מיקי שמו וירדן הראלה מכינים עוגת מאצ’ה ושוקלד
מרכיבים:
ל– 2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס״מ
פאם חמאה
200 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר קנים כהה
4 ביצים
490 גרם (½3 כוסות) קמח
1 שקית אבקת אפייה
120 מ”ל ( ½ כוס) חלב
300 גרם יוגורט עיזים
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת תפוז אחד
100 גרם מטבעות שוקולד מריר
10 גרם מאצ’ה
25 גרם קקאו
2 כפות חלב
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מערבלים חמאה עם סוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-5 דקות במהירות בינונית.
- מוסיפים ביצים אחת-אחת עד שנבלעות בתערובת.
- מערבבים קמח, אבקת אפייה בקערה נפרדת.
- מוסיפים לתערובת הביצים ומערבלים רק עד שנבלעים בתערובת
- מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים חלב, יוגורט, תמצית וניל וקליפת תפוז ומערבלים רק עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
- חותכים את השוקולד לחתיכות גסות ומוסיפים לתערובת
- מחלקים את התערובת ל 3/2 ו 3/1.
- בחלק של ה 3/2 מוסיפים 20 גרם מאצ’ה ומערבבים עד לאחידות,
- בחלק של ה -3/1 הנותר מוסיפים את השוקולד המריר המומס.
- מתיזים את התבניות בתרסיס שמן בטעם חמאה, יוצקים 2/3 מהתערובת לתבנית.
- יוצקים מעל את השוקולד המומס ומכסים ביתרת התערובת. מערבבים באמצעות סכין ליצירת מראה שיש.
- מתיזים על העוגה מעט תרסיס שמן בטעם חמאה לפני הכנסתה לתנור
- אופים כ-שעה עד כשעה ורבע בתבנית עגולה או כשעה בתבניות אינגליש קייק, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
- שומרים מחוץ למקרר עד 5 ימים.
גיוונים:
*אפשר להחליף את החלב במיץ תפוזים באותה כמות.
*אפשר להחליף את השוקולד המריר ב-150 גרם שוקולד חלב.
אולי תרצו להכין גם
Comments are closed.