צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
מדיאס דה קזו
– מתכון של שי לי ליפא –
סירות קישואים ממולאות בגבינות – המלית המינימליסטית של הממולאים הבלקניים מקבלת חיזוק של בצל, עגבנייה וזיתים. הקישואים עוברים רק טיגון קצר, שמשאיר אותם פריכים ונגיסים.
חומרים ל-12 ממולאים:
6 קישואים בינוניים בקליפתם חצויים לאורכם
לטיגון:
שמן זית
למלית:
2 כפות שמן זית
1 בצל קטן קצוץ דק
1 עגבנייה בינונית ללא המיץ והגרעינים חתוכה לקוביות בגודל 1/2 ס”מ
8 זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס
1 קופסה (250 גרם) פטה כבשים 20% מפוררת גס
100 גרם פקורינו 34% מגוררת גס
1/4 כוס עירית קצוצה דק
פלפל שחור גרוס
לציפוי:
1 ביצה גדולה טרופה
1/3 כוס פירורי לחם
הכנה:
- מכינים את הקישואים למילוי: מרוקנים את תוכנם של הקישואים בעזרת כפית (משאירים דופן של 1/2 ס”מ).
- מכינים את המלית וממלאים: מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל שקוף. מצננים היטב.
- מעבירים את הבצל המאודה לקערה, מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים.
- ממלאים את הקישואים במלית ומהדקים. טובלים את הצד הממולא של כל קישוא בביצה ואחר כך בפירורי לחם.
- מטגנים: יוצקים שמן זית בגובה 1/2 ס”מ למחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על להבה בינונית. מניחים את הממולאים כשהחלק המצופה כלפי מטה ומטגנים כ-2 דקות עד שהציפוי זהוב. הופכים ומזהיבים כ-2 דקות. מגישים חם.
הכנה מראש:
הממולאים הכי טעימים ישר מהמחבת, אבל אם צריך — אפשר לשמור בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.
Leave a Comment