צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
לזניה חצילים
– מתכון של שי לי ליפא –
התשובה האיטלקית המוחצת לפשטידה ופריט חובה בכל חגיגת שבועות. בחרנו בשילוב המנצח של חצילים ועגבניות והוספנו תערובת גבינות מפנקת במיוחד.
חומרים לתבנית בגודל 20×35 ס”מ:
12 עלי לזניה
1/3 כוס צנוברים
לחצילים:
3 חצילים ארוכים פרוסים לאורכם בעובי 1 ס”מ
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב:
1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
2/3 כוס (160 מ”ל) מים מינרליים או מסוננים
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
1 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס
למלית הגבינות:
2 קופסאות (600 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
1 שקית (100 גרם) פתיתי גרנה פדנו מגוררת 29%
1 חבילה (150 גרם) מטבעות גבינת עיזים 22% חתוכים לקוביות בגודל 2 ס”מ
לשימון התבנית:
מעט שמן זית
הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- מכינים את החצילים: מניחים פרוסות חצילים בתבניות, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
- אופים כ-20 דקות עד שהחצילים מתחילים להתרכך. אין צורך להזהיב את החצילים – זה יקרה במהלך האפייה של הלזניה. מוציאים את החצילים מהתנור אך משאירים אותו פועל.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את כל החומרים בקערה ומתקנים תיבול.
- מרכיבים ואופים: משמנים תבנית בגודל 20×35 ס”מ ומסדרים בה 4 עלי לזניה כך שיכסו את כל שטח התחתית (שוברים עלה או שניים אם יש צורך). יוצקים שליש מכמות הרוטב ומפזרים שליש מכמות הריקוטה ושליש מכמות הגרנה פדנו. מסדרים מעל שכבה של חצילים ומעליה שליש ממטבעות העיזים.
- מניחים שכבה שניה של עלי לזניה, רוטב, ריקוטה, גרנה פדנו, חצילים ומטבעות עזים. חוזרים על הפעולות ליצירת שכבה שלישית ומפזרים מעל צנוברים. מכסים ברדיד אלומיניום.
- אופים 25 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד 25 דקות להזהבה.
- משהים כ-10 דקות, חותכים למנות ומגישים. אם לא מגישים מייד, מכסים ושומרים עד 3 ימים במקרר. לפני ההגשה מחממים 15 דקות בתנור חם.
עוגת לזניה הפוכה בתוספת בטטה וקוואטרו פורמאג’י
24
24
24
פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה
14
Leave a Comment