מאפה מאנורי יווני ללא גלוטן

מתכון של דביר בר

מצרכים:

200 גרם (2 יחידות) גבינת מאנורי (או יותר)
150 גרם קמח רב תכליתי ללא גלוטן
160 גרם מים פושרים
כפית שטוחה שמרים יבשים
כפית קליפות פסיליום (לא חובה, מומלץ)
כף שמן זית
חצי כפית מלח
כפית סוכר

להגשה:

חצי כפית תבלין זעתר
כף דבש מומס בכפית מים
זיתי קלמטה יוווניים

אופן ההכנה:

לקערת מיקסר הכניסו את הפסיליום והמים וערבבו מעט, הוסיפו את הקמח, השמרים והסוכר ובעזרת וו גיטרה, לושו את הבצק במשך כדקה.
הוסיפו מלח ושמן זית והמשיכו לעבד את הבצק במשך 3 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד ורך מאד.
העבירו לקערה משומנת קלות והתפיחו במקום חמים במשך כשעה – שעה וחצי.
הבצק יגדל מעט אם כי לא יכפיל את נפחו וזה בסדר גמור.
את הבצק לאחר ההתפחה חתכו ל-2 עד 3 חלקים לבחירתכם לגודל המנה לפי התמונה.
צרו כדור מכל חלק מהבצק ושטחו אותו על נייר אפיה המונח על מגש אפיה וצרו מעין גדר/ חומה לבצק כפי שנראה בתמונה.
חלקו התחתון של הבצק אמור להיות דק יחסית בעוד ששולי הבצק אמורים להיות יותר עבים.
חממו תנור ל-210 מעלות.
הניחו במרכזו של כל יחידת בצק עיגול מושלם של גבינת מאנורי.
הצמידו את דפנות הבצק לגבינה אך אל תעטפו את הבצק מעל לגבינה.
בקערית קטנה, טרפו בעזרת מטרפה חלמון ודבש ובעזרת מברשת, הברישו את הבצק (לא את הגבינה).
כשהתנור חם מאד, הכניסו את תבנית האפיה ועליה המאפים למשך 10 דקות.
כעבור 10 דקות, הנמיכו את חום התנור ל-180 מעלות והמשיכו באפיה ל-18-22 דקות נוספות עד שהבצק זהוב מאד מצדדיו.
הוציאו מהתנור. קשטו את המנה במעט זעתר וצקו מעליו דבש מומס.
הגישו חם מאד לצד זיתי קלמטה וסכין לחיתוך המנה.
שימו לב: יתכן ותחתית הבצק מתחת לגבינה יהיה מעט אפור ויראה לא אפוי.
הסירו דאגה. בבצקים ללא גלוטן המבוססים לרוב קמחים עמילניים, תיתן מעין הדבקות שכזו וזה בסדר גמור.
הבצק מוכן לאכילה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

ריקוטה פרסקה – במלוא הדרה

היא נהדרת כמלית למאפה ומעשירה רוטבי פסטה, אבל הגבינה היפה והטעימה הזאת יכולה להיות הכוכבת הראשית של המנה.

14

לחם קופים עם גבינה

הריח שיפיץ המאפה הזה בזמן שיבלה בתנור ישגע את כל בני הבית, וכשתגישו אותו לשולחן צפו לקריאות התפעלות ולחיסול מהיר

14

גראטן ענבים שחורים וברי פקאן

המאפה הזה כל כך פשוט להכנה שזה כמעט מביך, והתוצאה טעימה ומרשימה.

14

חציל גרנה פדנו

מנה דרום איטלקית קלאסית, המבוססת על השילוב המנצח של אגן הים התיכון : חצילים, עגבניות, בזיליקום, גבינת ריקוטה, פרמזן והרבה שמש. ההכנה מעט מורכבת אבל טע

8

פוקאצ’ה טרטופו

הפקורינו נותנת טעם חזק, המסקרפונה מוסיפה עדינות קרמית והמוצרלה מחברת את שני הניגודים הללו לחוויה איטלקית מלאה

8