ממש התשובה החלבית היוונית לכדורי בשר. נהוג להגיש אותן עם צזיקי

10

טורטליני ארטישוק ירושלמי ופטה כבשים על תבשיל חמציץ

טעמו האדמתי של הארטישוק הירושלמי משתלב נהדר עם החמצמצות של הפטה, ואת החוויה משלים תבשיל החמציץ.

10

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פ

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלס

0

פלאפל חלומי ועדשים אפוי עם יוגורט-טחינה

סוד הטעם הוא במפגש בין העדשים לחלומי שמעניקה מליחות ומרקם גמיש. ההכנה ממש קלה, והכי חשוב: לא מטגנים! מגלגלים, מצפים ואופים. מג

0

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס האלה ישמחו את כל האורחים (גם את הקטנטנים!). מגישים לצד צזיקי צנונ

0

שיפודי חלומי אורגנו וירקות עם סלסה ורדה

אם משתמשים בשיפודי עץ טובלים אותם במים, לפני שמשפדים, כדי שלא ייחרכו על הגריל. אחרי הצלייה מגישים עם סלסה ורדה מעל.

0

סגנאקי

אם יש לכם חשק למנה קלילה ורעננה קבלו את נתחי החלומי שלנו מתובלים באורגנו וצרובים עד להזהבה, מוגשים עם סלסת עגבניות רעננה וארומ

0