צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סוכריות ספנקופיטה

– מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין –

גרסה חגיגית ומשעשעת לאחת הקלאסיקות של המטבח הבלקני.

חומרים ל-18 סוכריות:

‏‏1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס מופשר לילה במקרר
‏1 ביצה להברשה

למלית:
‏350 גרם עלי תרד נקיים, ללא גבעולים, קצוצים
‏3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
‏200 גרם פטה כבשים 20% מפוררת
‏100 גרם מוצרלה מגורדת 22%
‏2 כפות פירורי לחם

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מאדים תרד במחבת יבשה עד שהוא מאבד מנפחו. מצננים ומסננים מנוזלים.
  3. מערבבים את התרד עם שאר חומרי המלית.
  4. מחלקים את יריעת הפילאס למלבנים בגודל 10×12 ס”מ. מניחים כף מלית במרכז כל מלבן, מגלגלים למיני רולדה ומסובבים את הקצוות לצורה של סוכרייה – סיבוב לצד אחד וסיבוב לצד הנגדי. מניחים את הסוכריות בתבנית. עד כאן אפשר להכין מראש ולהקפיא. אופים לפני ההגשה.
  5. מברישים בביצה ואופים 25 דקות עד שמזהיב יפה. מגישים חם.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קפטה תרד וגבינות

במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים. כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.

0

קרדיאס כרובית

לתערובת הבסיסית של הכרובית וארבע הגבינות אפשר להוסיף כל מיני תוספות שאוהבים, כמו זיתים, בצל, פטריות או עגבניות שרי או פשוט להניח אותם על הלביבות למרא

0

פנזרוטי במילוי ריקוטה פרסטקה ופירות יער

כיסון בצק, ממולא במלית מתוקה או מלוחה ומטוגן בשמן עמוק. בזמן הטיגון הכיסונים מתנפחים ומקבלים בטן קטנה – “פנצ’ה” באיטלקית, ומכאן נגזר השם.

0

פפרדלה קוואטרו פורמאג’י

פסטה ברוטב ארומטי ומפנק במיוחד, שמכינים בקלות בבית ומרגישים כמו במסעדה. חשוב שהרוטב יהיה מוכן לפני הפסטה (עדיף במקביל), כדי שהפסטה לא תחכה לרוטב.

0

שטרודל תרד וגבינות

לאורחים שלכם מצפה הפתעה בדמות פרוסות מוצרלה רכות שמסתתרות בתוך הגלילים.

0

עוגת בורגול

חלופה מקורית ומרשימה לפשטידת החג המסורתית. החיבור בין הגבינות, הבטטות והבורגול יוצר משחק טעמים ומרקמים מענג, ואילו העגבניות הצלויות מוסיפות צבע משגע,

0

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

0

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0