צילום וידאו: בבושקה הפקות | צילום סטילס: שרית גופן | סגנון: דלית רוסו

מילפיי אקספרס

– מתכון של רות אוליבר –

בעצם יש כאן שני פטנטים – קולים את עיגולי בצק העלים בטוסטר, והם יוצאים דקיקים ופריכים במיוחד, ומזלפים שני קרמים יחד למראה מרשים במיוחד.

חומרים ל-15 מנות:

350 גרם בצק עלים על בסיס חמאה מרודד
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר לפיזור

לקרמים:
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
2 קופסאות (500 גרם) גבינת מסקרפונה 40%
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל

להגשה:
אבקת סוכר

הכנה:

  1. אופים עיגולי בצק: פורשים את הבצק על משטח עבודה וקורצים ממנו 30 עיגולים בקוטר 6 ס”מ. מפזרים עליהם אבקת סוכר. מעבירים למקפיא ל-30 שניות לפחות.
  2. מחממים טוסטר לחום גבוה. מניחים על החלק התחתון שלו נייר אפייה ומעל מסדרים עיגולי בצק בשכבה אחת. מניחים מעל עוד נייר אפייה וקולים 6 דקות עד שעיגולי הבצק מזהיבים יפה והבצק נאפה. ממשיכים באותו אופן עם שאר העיגולים. מפזרים אבקת סוכר ומצננים. שומרים עד 5 ימים בכלי אטום בטמפ’ החדר.
  3. מכינים את הקרמים: ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל ומצננים.
  4. מקציפים מסקרפונה, שמנת מתוקה, אבקת סוכר ותמצית וניל לקרם יציב. מעבירים מחצית מהקרם לשקית זילוף ללא צנתר ושומרים במקרר.
  5. מוסיפים שוקולד מומס ליתרת הקרם ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים לשקית זילוף נוספת ללא צנתר.
  6. מכינים שקית זילוף שלישית עם צנתר כוכב בקוטר 1 ס”מ. גוזרים את הקצוות של שתי השקיות עם הקרמים ומכניסים אותן יחד לשקית השלישית (זו עם צנתר הכוכב).
  7. מרכיבים את המילפיי: מניחים כל עיגול בצק אפוי על משטח עבודה, מזלפים קרם לגובה 3-2 ס”מ ומכסים בעיגול נוסף. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
  8. מומלץ לשמור את הקרם והבצק בנפרד ולהרכיב ממש לפני ההגשה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מילפיי צרפתי

הקרמשניט האהובה, או בצרפתית “מילפיי” (אלף עלים), שכבות מתפצחות של בצק עלים וביניהן

16

מילפיי מסקרפונה וניל ותותים

המסקרפונה כאילו נבראה עבור הקינוח הזה: יש לה מתקתקות ייחודית, שמשתלבת היטב עם טעמי פירות חמצמצים; ומרקם סמיך ועשיר

10

עוגת גבינה ב-5 דקות

עוגת גבינה במעט זמן עבודה אבל עם כמות עונג אינסופי. חמה או קרה- אתם בוחרים

0

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

0

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

0

עוגת ביסקוויטים איטלקית

קלאסיקה ישראלית בלבוש איטלקי. את הגבינה הלבנה מחליפים בריקוטה מלטפת ומסקרפונה עשירה

0

לזניה סגולה

שילוב נהדר של גבינה וירק, של מתוק ומלוח, של לבן וסגול!

0

פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה

עגבניות ושום צלויים, בשילוב מגע קטיפתי של מסקרפונה ועלי לזניה קרועים שנעטפים בכל הטוב הזה

0