צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע

לחמניות גבינה פיקנטיות

– מתכון של מיקי שמו –

מיקי שמו: "הן נראות כמו וטרושקי – גביניות מתוקות מהמטבח הרוסי, אבל כאן מגיעה התפנית בעלילה: בחרתי למלא אותן דווקא במלית גבינות מלוחה המשלבת שתי גבינות עיזים של גד: גד עז וגבינת שמנת עיזים החדשה והמצוינת".

חומרים ל-10 לחמניות בקוטר 8 ס"מ:

למלית גבינה:
200 גרם גבינת ניו יורק עיזים מופחתת שומן 12%
1 כף קמח
30 גרם גליל גד עז 20%
מלח
פלפל

לבצק:
200 גרם (½1 כוסות פחות 1 כף) קמח
1 ביצה
50 מ"ל (1/4 כוס פחות כף) חלב
10 גרם (1 כפית) שמרים טריים
75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות
1 כפית שטוחה מלח

הכנה:

  1. מכינים את מלית הגבינה: שמים בקערה את כל החומרים, מערבבים לתערובת אחידה. מעבירים לשקית זילוף ושומרים במקרר שעה לפחות, כדי שהגבינה תתייצב.
  2. מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים למעט החמאה בקערה מיקסר עם וו לישה ולשים במהירות איטית כ- 4 דקות. מגבירים למהירות בינונית ומוסיפים חמאה בהדרגה. ממשיכים ללוש עוד 6 דקות אחרי שהחמאה נטמעה.
  3. מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח. יוצרים מהבצק כדור ומעבירים למקרר לשעה – כך יהיה נוח יותר לרדד אותו.
  4. מרכיבים ואופים: על משטח מקומח מרדדים את הבצק הקר לעלה בעובי 4 מ"מ. קורצים לעיגולים בקוטר 8 ס"מ ומזלפים את מלית הגבינה בשכבה דקה במרכז כל עיגול לקוטר 5 ס"מ. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כ-30-45 דקות עד שהבצק בשוליים תופח.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. אופים 12-14 דקות עד להזהבה. מומלץ להגיש חם לצד סלט ירוק.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לזניה תרד ופטריות

בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת.

0

קלצונה חצילים וגבינות

הבצק הוא בצק פיצה מסורתי, וגם למלית יש נשמה ים תיכונית. אבל במקום לרדד את הבצק ולפזר עליו תוספות, מכינים קלצונה – כיסון

0

טארטים אישיים עם גבינות וירקות

בכל אחד מהטארטים היפים האלה יש גבינה אחרת ותוספת שמחמיאה לה במיוחד. מה שמשותף לכולם הוא קלות ההכנה, בזכות שימוש בריבועי בצק על

0

פנזרוטי גבינות מלוח

הפיצה היא המתנה הקולינרית הכי מפורסמת של נאפולי לעולם, אבל ביחד איתה נולדה סדרה של מאכלים המבוססים על אותו הבצק. אחד מהם הוא ה

0

לזניה גבינות

לזניה של שני רטבים שמכינים בצ'יק- רק לערבב את החומרים בקערות נפרדות, להרכיב ולאפות. חגיגה איטלקית אמיתית במינימום מאמץ.

0

פוקצ'ת גבינות

גבינות טריות שמניחים מעל בצק פוקצ'ה פריך וקריספי. מזלפים מלמעלה שמן זית ורוזמרין טרי ומתענגים על כל ביס.

0

קיש פטריות

אנחנו אוהבים הפתעות אבל לפעמים כיף להתפנק עם מתכון מוכר, אהוב והכי חשוב- טעים!

0

פשטידת תירס

ארוחת ערב בקערה אחת שגם ילדים וגם מבוגרים יטרפו.

0