צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
לביבות גבינה ברוטב עגבניות יווני
מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין
נימוחות, מתובלות וארומטיות. הלביבות האלה משקפות יפה את טעמיהן ומרקמיהן של הגבינות. מלבבים לביבות מן התערובת, טובלים בקמח ומטגנים על מחבת טפלון חמה. מגישים לצד רוטב של עגבניות טריות עם אורגנו ושום או רוטב רוזה של עגבניות ויוגורט.
חומרים ל-10 לביבות, כ-5 מנות:
ללביבות:
200 גרם ריקוטה
150 גרם בולגרית מעודנת 5%
50 גרם פקורינו 34% מגוררת
1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, נענע או שמיר ואורגנו)
2 שיני שום כתושות
1 ביצה
2 כפות קמח או פירורי לחם
קליפת לימון מגוררת (לא חובה, אבל מוסיף)
מעט אגוז מוסקט מגורר טרי
מלח ופלפל שחור טחון טרי
קמח לקימוח הלביבות לפני הטיגון
שמן זית לטיגון
לרוטב עגבניות יווני:
6 עגבניות אדומות ובשלות, קלופות וללא העוקץ
1 כף רסק עגבניות
1 כפית אורגנו יבש או עלים מ-3 גבעולי אורגנו טרי
3 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור
לרוטב רוזה (אם רוצים):
3 כפות יוגורט יווני 10%
הכנה:
- מכינים את הלביבות: מערבבים את הגבינות בקערה עם יתר חומרי הלביבות, מכסים בניילון ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות.
- מכינים את רוטב העגבניות: מרסקים את העגבניות ומעבירים לסיר קטן. מוסיפים את יתר חומרי הרוטב, מערבבים ומבשלים כרבע שעה על אש בינונית-נמוכה, טועמים ומתקנים תיבול. מצננים.
- לרוטב רוזה (אם רוצים): מערבבים חצי מכמות רוטב העגבניות שהכנו עם היוגורט.
- מטגנים את הלביבות: מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן זית, יוצרים לביבות בעזרת ידיים רטובות או משומנות, מקמחים מעט ומטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד להזהבה והתייצבות.
- מגישים את הלביבות חמות או בטמפ’ החדר לצד רוטב העגבניות או שני סוגי הרטבים – עגבניות ורוזה.
לביבות קישואים יווניות (קולוקיטוקפטדס) וגבינת מאנורי בהשראת אוטולנגי
24
24
לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה
24
לביבות זוקיני עם בולגרית וקשקבל
24
24
לביבות פנצנלה – לחם עגבניות ובזיליקום
18
סביצ’ה דג ים על לביבות בורגול ועשבי בר לבנוניות, יוגורט עיזים וראס אל חנות
18
Comments are closed.