צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מוס שוקולד ומסקרפונה

מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין

בזכות המסקרפונה מתקבל מוס מושלם, בעל מרקם יציב במיוחד וטעם חלבי מענג.

חומרים ל-6 מנות:

200 גרם שוקולד חלב או מריר שבור
250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות סוכר
250 גרם (1 מיכל) גבינת מסקרפונה 40%

 

לתיבול (לא חובה):

2 כפות ליקר תפוז ו/או קליפת תפוז מגוררת/ ליקר קפה/ אספרסו/ רום

הכנה:

  1. ‏ממיסים שוקולד בבין מארי (סיר אדים כפול) או במיקרוגל, מערבבים למרקם חלק ומצננים.
  2. בקערת מיקסר מקציפים שמנת, תמצית וניל וסוכר לקצפת.
  3. בקערה נפרדת מקציפים את המסקרפונה עם השוקולד המומס והתיבול (אם רוצים). מקפלים פנימה את הקצפת ומערבבים בעדינות.
  4. יוצקים לכלים אישיים או מניחים בקערת הגשה מרכזית. מעבירים למקרר עד להגשה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

טרייפל לימון ומסקרפונה

בעולם קוראים לסוג כזה של עוגות naked cakes, משום שהקצפת מצפה את הדפנות בשכבה דקה כך שאפשר לראות דרכה את הבצק. סוד קטן: גם אם ל

10

כדורי עוגת לימון, שוקולד לבן ומסקרפונה

כדורי שוקולד מכירים? כאן מדובר באותו רעיון, אבל בגרסה בלונדינית!

10

פנזרוטי גבינות מתוק

הפנזרוטי הוא מאכל רחוב שמקורו בנאפולי. זהו כיסן בצק, ממולא במלית מתוקה או מלוחה ומטוגן בשמן עמוק. בזמן הטיגון הכיסנים מתנפחים

8

ריגטוני ארבע גבינות

מנה המגיעה מצפון איטליה. רוטב עשיר, עשוי שמנת וארבעה סוגי גבינות, שלכל אחת מהן טעם מיוחד משלה. אפשר להחליף את הגבינות המופיעות

0

רביולי ברוטב רוזה

תראו איך טעמו של רוטב העגבניות, החמצמץ והפיקנטי, מתעדנים ומתעגלים בזכות השימוש במסקרפונה. טאצ׳ אחרון של גרנה פדנו מעל והמנה מו

0

גלידת וניל עם פירות קיץ

מתכון של רותם ליברזון. גלידת וניל קלילה ופירותית, מושלמת לקיץ

0

קסטה מסקרפונה

מתכון של עדי קלינגהופר. גרסה ביתית לקינוח הילדות שכולנו אוהבים

0

מקפא בראוניז מסקרפונה פטל

מתכון של מיס פטל. השילוב המושלם של שוקולד מושחת, גלידה ופירות קיץ

0