צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כרובית שלמה אפויה ביוגורט

– מתכון של שי לי ליפא –

כרובית שלמה צלויה בתנור הפכה ללהיט בזכות הטעם המשגע וקלות ההכנה והיא גם זמינה בכל עונות השנה ומחירה ידידותי. רוטב היוגורט הקטיפתי מעניק לה טעם ורכות מבפנים ופריכות מקסימה מבחוץ.

חומרים ל-8-6 מנות:

‏1 כרובית בינונית עם מעט מהגבעול והעלים
מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב:
‏1 בקבוק (500 מ”ל) משקה יוגורט עיזים 3%
‏1 כף שמן זית
‏1/2 כפית פפריקה מתוקה
‏1/2 כפית פפריקה חריפה
‏1/2 כפית כורכום
‏1/4 כפית עשב תיבול מיובש (בזיליקום, תימין או תערובת עשבי תיבול איטלקית)
‏2-1 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור גרוס

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה ומשהים כ-10 דקות למיזוג טעמים. טועמים ומתקנים תיבול.
  3. בינתיים מרתיחים כמות גדולה של מי מלח בסיר גדול וחולטים כרובית 8-7 דקות עד שהיא מתחילה להתרכך. מעבירים למסננת ומצננים כ-15 דקות.
  4. מתבלים את הכרובית במלח ופלפל בנדיבות (חשוב לתבל את הכרובית היטב) ומניחים אותה הפוכה בתבנית כשהגבעולים כלפי מעלה.
    יוצקים מחצית מהרוטב לתוך הכרובית כדי שהוא יחלחל בין הפרחים, הופכים ומורחים עליה את שאר הרוטב.
  5. אופים כ-45 דקות עד שהכרובית זהובה. מדי 10 דקות משקים את הכרובית ברוטב. מגישים חם.
  6. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.

גיוונים:

מתבלים את הכרובית בסגנון הודי: מחליפים את התבלינים שבמתכון בכפית כורכום, 1/2 כפית אבקת קארי חריפה, 1/2 כפית פפריקה מתוקה, 1/4 כפית ג’ינג’ר טחון, 1/4 כפית כמון טחון ו-1/4 כפית גראם מסאלה.

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קרדיאס כרובית

לתערובת הבסיסית של הכרובית וארבע הגבינות אפשר להוסיף כל מיני תוספות שאוהבים, כמו זיתים, בצל, פטריות או עגבניות שרי או פשוט להניח אותם על הלביבות למרא

24

לביבות כרובית אפויות

לביבות כרובית אפויות

24

כריך ירקות

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

8

כריך ירקות צלויים

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

8

סירות תפוחי אדמה ממולאות בגבינה

תוספת ממש חגיגית או מנה צמחונית מפתה – הסירות האלה הולכות לגנוב את ההצגה לשאר החברים על השולחן.

8

ריקוטה פרסקה אפויה עם תרד וכרישה

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תרד מאודה וכרישה שהוקפצה בשמן זית.

0

קפטה תרד וגבינות

במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים. כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.

0

אירוח הולנדי עם גאודה

גאודה היא גבינה הולנדית איכותית,  הפופולרית ביותר בעולם. טעמה משלב בין עדינות לפיקנטיות ומרקמה נעים ומוצק

0