צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מדיאס דה קזו

– מתכון של שי לי ליפא –

סירות קישואים ממולאות בגבינות – המלית המינימליסטית של הממולאים הבלקניים מקבלת חיזוק של בצל, עגבנייה וזיתים. הקישואים עוברים רק טיגון קצר, שמשאיר אותם פריכים ונגיסים.

חומרים ל-12 ממולאים:

‏6 קישואים בינוניים בקליפתם חצויים לאורכם

לטיגון:
שמן זית

למלית:
‏2 כפות שמן זית
‏1 בצל קטן קצוץ דק
‏1 עגבנייה בינונית ללא המיץ והגרעינים חתוכה לקוביות בגודל 1/2 ס”מ
‏8 זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס
‏1 קופסה (250 גרם) פטה כבשים 20% מפוררת גס
‏100 גרם פקורינו 34% מגוררת גס
‏1/4 כוס עירית קצוצה דק
פלפל שחור גרוס

לציפוי:
‏1 ביצה גדולה טרופה
‏1/3 כוס פירורי לחם

הכנה:

  1. מכינים את הקישואים למילוי: מרוקנים את תוכנם של הקישואים בעזרת כפית (משאירים דופן של 1/2 ס”מ).
  2. מכינים את המלית וממלאים: מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל שקוף. מצננים היטב.
  3. מעבירים את הבצל המאודה לקערה, מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים.
  4. ממלאים את הקישואים במלית ומהדקים. טובלים את הצד הממולא של כל קישוא בביצה ואחר כך בפירורי לחם.
  5. מטגנים: יוצקים שמן זית בגובה 1/2 ס”מ למחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על להבה בינונית. מניחים את הממולאים כשהחלק המצופה כלפי מטה ומטגנים כ-2 דקות עד שהציפוי זהוב. הופכים ומזהיבים כ-2 דקות. מגישים חם.

הכנה מראש:

הממולאים הכי טעימים ישר מהמחבת, אבל אם צריך — אפשר לשמור בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

ריקוטה פרסקה אפויה עם תרד וכרישה

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תרד מאודה וכרישה שהוקפצה בשמן זית.

0

קפטה תרד וגבינות

במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים. כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.

0

אירוח הולנדי עם גאודה

גאודה היא גבינה הולנדית איכותית,  הפופולרית ביותר בעולם. טעמה משלב בין עדינות לפיקנטיות ומרקמה נעים ומוצק

0

רושטי זוקיני וגאודה

לביבה משפחתית שחותכים למשולשים כמו עוגה

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם צ’ושקי

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תבשיל של פלפלים קלויים, מתובלים בשום ושמיר.

0

לביבות מרינג’נה

חצילים קלויים הם חומר גלם נפוץ במטבח הבולגרי. אז מה יותר מתאים מלביבות.

0

אירוח צרפתי עם ברי פקאן וקממבר

ברי פקאן וקממבר הן גבינות צרפתיות מצוינות לאירוח צרפתי מושלם

0

פוארו פריטה

לביבות כרישה עדינות ומבושמות, שמכינים מכרישה מאודה, ללא שומן.

0