צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
לחמניות יוגורט וזרעי אניס
– מתכון של אביבית פריאל-אביחי –
תוספת יוגורט לבצק משביחה את המרקם והטעם. זרעי האניס מוסיפים קראנצ’יות וניחוח נעים.
חומרים ל-20 לחמניות:
½3 כוסות (490 גרם) קמח
2 כפיות שמרים יבשים
2 ביצים
1/2 כוס (120 מ”ל) יוגורט יווני 10%
2 כפות סוכר דמררה
3/4 כוס (180 מ”ל) חלב
1 כפית מלח
50 גרם חמאה מומסת
1/2 כפית זרעי אניס כתושים קלות
להברשה:
ביצה טרופה
הכנה:
- מכינים את הבצק ומתפיחים פעמיים: שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 7-6 דקות עד לקבלת בצק רך. מכסים ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
- לשים שוב כדי להוריד מעט את הנפח, מכסים ומתפיחים שוב שעה עד להכפלת הנפח.
- מעצבים, מתפיחים שוב, מברישים ואופים: יוצרים כדורים בקוטר 5 ס”מ, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כ-20 דקות עד להכפלת הנפח.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים את הלחמניות בביצה.
- אופים כ-15 דקות להזהבה.
24
18
קישים אישיים של סלמון וגבינת שמנת
14
14
8
מיני פנקייקס וניל – שוקולד צ’יפס ושיפודי פירות ל”יום מתוק”
0
טוסט מוצרלה משודרג עם טוויסט ניו יורקי
0
רול חביתת זיתים עם גבינה וירקות
0
Leave a Comment