צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כנאפה

– מתכון של שי לי ליפא –

הכנאפה מוכרת בישראל כקינוח ערבי, אבל מקורה, כמו הרבה מאוד מתכונים מזרח תיכוניים, במטבח העותמאני. הנה המתכון המשפחתי שלנו.

חומרים למחבת בקוטר 28 ס"מ:

‏300 גרם אטריות קדאיף
‏100 גרם חמאה מומסת
‏1 כף גדושה אבקת סוכר

למלית:
‏1 קופסה (250 גרם) גבינת ריקוטה עיזים 5%

לסירופ:
‏¼1 כוסות (300 מ"ל) מים מינרליים או מסוננים
‏½1 כוסות (300 גרם) סוכר
‏1 כף מי ורדים (לא תמצית)

להגשה:
‏1/3 כוס פיסטוקים קצוצים גס

הכנה:

  1. ‏מכינים את הסירופ: מחממים מים וסוכר בסיר קטן תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות עד שהסירופ צלול ומעט סמיך.
  2. מסירים מהכיריים, מוסיפים מי ורדים ומערבבים. מצננים היטב.
  3. מכינים את המלית: מערבבים ריקוטה בקערה כדי לאוורר אותה וכדי שתהיה נוחה למריחה.
  4. מכינים את הכנאפה: מפרידים את אטריות הקדאיף וגוזרים אותן לפיסות יותר קטנות. מוסיפים חמאה ואבקת סוכר ומערבבים היטב עד שכל האטריות מבריקות.
  5. משטחים מחצית מתערובת האטריות באופן שווה במחבת עם ציפוי מונע הידבקות. מורחים את הגבינה בשכבה אחידה בעזרת גב של כף ומכסים בשאר האטריות.
  6. מחממים על להבה נמוכה-בינונית 10-8 דקות עד שהאטריות זהובות.
  7. מכסים את המחבת בצלחת גדולה והופכים עליה את הכנאפה. מחזירים את הכנאפה למחבת כשצידה הלא מטוגן כלפי מטה ומטגנים עוד 5-4 דקות עד שהכנאפה זהובה.
  8. יוצקים את הסירופ הקר על הכנאפה החמה ומשהים כ-10 דקות. מפזרים פיסטוקים ומגישים חמים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קינוח מסקרפונה קליל עם פירות

קינוח כוסות – קרם מסקרפונה קליל עם פי

0

מסקרפונה לימוני

קינוח כוסות – מסקרפונה לימוני

0

עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה קרמבל וקולי תותים

קינוח כוסות – עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה

0

כוסיות קדאיף וקרם מסקרפונה עם פיסטוק

קינוח כוסות- קדאיף וקרם מסקרפונה עם פיסטוק קדאיף, מסקרפונה ופיסטוק יש יותר טוב מזה?! 

0

טירמיסו – קרם מסקרפונה

קינוח כוסות- קרם מסקרפונה, טירמיסו. כשקפה

0

קרם מסקרפונה, טורט וניל ורוטב קרמל

קינוח כוסות- קרם מסקרפונה, טורט וניל ורוטב

0

קינוח שכבות בראוניז קרם מסקרפונה

כשיש מסקרפונה, יש קינוח! הגבינה הנפלאה הזו לא צריכה הרבה כדי להפוך לקינוח מושלם.

0

קרם לאבנה ושוקולד לבן עם פצפוצי שומשום ופירות קיץ

החיבור בין הלאבנה החמצמצה לשוקולד הלבן מפיק קרם עשיר ועם זאת קליל, שהולך יופי עם פירות קיץ. פצפוצי שומשום מוסיפים מתיקות פריכה

0