צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

לחמניות יוגורט וזרעי אניס

– מתכון של אביבית פריאל-אביחי –

תוספת יוגורט לבצק משביחה את המרקם והטעם. זרעי האניס מוסיפים קראנצ’יות וניחוח נעים.

חומרים ל-20 לחמניות:

½3 כוסות (490 גרם) קמח
2 כפיות שמרים יבשים
2 ביצים
1/2 כוס (120 מ”ל) יוגורט כבשים 5% / יוגורט עיזים 2.8%
2 כפות סוכר דמררה
3/4 כוס (180 מ”ל) חלב
1 כפית מלח
50 גרם חמאה מומסת
1/2 כפית זרעי אניס כתושים קלות

להברשה:
ביצה טרופה

הכנה:

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים פעמיים: שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 7-6 דקות עד לקבלת בצק רך. מכסים ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
  2. לשים שוב כדי להוריד מעט את הנפח, מכסים ומתפיחים שוב שעה עד להכפלת הנפח.
  3. מעצבים, מתפיחים שוב, מברישים ואופים: יוצרים כדורים בקוטר 5 ס”מ, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כ-20 דקות עד להכפלת הנפח.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. מברישים את הלחמניות בביצה.
  6. אופים כ-15 דקות להזהבה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לחמניות ממולאות בגבינה

במקום לטרוח להכין סנדוויצ’ים מראש או לדאוג לממרחים וירקות אופים הכל יחד ומקבלים לחמניות ממולאות רכות וטעימות שאפשר גם לקחת כארוחת בוקר לעבודה.

24

לחמניות ביס גבינה בשלושה צבעים

לחמניות גבינה בלקניות. למתכון המקורי של אמא שלי אני מוסיפה ממרח פסטו או ממרח עגבניות מיובשות, שמעניקים צבע, טעם ועסיסיות

24

לחמניות גבינה פיקנטיות

הן נראות כמו וטרושקי – גביניות מתוקות מהמטבח הרוסי, אבל כאן מגיעה התפנית בעלילה: הן ממולאות דווקא במלית גבינות מלוחה

18

קישים אישיים של סלמון וגבינת שמנת

מתכון פטנט, שהוא מחווה לכריך הניו יורקי האולטימטיבי, במקום להכין קלתית – משתמשים בלחמניות ביס קנויות!

14

סקונס גבינת שמנת עיזים

נהדרים עם חמאה וריבה טובה ואפשר להשתמש בהן כבסיס לכריכים מושקעים וטעימים במיוחד

8

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

0

עיג’ות חלומי

לביבות הירק עם טוויסט בשרני של גבינת חלומי, בשילוב מטבל יוגורט עוקצני ומרענן

0

שושני בצק עלים וגבינות

מאפה פריך שמניחים רותח במרכז השולחן ומזמינים את הסועדים לבחור לעצמם את שושנת הגבינה שהכי קורצת להם

0