צילום: אנטולי מיכאלו | סגנון: אינה גוטמן

לזניה גבינות

– מתכון של רות אוליבר  –

לזניה של שני רטבים שמכינים בצ’יק- רק לערבב את החומרים בקערות נפרדות, להרכיב ולאפות. חגיגה איטלקית אמיתית במינימום מאמץ.

חומרים לתבנית מלבנית 30×35 ס”מ:

להרכבת הלזניה:

1 חבילה (500 גרם) עלי לזניה
300 גרם מוצרלה מגורדת 22%
50 גרם גרנה פדנו מגורדת 29%
1 קוביה פטה עיזים 20%

לרוטב שמנת:

3 גביעי גבינת קוטג’
1 מכל שמנת מתוקה
3 ביצים
מלח
פלפל שחור טחון טרי

לרוטב עגבניות:

1 קופסה (800 גר’) עגבניות מרוסקות
4 שיני שום
1/3 כוס שמן
1 כוס מים
1 חבילה בזיליקום (רק העלים)
2 כפות סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס

הכנה:

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
  2. לרוטב שמנת: מערבבים קוטג’ עם שמנת, ביצים, מלח ופלפל לתערובת אחידה.
  3. לרוטב עגבניות: בסיר מביאים את כל החומרים לרתיחה ומבשלים עוד עשר דקות על להבה בינונית. מצננים.
  4. מרכיבים ואופים: יוצקים מצקת רוטב עגבניות על פני התבנית ומסדרים מעל שכבה של עלי לזניה. יוצקים עוד רוטב עגבניות, ומעליו יוצקים רוטב שמנת. מפזרים על פני הלזניה גבינת פטה, מוצרלה וגרנה פדנו מגורדת. מסדרים עוד שתי שכבות של דפי לזניה־רוטב עגבניות־רוטב שמנת וגבינות, כשמסיימים ברוטב שמנת ובגבינות.
  5. אופים 45 דקות, או עד שפני הלזניה זהובים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לזניה תרד ופטריות

בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת.

24

לזניה דלעת ופטריות יער

לזניה עשירה במיוחד, המשלבת טעמים אדמתיים של פטריות ודלעת לצד גבינות.

24

לזניה חצילים

התשובה האיטלקית המוחצת לפשטידה ופריט חובה בכל ארוחה איטלקית. בחרנו בשילוב המנצח של חצילים ועגבניות והוספנו תערובת גבינות מפנקת

18

פפרדלה קוואטרו פורמאג’י

פסטה ברוטב ארומטי ומפנק במיוחד, שמכינים בקלות בבית ומרגישים כמו במסעדה. חשוב שהרוטב יהיה מוכן לפני הפסטה (עדיף במקביל), כדי שהפסטה לא תחכה לרוטב.

0

פיצה קוואטרו פורמאג’י

פיצה זה טעים. פיצה עם אקסטרה גבינה, יותר טעים. פיצה עם קוואטרו פורמאג׳י, זה טעים בטירוף!

0

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פיתה חמה או קרקר בטטה פרי

0

שטרודל תרד וגבינות

לאורחים שלכם מצפה הפתעה בדמות פרוסות מוצרלה רכות שמסתתרות בתוך הגלילים. בזכות פירורי לחם וגרנה פדנו מגוררת שמפזרים בין עלי הפילו, השטרודלים נשארים קרי

0

עוגת בורגול

חלופה מקורית ומרשימה לפשטידת החג המסורתית. החיבור בין הגבינות, הבטטות והבורגול יוצר משחק טעמים ומרקמים מענג, ואילו העגבניות הצלויות מוסיפות צבע משגע,

0