צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סוכריות ספנקופיטה

– מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין –

גרסה חגיגית ומשעשעת לאחת הקלאסיקות של המטבח הבלקני.

חומרים ל-18 סוכריות:

‏‏1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס מופשר לילה במקרר
‏1 ביצה להברשה

למלית:
‏350 גרם עלי תרד נקיים, ללא גבעולים, קצוצים
‏3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
‏200 גרם פטה כבשים 20% מפוררת
‏100 גרם מוצרלה מגורדת 22%
‏2 כפות פירורי לחם

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מאדים תרד במחבת יבשה עד שהוא מאבד מנפחו. מצננים ומסננים מנוזלים.
  3. מערבבים את התרד עם שאר חומרי המלית.
  4. מחלקים את יריעת הפילאס למלבנים בגודל 10×12 ס”מ. מניחים כף מלית במרכז כל מלבן, מגלגלים למיני רולדה ומסובבים את הקצוות לצורה של סוכרייה – סיבוב לצד אחד וסיבוב לצד הנגדי. מניחים את הסוכריות בתבנית. עד כאן אפשר להכין מראש ולהקפיא. אופים לפני ההגשה.
  5. מברישים בביצה ואופים 25 דקות עד שמזהיב יפה. מגישים חם.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פפרדלה קוואטרו פורמאג’י

פסטה ברוטב ארומטי ומפנק במיוחד, שמכינים בקלות בבית ומרגישים כמו במסעדה. חשוב שהרוטב יהיה מוכן לפני הפסטה (עדיף במקביל), כדי שהפסטה לא תחכה לרוטב.

0

שטרודל תרד וגבינות

לאורחים שלכם מצפה הפתעה בדמות פרוסות מוצרלה רכות שמסתתרות בתוך הגלילים. בזכות פירורי לחם וגרנה פדנו מגוררת שמפזרים בין עלי הפילו, השטרודלים נשארים קרי

0

עוגת בורגול

חלופה מקורית ומרשימה לפשטידת החג המסורתית. החיבור בין הגבינות, הבטטות והבורגול יוצר משחק טעמים ומרקמים מענג, ואילו העגבניות הצלויות מוסיפות צבע משגע,

0

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

0

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

0

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

0

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

0