צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סיגרים במילוי חצילים וגבינות

– מתכון של שי לי ליפא  –

פריכים, זהובים ומלאים בתערובת משגעת של חצילים, גבינות וקליפת לימון. מגישים את הסיגרים חמים עם משקה יוגורט — איירן חמצמץ ומרענן.

חומרים לכ-18 סיגרים גדולים:

18 עלי סיגר בקוטר 25 ס"מ מופשרים לילה במקרר

למלית:                                                                                                                  1
1 קופסה (250 גרם) ריקוטה טבעית 5%
1/2 קופסה (120 גרם) בולגרית מעודנת 5%
100 גרם קאשקבלו 26% מגוררת גס
2 כוסות ״בשר״ חצילים (של Sera למשל)
קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון
1 ביצה
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור גרוס
4 כפות פירורי לחם (לא חובה)

לטיגון:
שמן חמניות או תירס

להגשה:
משקה איירן 3%

הכנה:

  1. מכינים את המלית: מועכים את הגבינות בקערה בעזרת הידיים. מוסיפים את ״בשר״ החצילים, ביצה, שום וקליפת לימון ומתבלים במעט מלח ופלפל.
  2. ממלאים: פורשים עלה סיגר על משטח עבודה. מניחים 2 כפות של מלית בצורת פס בחלק התחתון של העלה, מקפלים ס"מ מכל צד ומגלגלים לסיגר מהודק. חוזרים על הפעולה עם שאר העלים והמלית. עד שלב זה אפשר להכין מראש ולשמור בקירור, אך יש להוציא את הסיגרים מהמקרר שעה לפני הטיגון.
  3. מטגנים: יוצקים שמן בגובה 1/2 ס"מ למחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על להבה בינונית. מטגנים את הסיגרים כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים עם איירן.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מאפה כרובית וגבינות

כרובית וגבינות הן שידוך מתבקש. חליטה קצרה שמותירה את הכרובית מוצקה, בשמל עשיר וציפוי פריך יוצרים מנה קלאסית שנחטפת מהתבנית.

24

פולפטה כרישה וגבינות

‏polpette פירושו קציצה באיטלקית, ובאיטליה, ממש כמו אצלנו, קציצה היא אוכל של בית.

18

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

16

פיצות אישיות מהירות ללא גלוטן

גם לנמענים מגלוטן מגיע ליהנות מפיצה טובה. אחד הפתרונות הטעימים והזריזים הוא שימוש בטורטיות מקמח תירס. ניתן להשיג כאלה בחנויות

14

פסטה קבלת שבת

בצהרי שישי מכינים בבתים של יהודי בולגריה מאפה זריז של אטריות וגבינות, שקיבל את שמו בזכות השימוש בשאריות הגבינה

14

שטרודל תרד וגבינות

לאורחים שלכם מצפה הפתעה בדמות פרוסות מוצרלה רכות שמסתתרות בתוך הגלילים. בזכות פירורי לחם וגרנה פדנו מגוררת שמפזרים בין עלי הפי

10

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס האלה ישמחו את כל האורחים (גם את הקטנטנים!). מגישים לצד צזיקי צנונ

10

קלצונה חצילים וגבינות

הבצק הוא בצק פיצה מסורתי, וגם למלית יש נשמה ים תיכונית. אבל במקום לרדד את הבצק ולפזר עליו תוספות, מכינים קלצונה – כיסון

10