צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
מאפה כרובית וגבינות
– מתכון של שי לי ליפא –
כרובית וגבינות הן שידוך מתבקש. חליטה קצרה שמותירה את הכרובית מוצקה, בשמל עשיר וציפוי פריך יוצרים מנה קלאסית שנחטפת מהתבנית.
חומרים לתבנית בגודל 25×35 ס”מ:
1 כף מלח
1 כרובית בינונית, מופרדת לפרחים קטנים בגודל 3-2 ס”מ
לבשמל:
50 גרם חמאה
2 כפות קמח רגיל
1 כוס (240 מ”ל) חלב
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת לבישול 15%
200 גרם מוצרלה מגוררת 22%
100 גרם גאודה בקר 30% מגוררת (להשיג במעדניות בסופר)
1 כפית חרדל דיז’ון חלק
מלח ופלפל שחור גרוס
לציפוי:
50 גרם גאודה בקר 30% מגוררת (להשיג במעדניות בסופר)
3 כפות פירורי לחם
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
2 כפות עירית קצוצה דק
הכנה:
- חולטים את הכרובית: מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פרחי כרובית וחולטים כ-5 דקות עד שהכרובית רכה אך עדיין מוצקה. שומרים כוס ממי בישול הכרובית ומסננים.
- מכינים את הציפוי: מערבבים את חומרי הציפוי בקערית.
- מחממים תנור (גריל עליון) ל-200 מעלות.
- מכינים את הבשמל: ממיסים חמאה בסיר על להבה בינונית. מוסיפים קמח ומערבבים היטב. מוסיפים חלב ושמנת לבישול בהדרגה תוך כדי בחישה במטרפה ידנית ומבשלים 5-4 דקות עד לקבלת רביכה חלקה וסמיכה.
- מוסיפים גבינות וחרדל, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
- מוסיפים 1/3 כוס ממי בישול הכרובית ומערבבים. אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים עוד מעט ממי הבישול.
- מרכיבים את המנה ואופים: מוסיפים את הכרובית החלוטה לסיר ומערבבים היטב.
- יוצקים לתבנית ומשטחים. מפזרים מעל את הציפוי באופן שווה.
- אופים 10-8 דקות עד להזהבה.
מאפה אוורירי של ריקוטה פרסקה וחצילים
24
מאפה בצק עלים עם עגבניות לחות, בזיליקום, זיתים ומוצרלה פרסקה
24
14
14
14
14
בורקיטס עם ריקוטה, קשקבל ובולגרית
14
14
Comments are closed.