צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סביצ'ה אינטיאס עם צזיקי

– מתכון של חיים כהן, יפו-תל אביב –

דג נא בעטיפה לימונית מוגש על מצע יוגורט וזוכה לחיזוק מפתיע מכיוון הלאבּנה. דרום אמריקה פוגשת את הבלקנים.

חומרים ל-6 מנות:

לצזיקי:
1 גביע פחות 2 כפות (200 גרם) לאבנה דרוזית 9%
1/4 כוס יוגורט כבשים 5%
6 ענפי שמיר קצוצים
1 שן שום כתושה
20 עלי נענע קצוצים
2 מלפפונים נקיים מזרעים וחתוכים לקוביות קטנות
4-3 כפות שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
מלח ופלפל שחור גרוס טרי

לסביצ‘ה:
240 גרם דג אינטיאס חתוך לקוביות בגודל 1/2 ס“מ
20 עלי נענע קצוצים
20 ענפי פטרוזיליה קצוצים
20 ענפי כוסברה קצוצים
20 עלי ארוגולה קצוצים דק
1 פלפל חריף קטן נקי מגרעינים וקצוץ דק
2 עגבניות ללא גרעינים חתוכות לקוביות
3 צנוניות חצויות ופרוסות דק
6 כפות שמן זית
מיץ סחוט טרי מלימון בינוני
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
2 כפות בורגול דק מושרה בכוס מים כשעתיים, מסונן וסחוט

הכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל חומרי הצזיקי.
  2. מערבבים בקערה נפרדת את כל חומרי הסביצ‘ה.
  3. מורחים צזיקי על צלחות שטוחות ומסדרים מעל תלולית של סביצ‘ה. מגישים מייד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

חציל שרוף עם ציזיקי

חורכים את החציל על אש גלויה ומפנקים אותו ביוגורט צזיקי קליל. צנוברים קלויים מחמיאים למרקם החלק והקרמי של החציל והצזיקי

14

ציזיקי טורקי

מי אמר שבקיץ אי אפשר לאכול מרק? יוגורט מרענן בשילוב ירקות טריים ועשבי תיבול. מומלץ להוסיף כמה קוביות קרח שישמרו על הקור לאורך

0

חטיפי ספגטי וגבינות

המפגש בין גבינות ופסטה, במיוחד כשהוא מתרחש בתוך תנור, תמיד מפיק משהו טעים. כאן הלכנו על פורמט של חטיפים אישיים — פשוטים להכנה,

0

ג'ג'יק

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

0

סיגרים במילוי חצילים וגבינות

פריכים, זהובים ומלאים בתערובת משגעת של חצילים, גבינות וקליפת לימון. מגישים את הסיגרים חמים עם משקה יוגורט חמצמץ.

0

מיני פיצה טורטייה

זאת הפיצה הפשוטה ביותר שאפשר להעלות על הדעת בזכות שימוש בטורטיות מוכנות.

0

סירות תפוחי אדמה ממולאות בגבינה

תוספת ממש חגיגית או מנה צמחונית מפתה – הסירות האלה הולכות לגנוב את ההצגה לשאר החברים על השולחן.

0

ריקוטה פרסקה – במלוא הדרה

היא נהדרת כמלית למאפה ומעשירה רוטבי פסטה, אבל הגבינה היפה והטעימה הזאת יכולה להיות הכוכבת הראשית של המנה.

0