צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סביצ'ה אינטיאס עם צזיקי

– מתכון של חיים כהן, יפו-תל אביב –

דג נא בעטיפה לימונית מוגש על מצע יוגורט וזוכה לחיזוק מפתיע מכיוון הלאבּנה. דרום אמריקה פוגשת את הבלקנים.

חומרים ל-6 מנות:

לצזיקי:
1 גביע פחות 2 כפות (200 גרם) לאבנה דרוזית 9%
1/4 כוס יוגורט כבשים 5%
6 ענפי שמיר קצוצים
1 שן שום כתושה
20 עלי נענע קצוצים
2 מלפפונים נקיים מזרעים וחתוכים לקוביות קטנות
4-3 כפות שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
מלח ופלפל שחור גרוס טרי

לסביצ‘ה:
240 גרם דג אינטיאס חתוך לקוביות בגודל 1/2 ס“מ
20 עלי נענע קצוצים
20 ענפי פטרוזיליה קצוצים
20 ענפי כוסברה קצוצים
20 עלי ארוגולה קצוצים דק
1 פלפל חריף קטן נקי מגרעינים וקצוץ דק
2 עגבניות ללא גרעינים חתוכות לקוביות
3 צנוניות חצויות ופרוסות דק
6 כפות שמן זית
מיץ סחוט טרי מלימון בינוני
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
2 כפות בורגול דק מושרה בכוס מים כשעתיים, מסונן וסחוט

הכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל חומרי הצזיקי.
  2. מערבבים בקערה נפרדת את כל חומרי הסביצ‘ה.
  3. מורחים צזיקי על צלחות שטוחות ומסדרים מעל תלולית של סביצ‘ה. מגישים מייד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

צזיקי צנוניות ודג נא

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

18

חציל שרוף עם ציזיקי

חורכים את החציל על אש גלויה ומפנקים אותו ביוגורט צזיקי קליל. צנוברים קלויים מחמיאים למרקם החלק והקרמי של החציל והצזיקי

14

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

8

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

0

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

0

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

0

לביבות כרובית אפויות

לביבות כרובית אפויות

0