צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סוכריות ספנקופיטה
– מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין –
גרסה חגיגית ומשעשעת לאחת הקלאסיקות של המטבח הבלקני.
חומרים ל-18 סוכריות:
1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס מופשר לילה במקרר
1 ביצה להברשה
למלית:
350 גרם עלי תרד נקיים, ללא גבעולים, קצוצים
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
200 גרם פטה כבשים 20% מפוררת
100 גרם מוצרלה מגוררת 22%
2 כפות פירורי לחם
הכנה:
- מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מאדים תרד במחבת יבשה עד שהוא מאבד מנפחו. מצננים ומסננים מנוזלים.
- מערבבים את התרד עם שאר חומרי המלית.
- מחלקים את יריעת הפילאס למלבנים בגודל 10×12 ס”מ. מניחים כף מלית במרכז כל מלבן, מגלגלים למיני רולדה ומסובבים את הקצוות לצורה של סוכרייה – סיבוב לצד אחד וסיבוב לצד הנגדי. מניחים את הסוכריות בתבנית. עד כאן אפשר להכין מראש ולהקפיא. אופים לפני ההגשה.
- מברישים בביצה ואופים 25 דקות עד שמזהיב יפה. מגישים חם.
מיני פנקייקס וניל – שוקולד צ’יפס ושיפודי פירות ל”יום מתוק”
0
טוסט מוצרלה משודרג עם טוויסט ניו יורקי
0
רול חביתת זיתים עם גבינה וירקות
0
0
כריך בריאות יצירתי בהרכבה עצמית (גבינה ומגוון ירקות)
0
0
0
Leave a Comment