מיקי שמו וירדן הראל מכינים עוגת גבינה ברוקלין
מרכיבים:
לשטרוייזל קקאו:
100 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם שקדים טחונים
1 כפית תמצית וניל
80 גרם קמח
20 גרם אבקת קקאו
לבלילה:
600 גרם גבינת שמנת ניו יורק
110 גרם (1 כוס+ 1 כף) אבקת סוכר
ביצה במידה L
חלמון מביצה במידה L
50 מ”ל (1/4 כוס+ 1 כף) שמנת מתוקה
1 מקל וניל
גרדה לימון מ-1/4 לימון
אופן הכנה:
מכינים את השטרוייזל קקאו:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים במעבד מזון את החמאה עם אבקת הסוכר והמלח עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הביצה בהדרגה וממשיכים לערבל. מוסיפים את השקדים הטחונים, תמצית הווניל הקמח והקקאו ומערבלים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
- מפזרים חלק מהתערובת בתבנית העגולה כתחתית לעוגה, ואת היתר מכניסים לתנור לאפייה של כ- 10-15 דקות.
מכינים את הבלילה:
- מערבלים במיקסר עם מטרפה את גבינת השמנת ואבקת הסוכר עד שמתקבל מרקם אחיד.
- בקערה נפרדת מערבבים בבלנדר מוט את הביצה, החלמון, השמנת המתוקה, הווניל וגרידת הלימון עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את תערובת הביצים והשמנת למסת הגבינה ומערבבים עד שמתקבלת מסה חלקה ומעט נוזלית.
- מחממים את התנור לחום של 150 מעלות. יוצקים את תערובת הגבינה על גבי התחתית ואופים למשך 50 דקות.
- אחרי שהעוגה יצאה מהתנור מפזרים מעל את מה שנשאר משטרויזל הקקאו ומצננים.
אולי תרצו להכין גם
Comments are closed.