צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מאפה כרובית וקממבר צרפתי

מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין

נדמה שכבר אין-אין-אין ארוחה, בלי כרובית. הפעם צלינו אותה עם קממבר צאן וטימין והגשנו אותה רכה ושחומה, עם שובל ארוך של פירורים פריכים.

חומרים ל-4-6 מנות:

1 כרובית
125 גרם (1 אריזה) קממבר בקר 25%
10 גבעולי טימין

לפירורים פריכים:

2 פרוסות לחם מפוררות לפירורים גדולים
3 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
1 כפית אורגנו יבש

הכנה:

  1. ‏מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. מרתיחים בסיר גדול מים ומלח ומבשלים את הכרובית כרבע שעה, או עד לריכוך הכרובית (חשוב להקפיד לשמור על מרקם יציב של הכרובית ולא מתפרק). מוציאים מהמים, מייבשים ומניחים בתבנית עם נייר אפייה. מתבלים במלח ופלפל ואופים חצי שעה עד להזהבה.
  3. מוציאים לרגע מהתנור, שוזרים בין פרחי הכרובית פיסות גבינה וגבעולי טימין, מתבלים במלח ופלפל ומחזירים ל-10 דקות נוספות עד להזהבה סופית.
  4. במקביל, קולים במחבת את פירורי הלחם עם שמן זית, אורגנו ושום עד להזהבה. מצננים.
  5. מוציאים את הכרובית לצלחת הגשה, מפזרים מעל פירורים פריכים ומגישים חם.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט ענבים, תרד וגבינה כחולה

החיבור הקסום ירגש אתכם עם טעמיו החדשניים, יחד עם עלים רעננים ואגוזים פריכים שהופכים את הסלט למושלם.

0

סלט עגבניות וענני ריקוטה פרסקה

את הפטנט הגאוני הזה אתם חייבים לנסות: ריקוטה פרסקה אפויה בתנור עם עגבניות שרי עסיסיות, זיתי קלמטה, אורוגולה, צנוברים ושמן זית

0

אירוח צרפתי עם ברי פקאן וקממבר

ברי פקאן וקממבר הן גבינות צרפתיות מצוינות לאירוח צרפתי מושלם

0

סלט חיטה, סלק ומוצרלה בייבי

גרגירי החיטה מנצנצים בסלט כאבני חן ביחד עם המוצרלה בייבי נולד סלט מרשים, מפתיע ובריא

0

טאבולה בוטנים על לאבנה

הבוטנים הקלויים מעניקים לסלט הים תיכוני הזה קראנצ’יות נהדרת וטעמי אדמה, שמשתלבים נפלא עם הלאבנה .

0

סלט ירוק עם ענבים, תאנים וגבינה כחולה

השילוב של פירות מתוקים וגבינה כחולה פיקנטית הוא קלאסי, ובכל זאת לא מפסיק להפתיע. כאן על סלט ירוק מתובל בשמן זית, סילאן וחומץ בלסמי.

0

מטבעות גבינת עיזים בסלט ירוק

כדי ליהנות מהמנה צריך לטגן את מטבעות הגבינה בסמוך ככל הניתן להגשה. בזמן הציפוי חשוב להקפיד על שיטת היד יבשה והיד רטובה.

0

סלט כל טוב – ירקות ובייבי מוצרלה

סלט הירקות הפשוט מקבל טאצ׳ רענן עם כדורוני מוצרלה טרייה. שמן זית, צ׳ילי ולימון הופכים אותו לחגיגה. אוכלים עם לחם שאור טוב, שיידע לספוג את הרוטב.

0