צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כיסנים מטוגנים עם גבינה

– מתכון של שי לי ליפא –

פסטלים משולשים ממולאים בתערובת גבינות עשירה. סבתא לבנה היתה מכינה אותם כשלא היה לה כוח לעמול על בצק לבורקיטס. יש כאן אמנם פעולת טיגון, אבל אם מטגנים בשתי מחבתות ויודעים לתמרן ביניהן, מתקתקים את כל הכמות ממש מהר. חשוב שעלי הפילו יהיו שלמים (ללא קרעים), כדי שנוכל לחתוך אותם לרצועות יפות ולקפל למשולשים. קחו בחשבון שתצטרכו עלה פילו אחד או שניים נוספים. מאותה סיבה חשוב לכסות את העלים במגבת לחה תוך כדי עבודה — עלי פילו שמתייבשים נוטים להיקרע.

חומרים ל-30 כיסנים:

5 עלי פילו או יופקה מופשרים לילה במקרר

למלית:
1 קופסה (250 גרם) גבינת ריקוטה טבעית 5%
1/2 קובייה (120 גרם) גבינת פטה עיזים 20% מפוררת גס
100 גרם גבינת קאשקבלו 26% מגוררת גס

הכנה:

  1. מכינים את המלית: מועכים את הגבינות בקערה בעזרת הידיים ומערבבים לתערובת אחידה.
  2. ממלאים, מעצבים ומטגנים: מניחים את עלי הפילו או היופקה בערימה וחותכים בסכין חדה ל-6 רצועות ברוחב 6 ס”מ, כך שמתקבלות 30 רצועות. מניחים כפית גדושה של מלית בקצה כל רצועה ומקפלים למשולש: פעם אחת ימינה ואז שמאלה וחוזר חלילה, עד לסוף הרצועה לקבלת כיסן משולש בעל כמה קיפולים. מקפלים באותה צורה את שאר הכיסנים.
  3. יוצקים שמן בגובה 1 ס”מ למחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על להבה בינונית.
    מטגנים את הכיסנים כ-2 דקות מכל צד עד שהם זהובים. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  4. מגישים חם. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.

גיוונים:

מברישים את הפיליקס במעט שמן ואופים כ-20 דקות בתנור ב-180 מעלות עד שהם זהובים. הפיליקס ייצאו קצת פחות מבריקים ואולי המלית תברח מעט החוצה, אבל הטעם יהיה כמעט זהה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

אניולוטי דלורית וריקוטה בחמאה אגוזית

agnolotti הם קרובי משפחה של הרביולי, אבל צורתם שונה. מקורם בצפון איטליה ושם הם לרוב ממולאים בבשר. יוגב ירוס יצר להם גרסה צמחונית עם מלית של ריקוטה ודל

8

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פיתה חמה או קרקר בטטה פרי

0

שטרודל תרד וגבינות

לאורחים שלכם מצפה הפתעה בדמות פרוסות מוצרלה רכות שמסתתרות בתוך הגלילים. בזכות פירורי לחם וגרנה פדנו מגוררת שמפזרים בין עלי הפילו, השטרודלים נשארים קרי

0

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס האלה ישמחו את כל האורחים (גם את הקטנטנים!). מגישים לצד צזיקי צנוניות ורוד ועוקצני.

0

עוגת בורגול

חלופה מקורית ומרשימה לפשטידת החג המסורתית. החיבור בין הגבינות, הבטטות והבורגול יוצר משחק טעמים ומרקמים מענג, ואילו העגבניות הצלויות מוסיפות צבע משגע,

0

עגבניות ממולאות בקוסקוס, גבינות ועשבים

תערובת ים תיכונית עסיסית של קוסקוס, גבינות, זיתים ועשבים מחמיאה במיוחד לטעם העגבניות. פרוסות מוצרלה פרסקה שמכסות את המלית ונמסות מעט בזמן האפייה מעשיר

0

רישתה – פסטה עם עדשים, פטה ובצל מקורמל

יהודי סוריה מכינים את המנה הזאת רק בשבועות ומתגעגעים אליה כל השנה. הרישתה (אטריות בערבית) מבושלת במים עם כמון וכורכום שצובעים אותה בזהב. רגע לפני ההגש

0

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0