צילום: אנטולי מיכאלו | סגנון: קרן ברק

מלון על הגריל עם גבינת ברי פקאן שרופה

– מתכון של דן יושע, ברנז'ה –

המלון החרוך על מחבת גריל יחד עם הברי השרופה והצ'ילי יוצרים שילוב טעמים מפתיע

החומרים ל־ 4 מנות:

½ מלון חתוך לסירות ונקי מגרעינים ומקליפה
1 כוס שמן זית
½ צרור תימין
1 חבילה ברי פקאן 25% בצועה לנתחים גסים
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
1 צ'ילי ירוק/אדום חתוך לפרוסות דקות

הכנה:

  1. משרים בקערה את המלון למשך לילה עם שמן זית ותימין.
  2. מחממים תנור במצב גריל ל-250 מעלות.
  3. מניחים את חתיכות הברי בתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים אותן בתנור החם במצב גריל עליון עד לקבלת גוון חרוך (ניתן לחרוך את הגבינה גם באמצעות מבער).
  4. מסננים את המלון משמן הזית וצולים אותו במחבת פסים חמה יחד עם התימין עד לחריכה יפה. מתבלים במלח ובפלפל.
  5. מסדרים על צלחת הגשה שטוחה את המלון והברי באופן חופשי, בוזקים מעל מעט שמן זית, מפזרים צ'ילי ומגישים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

כריך בריאות

לחם דגנים מלאים/ לחמניית דגנים מלאים, ריקוטה למריח

18

גראטן ענבים שחורים וברי פקאן

המאפה הזה כל כך פשוט להכנה שזה כמעט מביך, והתוצאה טעימה ומרשימה.

18

סלט חיטה, סלק ומוצרלה בייבי

גרגירי החיטה נצבעים בסגול העמוק של הסלק ומנצנצים בסלט כמו אבני חן. את המוצרלה בייבי מוסיפים ברגע האחרון כדי לשמור על צבעה. סלט

14

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פ

14

סלט ציור

האם סלט יכול לגנוב את ההצגה משאר החברים על שולחן החג? הסלט הזה יעשה זאת בקלות. משקיעים בחיתוך הירקות לרצועות דקיקות (קולפן ומנ

14

סלט יווני עם קייל, בצל כבוש ובולגרית

גרסה עדכנית וסופר בריאה לקלאסיקה יוונית אהובה. הגיבור הראשי הוא הקייל, ירק עלים שזכה למעמד של כוכב בקרב שוחרי האוכל הבריא. שחק

14

קרוק ריקוטה

כריך עשוי שתי פרוסות לחם לבן מרוחות בריקוטה (באיזה טעם שרוצים), פרוסת מוצרלה של גד או תערובת גבינות של גד, סלמון מעושן, תרד מו

14

סלט זוקיני עם מוצרלה פרסקה

עזרת קולפן ז'וליינים (שמוכרים בכמה שקלים בכל חנות כלי בית) הופכים את הזוקיני ל"אטריות" ארוכות וקראנצ'יות. מחברים אות

14