צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מאפה בצק עלים עם עגבניות לחות, בזיליקום, זיתים ומוצרלה פרסקה

– מתכון של סבינה ולדמן –

מאפה טעים עם נשמה ים תיכונית, שמכינים בכמה רגעים (משתמשים בבצק עלים מוכן).

חומרים ל-12 מאפים אישיים בתבנית מאפינס:

1 חבילה (600 גרם) בצק עלים על בסיס חמאה

למלית:
1 כוס חצאי עגבניות לחות
1/2 כוס זיתי טאסוס מגולענים וקצוצים גס
20 עלי בזיליקום חצויים
4 כדורי מוצרלה פרסקה 18% קרועים ביד לשישיות
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מערבבים את חומרי המלית בקערה.
  3. פורשים בצק עלים על משטח עבודה וחותכים ממנו רצועה ברוחב 4 ס”מ לכל אורכו. מניחים בצד.
  4. מסדרים את המלית על החלק התחתון (הקרוב אלינו) של יריעת הבצק הגדולה ומגלגלים לרולדה. חותכים את הרולדה ל-12 פרוסות ומעמידים אותן בשקעים של תבנית מאפינס.
  5. חותכים את פס הבצק ששמרנו ל-12 ריבועים ומניחים ריבוע בצק על כל פרוסת רולדה.
  6. אופים 30 דקות להזהבה.
  7. שומרים 24 שעות בכלי אטום בטמפ’ החדר.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מאפה אוורירי של ריקוטה פרסקה וחצילים

מאפה פינוק נימוח ועשיר. השילוב בין טעמה של ריקוטה פרסקה לחצילים הקלויים עובד מצוין. ויש גם בונוס – אין כאן טיפת קמח, ולכן המאפה מתאים לנמנעים מגלוטן ו

24

פיצה ביאנקה דולצ’ה

Dolce באיטלקית פירושו מתוק, ואכן הפיצה הזאת היא סוג של קינוח או לחילופין מאפה בוקר מפנק. השילוב בין תאנים טריות למוצרלה ודבש הוא חגיגה!

14

פיצה מוצרלה פרסקה וסטריקנו

האיטלקים השמרנים לא היו מעלים בדעתם לאכול פיצה לארוחת בוקר, אבל למעשה מדובר במאפה שנפלא להתחיל איתו את היום.

14

ח’צפורי גבינות ים תיכוני

גרסה יצירתית למאפה הדגל של העדה הגיאורגית, עם שפע גבינות ותגבור של עגבניות, זיתים וקצת פלפל חריף. הגישו את המאפים חמים ופרסו אותם לעיני האורחים.

14

שושני פילו במילוי תרד וגבינות

פילו ממולא בגבינה ותרד זאת קלאסיקה בלקנית ואחד המאפים הפופולריים בחג השבועות. צורת העיצוב המיוחדת (ופשוטה לביצוע) תהפוך את המאפה לכוכב השולחן

14

בורקיטס עם ריקוטה, קשקבל ובולגרית

בבורקיטס קלאסי משלבים בין גבינות דומיננטיות (בולגרית וקשקבל) לגבינה רכה וניטרלית בטעמה, שנותנת את הגוף. אחרי שתכינו את המאפה הבלקני הקלאסי עם ריקוטה פ

14

פאי פילו, ריקוטה פרסקה ותרד

מאפה עשיר שמתכתב עם הבּרק הטורקי, אך עם טוויסט איטלקי (בזכות השימוש בבזיליקום). השימוש בריקוטה פרסה מעניק למלית מרקם נעים במיוחד וטעם נהדר.

14

חלת כרישה, בצל ירוק ופטה עיזים

בתוך בצק חלה רך מטמינים בצלים זהובים ומתקתקים וגבינת פטה שנמסה לתוך הבצק. את היצירה מעצבים לצורת כתר, כיאה למאפה שהולך לתפוס את מרכז תשומת הלב

14