צילום: דניאל לילה

לזניה דלעת ופטריות יער

– מתכון של דוד גולדווסר, מסעדת גוסטו –

לזניה עשירה במיוחד, המשלבת טעמים אדמתיים של פטריות ודלעת לצד גבינות. במסעדה מוגשת המנה כספיישל צמחוני, אך גם אוכלי בשר מושבעים נהנים מטעמה המפנק. אל תיבהלו מכמות הדלעת במתכון — בתום הצלייה היא מפרישה נוזלים ומצטמקת.

חומרים לתבנית עמוקה באורך 30 ס"מ (10-8 מנות):

לירקות:
‏2 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לפרוסות בעובי 2 ס"מ
‏1/2 ק"ג פטריות (יער, פורטובלו וכו') ללא רגל
שמן זית
מלח ופלפל שחור טחון טרי

לבשאמל:
‏20 גרם חמאה
‏1 כוס קמח
‏1 ליטר חלב
מעט מוסקט טחון
‏1 כפית מחוקה מלח
פלפל לבן טחון

למלית ריקוטה:
‏250 גרם ריקוטה פרסקה 9%
‏1/2 כף מחית פטריות כמהין
‏2 כפות פקורינו 34% מגוררת
מלח ופלפל שחור גרוס

להרכבת הלזניה:
‏½1 חבילות עלי לזניה
‏250 גרם מוצרלה מגורדת 22%

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. צולים את הדלעת והפטריות: מסדרים דלעת בתבנית ומכסים ברדיד אלומיניום. מסדרים פטריות בתבנית אחרת, מברישים במעט שמן זית ומפזרים מלח ופלפל.
  3. מכניסים את התבניות לתנור. צולים את הפטריות כ-15 דקות עד שהן מצטמקות ומשחימות ואת הדלעת — 30-20 דקות עד שהיא רכה אך עדיין יציבה.
  4. מכינים בשאמל: ממיסים חמאה בסיר. מוסיפים קמח ומערבבים היטב.
  5. יוצקים חלב קר בהדרגה ותוך כדי טריפה מתמדת ומבשלים על להבה נמוכה כ-7 דקות תוך כדי בחישה עד להסמכה. מתבלים במלח, פלפל ומוסקט.
  6. מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים לתערובת חלקה.
  7. מרכיבים את הלזניה ואופים: מורחים שליש מכמות הבשאמל בתחתית התבנית ומסדרים רבע מדפי הלזניה, כך שיכסו את כל השטח (שוברים עלה או שניים אם צריך). מניחים עליהם חצי מהדלעת בשכבה אחידה ומפזרים מעט מוצרלה מגורדת. מניחים עוד רבע מדפי הלזניה ומעליהם את כל מלית הריקוטה. מפזרים על המלית את הפטריות הצלויות ועוד קצת מוצרלה. מניחים עוד רבע מדפי הלזניה, מורחים שליש מהבשאמל ועליו מסדרים את יתרת הדלעת. מפזרים עוד מוצרלה ומניחים את יתרת דפי הלזניה. מורחים את יתרת הבשאמל ומפזרים את יתרת המוצרלה. מכסים את התבנית בנייר אפייה ורדיד אלומיניום.
  8. אופים 40 דקות, מסירים את נייר האפייה ורדיד האלומיניום ואופים עוד 10 דקות עד שפני המאפה מזהיבים. מוציאים מהתנור ומניחים ל-10 דקות להתייצבות לפני הפריסה למנות.

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פנזרוטי גבינות מתוק

הפנזרוטי הוא מאכל רחוב שמקורו בנאפולי. זהו כיסן בצק, ממולא במלית מתוקה או מלוחה ומטוגן בשמן עמוק. בזמן הטיגון הכיסנים מתנפחים

8

פנקייקס נוטלה וריקוטה פרסקה

קינוח פשוט, קל ומהיר הכנה, שמסתמך על השילוב המנצח של גבינה ושוקולד ומוסיף לחגיגה גם תותים וקצפת

8

פולנטה תירס, פטריות צלויות וגבינת פקורינו

הפולנטה החלה את דרכה בתור דייסה במטבחים הביתיים של צפון איטליה והפכה במרוצת השנים לאחת המנות המבוקשות ביותר במסעדות.

8

לינגוויני ירקות

מתכון פסטה קליל ונעים. מנה שתשמח כל שולחן בה הגרנה פדנו של גד תשמח כל טועם.

0

פטוצ'יני ארביאטה

בתרגום חופשי: פסטה עצבנית. מנה פשוטה וחריפה היישר מהסמטאות התוססות של נאפולי. מכיוון שמדובר במנה המגיעה מדרום איטליה משתמשים ב

0

ספגטיני ברוטב נוצ'ה (אגוזים)

את המנה הזו ,שמקורה בסרדיניה, פגשנו לראשונה דווקא במסעדה איטלקית בלונדון, והוקסמנו מן היופי שבפשטות. ב"קפה איטליה" א

0

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

0

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0