צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

לביבות זוקיני עם בולגרית וקשקבל

– מתכון של מנה שטרום  –

הלביבות האלה יפות לא רק לחנוכה; הן יככבו בכל בופה צמחוני, ארוחת ערב או אפילו בכריך מושקע לארוחת הצהריים. הן נפלאות חמות מהמחבת, אבל מוצלחות לא פחות גם בטמפרטורת החדר ואפילו קרות מהמקרר.
הקפידו לסחוט היטב את הקישואים, כדי שיתקבלו לביבות מוצקות שלא מתפרקות בטיגון.

חומרים לכ-18 לביבות:
3 זוקיני גדולים או 4 בינוניים, מגוררים גס וסחוטים היטב
1/2 קובייה (120 גרם) גבינה בולגרית מסורתית 5%, מפוררת גס
1 כוס קאשקבלו 26%, מגוררת גס
2 ביצים
1/3 כוס פירורי לחם
2 גבעולי בצל ירוק פרוסים לעיגולים דקים
1/4 כוס פטרוזיליה או כוסברה, קצוצה דק
1/4 כוס נענע, קצוצה דק
קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כוס פירורי לחם לציפוי
שמן לטיגון

  1. מערבבים את כל החומרים בקערה ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות התערובת.
  2. במחבת עם ציפוי מונע הידבקות, מחממים שמן בגובה 1 ס”מ על להבה בינונית. מטגנים לביבה קטנטנה לניסיון. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  3. יוצרים מהתערובת לביבות פחוסות ומהדקים היטב.
  4. מטגנים את הלביבות כ-3 דקות מכל צד, עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  5. מגישים חם, קר או בטמפ’ החדר.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

24

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

24

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

24

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

24

לביבות כרובית אפויות

לביבות כרובית אפויות

24

לביבות לחם, עגבניות ואורגנו

לביבות לחם, עגבניות ואורגנו

24

לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה

לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה

24

לביבות גבינה ברוטב עגבניות יווני

נימוחות, מתובלות וארומטיות. הלביבות האלה משקפות יפה את טעמיהן ומרקמיהן של הגבינות.

24