צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מאפה בצק עלים עם עגבניות לחות, בזיליקום, זיתים ומוצרלה פרסקה

– מתכון של סבינה ולדמן –

מאפה טעים עם נשמה ים תיכונית, שמכינים בכמה רגעים (משתמשים בבצק עלים מוכן).

חומרים ל-12 מאפים אישיים בתבנית מאפינס:

1 חבילה (600 גרם) בצק עלים על בסיס חמאה

למלית:
1 כוס חצאי עגבניות לחות
1/2 כוס זיתי טאסוס מגולענים וקצוצים גס
20 עלי בזיליקום חצויים
4 כדורי מוצרלה פרסקה 18% קרועים ביד לשישיות
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מערבבים את חומרי המלית בקערה.
  3. פורשים בצק עלים על משטח עבודה וחותכים ממנו רצועה ברוחב 4 ס"מ לכל אורכו. מניחים בצד.
  4. מסדרים את המלית על החלק התחתון (הקרוב אלינו) של יריעת הבצק הגדולה ומגלגלים לרולדה. חותכים את הרולדה ל-12 פרוסות ומעמידים אותן בשקעים של תבנית מאפינס.
  5. חותכים את פס הבצק ששמרנו ל-12 ריבועים ומניחים ריבוע בצק על כל פרוסת רולדה.
  6. אופים 30 דקות להזהבה.
  7. שומרים 24 שעות בכלי אטום בטמפ' החדר.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פאי פילו, ריקוטה פרסקה ותרד

מאפה עשיר שמתכתב עם הבּרק הטורקי, אך עם טוויסט איטלקי (בזכות השימוש בבזיליקום). השימוש בריקוטה פרסה מעניק למלית מרקם נעים במיו

14

סלט מוצרלה וזיתים

וריאציה עסיסית על הקפרזה הקלאסי: לצד השילוש המסורתי של עגבניות, מוצרלה ובזיליקום מצטרפים זיתים, פטרוזיליה ובצל ירוק.

14

קלצונה חצילים וגבינות

הבצק הוא בצק פיצה מסורתי, וגם למלית יש נשמה ים תיכונית. אבל במקום לרדד את הבצק ולפזר עליו תוספות, מכינים קלצונה – כיסון

8

מוצרלה פרסקה וסלט עלים על סלמורחו

השף אביבית פריאל במתכון לגספצ'ו ספרדי מרגש

8

לזניה גבינות

לזניה של שני רטבים שמכינים בצ'יק- רק לערבב את החומרים בקערות נפרדות, להרכיב ולאפות. חגיגה איטלקית אמיתית במינימום מאמץ.

8

פיצה מוצרלה פרסקה וסטריקנו

האיטלקים השמרנים לא היו מעלים בדעתם לאכול פיצה לארוחת בוקר, אבל למעשה מדובר במאפה שנפלא להתחיל איתו את היום.

8

חטיפי ספגטי וגבינות

המפגש בין גבינות ופסטה, במיוחד כשהוא מתרחש בתוך תנור, תמיד מפיק משהו טעים. כאן הלכנו על פורמט של חטיפים אישיים — פשוטים להכנה,

8

ח'צפורי גבינות ים תיכוני

גרסה יצירתית למאפה הדגל של העדה הגיאורגית, עם שפע גבינות ותגבור של עגבניות, זיתים וקצת פלפל חריף. הגישו את המאפים חמים ופרסו א

8