צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
בואיקוס
– מתכון של שי לי ליפא –
תנו להם לחמנייה, הם ישמחו בחלקם, תנו להם בואיקוס הם גם ישוויצו לכולם: לחמניות גבינה בלקניות, בתוספת ממרח פסטו וממרח עגבניות מיובשות שמעניקים צבע, טעם ועסיסיות לכל קופסת אוכל.
חומרים כ-50 לחמניות ביס קטנטנות:
1 שקית קטנה (350 גרם) קמח תופח
200 גרם חמאה רכה
1 גביע (250 גרם) גבינה במרקם שמנת ניו יורק 5%
1/2 קובייה (120 גרם) בולגרית מסורתית 5% מפוררת גס
200 גרם גבינת קאשקבל 26% מגוררת גס
½1 כפות ממרח פסטו
½1 כפות ממרח עגבניות מיובשות
לציפוי:
שומשום
הכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים 3 תבניות בנייר אפייה. מערבלים קמח, חמאה וגבינות במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית רק עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים: חלק אחד משאירים ניטרלי, לחלק השני מוסיפים ממרח פסטו ולשלישי — ממרח עגבניות מיובשות. לשים כל חלק בנפרד רק עד לקבלת בצק בצבע אחיד. יוצרים כדורים בקוטר 3 ס”מ.
- טובלים את כיפות הכדורים בשומשום ומניחים את הבואיקוס בתבניות במרווחים של 3 ס”מ. אופים בתנור החם 25-20 דקות עד שהבואיקוס זהובים. מגישים חם. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.
גיוונים:
פשטידת בואיקוס משפחתית — משטחים את הבצק בתבנית בגודל 25×30 ס”מ ואופים כ-30 דקות עד שהמאפה זהוב. אחרי האפייה חותכים לריבועים.
בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות
24
מיני פנקייקס וניל – שוקולד צ’יפס ושיפודי פירות ל”יום מתוק”
0
טוסט מוצרלה משודרג עם טוויסט ניו יורקי
0
רול חביתת זיתים עם גבינה וירקות
0
0
כריך בריאות יצירתי בהרכבה עצמית (גבינה ומגוון ירקות)
0
0
Leave a Comment