צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סוכריות ספנקופיטה

– מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין –

גרסה חגיגית ומשעשעת לאחת הקלאסיקות של המטבח הבלקני.

חומרים ל-18 סוכריות:

‏‏1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס מופשר לילה במקרר
‏1 ביצה להברשה

למלית:
‏350 גרם עלי תרד נקיים, ללא גבעולים, קצוצים
‏3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
‏200 גרם פטה כבשים 20% מפוררת
‏100 גרם מוצרלה מגוררת 22%
‏2 כפות פירורי לחם

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מאדים תרד במחבת יבשה עד שהוא מאבד מנפחו. מצננים ומסננים מנוזלים.
  3. מערבבים את התרד עם שאר חומרי המלית.
  4. מחלקים את יריעת הפילאס למלבנים בגודל 10×12 ס”מ. מניחים כף מלית במרכז כל מלבן, מגלגלים למיני רולדה ומסובבים את הקצוות לצורה של סוכרייה – סיבוב לצד אחד וסיבוב לצד הנגדי. מניחים את הסוכריות בתבנית. עד כאן אפשר להכין מראש ולהקפיא. אופים לפני ההגשה.
  5. מברישים בביצה ואופים 25 דקות עד שמזהיב יפה. מגישים חם.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מיני פנקייקס וניל – שוקולד צ’יפס ושיפודי פירות ל”יום מתוק”

מיני פנקייקס וניל בשילוב גבינת שמנת ניו יורק, המעניקה להם אווריריות עננית. הכי טעים להגיש אותם לצד גבינה “מתוקה” ולמרוח אותה על הפנקייק. ארוחת עשר שכי

0

טוסט מוצרלה משודרג עם טוויסט ניו יורקי

העולם נחלק לשניים – טוסט לפני השדרוג ולאחר השדרוג. הוסיפו לטוסט המוצרלה הקלאסי שכבה דקה של גבינת שמנת ניו יורק (במקום שכבת חמאה) ולא תאמינו איך עד עכ

0

רול חביתת זיתים עם גבינה וירקות

גרסה כזו של חביתה עוד לא ניסיתם. סוד הקסם הוא הוספת גבינת ניו יורק טבעית לבלילת החביתה, לקבלת רול חביתה עשיר, קרמי ומפנק, שכיף לטרוף בבית הספר.

0

מיני מאפינס גבינות וזיתים

מאפינס זיתים טעימים, קלילים ואווריריים עם מגוון גבינות מפנקות, שיהיה לילדים קשה במיוחד להפסיק לאכול אותם – אז תתכוננו, כי הם מתחסלים ברגע.

0

כריך בריאות יצירתי בהרכבה עצמית (גבינה ומגוון ירקות)

הגיע הזמן ליצירתיות- “ערכת היצירה האכילה”- הערכה מכילה שלל ירקות טעימים, לחם וגבינה בשקית זילוף. הילדים ירכיבו בעצמם את הכריך, יזלפו משקית

0

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

0

לזניה סגולה

שילוב נהדר של גבינה וירק, של מתוק ומלוח, של לבן וסגול!

0

שושני בצק עלים וגבינות

מאפה פריך שמניחים רותח במרכז השולחן ומזמינים את הסועדים לבחור לעצמם את שושנת הגבינה שהכי קורצת להם

0