צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מילפיי מסקרפונה וניל ותותים

– מתכון של מיקי שמו, SHEMO הקונדיטוריה –

“המסקרפונה כאילו נבראה עבור הקינוח הזה: יש לה מתקתקות ייחודית, שמשתלבת היטב עם טעמי פירות חמצמצים; ומרקם סמיך ועשיר, שמאפשר ליצור קינוח יציב גם בלי להשתמש בג’לטין או במסמיכים אחרים. בשנים הקרובות נראה אותה ביותר ויותר קינוחים כיוון שהיא כל כך נוחה לעבודה.”

חומרים לעוגה בקוטר 18 ס”מ (8-6 מנות):

1 חבילה (700 גרם) בצק עלים על בסיס חמאה, מופשר
2 סלסילות (400 גרם) תותים נקיים מהעוקץ (רצוי להשתמש בתותים בגודל בינוני ומטה)

לקרם מסקרפונה:
600 מ”ל (½2 כוסות) שמנת מתוקה
400 גרם גבינת מסקרפונה 40%
100 מ”ל ליקר ליצ’י

הכנה:

  1. ‏מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  2. מכינים את עיגולי הבצק: קורצים 3 עיגולים בקוטר 18 ס”מ ומסדרים בתבניות. מניחים על הבצק נייר אפייה ומעל תבנית אפייה נוספת, שתשמש כמשקולת על מנת שהבצק לא יתרומם במהלך האפייה.
  3. אופים כ-20 דקות, מסירים את המשקולת והנייר ואופים עוד 10 דקות עד להזהבה קלה.
  4. מעלים את טמפ’ התנור ל-250-230 מעלות, מוציאים את עיגולי הבצק מהתנור, בוזקים אבקת סוכר על כל שטח הבצק ומכניסים לתנור לעוד 3-2 דקות, עד שנוצרת שכבת קרמל על פני הבצק. מוציאים מהתנור ומצננים.
  5. מכינים קרם מסקרפונה: מקציפים את כל החומרים לקרם חלק ויציב (יש להיזהר מהקצפת יתר!). מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר חלק בקוטר 1 ס”מ.
  6. מרכיבים את העוגה: מניחים עיגול בצק עלים אפוי בתחתית רינג (טבעת אפייה). מסדרים תותים טריים ב-2 מעגלים מבחוץ פנימה צמוד לרינג, כך שהתותים יהיו צמודים זה לזה והחלק החתוך כלפי חוץ (כמו בתמונה). מזלפים את הקרם בין התותים כך שמתקבלת שכבה אחידה בגובה של התותים. מניחים שכבה נוספת של בצק עלים מעל ומזלפים את יתרת הקרם בצורת עיגולים כך שמתקבלת שכבה אחידה. מניחים מעל שכבה נוספת של בצק עלים ומקשטים באבקת סוכר.

גיוונים:

  • מחליפים את ליקר הליצ’י בליקרים אחרים לפי הטעם.
  • מי שלא אוהב אלכוהול יכול להחליף את הליקר בכמות שווה של חלב ולהוסיף 80 גרם (1/2 כוס פחות כף גדושה) סוכר.

SHEMO הקונדיטוריה
לפני 22 שנה הקימו רותי ואיציק שמו קונדיטוריה משפחתית בקריית חיים. הדור הצעיר במשפחה מיהר להשתלב בעשייה, והקונדיטוריה המשפחתית הפכה לרשת המונה 7 סניפים.
גם היום האווירה המשפחתית נשמרת, ועל ניהול הרשת מופקדים שלושת האחים לבית שמו. האח מיקי, המוכר מתוכניות הטלוויזיה שלו ומספריו, הוא האמון על פיתוח קולקציות הקינוחים המיוחדות ומאפים חדשים העולים על מדפי הרשת מדי שבוע.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מילפיי אקספרס

בעצם יש כאן שני פטנטים – קולים את עיגולי בצק העלים בטוסטר ומזלפים שני קרמים יחד למראה מרשים במיוחד.

18

לוקמאס

סופגניות גבינה רכות ונימוחות, שמגישים עם סירופ מי ורדים.

0

אפל-ביגנט

טבעות תפוחי עץ מטוגנות בבלילה ומוגשות עם קרם מסקרפונה וניל.

0

מקיצי

סופגניות קלילות בניחוח הדרים, שמגישים לשולחן עם מטבל גבינה-תפוז מתוק .

0

פטס דה נאן

פחזניות מטוגנות במילוי קרם מסקרפונה ושוקולד לבן וזיגוג שוקולד מריר.

0

בייבי רובי דונאטס

הסופגניות האהובות, בגזרת פטיט ובמעטה אלגנטי של קרם מסקרפונה-רובי ושבבי שוקולד מריר.

0

לוקומדס

סופגניות קטנות, טבולות בדבש ופיסטוק, מוגשות לשולחן עם מרכיב מלוח ומפתיע, כמו שהיוונים אוהבים:  פטה בדבש – כמו בטברנות של אתונה.

0

צ’ורוס

אצבעות בצק פריכות, מגולגלות בסוכר וקינמון ומוגשות עם מטבל מסקרפונה וריבת חלב. אפשר גם שוקולד או כל מטבל מתוק שאוהבים.

0