צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כיסנים מטוגנים עם גבינה

– מתכון של שי לי ליפא –

פסטלים משולשים ממולאים בתערובת גבינות עשירה. סבתא לבנה היתה מכינה אותם כשלא היה לה כוח לעמול על בצק לבורקיטס. יש כאן אמנם פעולת טיגון, אבל אם מטגנים בשתי מחבתות ויודעים לתמרן ביניהן, מתקתקים את כל הכמות ממש מהר. חשוב שעלי הפילו יהיו שלמים (ללא קרעים), כדי שנוכל לחתוך אותם לרצועות יפות ולקפל למשולשים. קחו בחשבון שתצטרכו עלה פילו אחד או שניים נוספים. מאותה סיבה חשוב לכסות את העלים במגבת לחה תוך כדי עבודה — עלי פילו שמתייבשים נוטים להיקרע.

חומרים ל-30 כיסנים:

5 עלי פילו או יופקה מופשרים לילה במקרר

למלית:
1 קופסה (250 גרם) גבינת ריקוטה קלאסית 5%
1/2 קובייה (120 גרם) גבינת פטה עיזים 20% מפוררת גס
100 גרם גבינת קאשקבלו 26% מגוררת גס

הכנה:

  1. מכינים את המלית: מועכים את הגבינות בקערה בעזרת הידיים ומערבבים לתערובת אחידה.
  2. ממלאים, מעצבים ומטגנים: מניחים את עלי הפילו או היופקה בערימה וחותכים בסכין חדה ל-6 רצועות ברוחב 6 ס”מ, כך שמתקבלות 30 רצועות. מניחים כפית גדושה של מלית בקצה כל רצועה ומקפלים למשולש: פעם אחת ימינה ואז שמאלה וחוזר חלילה, עד לסוף הרצועה לקבלת כיסן משולש בעל כמה קיפולים. מקפלים באותה צורה את שאר הכיסנים.
  3. יוצקים שמן בגובה 1 ס”מ למחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על להבה בינונית.
    מטגנים את הכיסנים כ-2 דקות מכל צד עד שהם זהובים. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  4. מגישים חם. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.

גיוונים:

מברישים את הפיליקס במעט שמן ואופים כ-20 דקות בתנור ב-180 מעלות עד שהם זהובים. הפיליקס ייצאו קצת פחות מבריקים ואולי המלית תברח מעט החוצה, אבל הטעם יהיה כמעט זהה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

אניולוטי דלורית וריקוטה בחמאה אגוזית

agnolotti הם קרובי משפחה של הרביולי, אבל צורתם שונה. מקורם בצפון איטליה ושם הם לרוב ממולאים בבשר. יוגב ירוס יצר להם גרסה צמחונית עם מלית של ריקוטה ודל

8

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

0

עוגת ביסקוויטים איטלקית

קלאסיקה ישראלית בלבוש איטלקי. את הגבינה הלבנה מחליפים בריקוטה מלטפת ומסקרפונה עשירה

0

שושני בצק עלים וגבינות

מאפה פריך שמניחים רותח במרכז השולחן ומזמינים את הסועדים לבחור לעצמם את שושנת הגבינה שהכי קורצת להם

0

עוגת זוקיני, גבינות וצנוברים

הכירו את עוגת הזוקיני, צנוברים וגבינות שלנו. מנה חדשה מרהיבה שיצרנו מהפשטידה הקלאסית

0

טארט גבינות ושומשום

טארט פריך וחמאתי, ממולא בשלל גבינות ותבלינים מקומיים, ומשובץ ביהלומי ריקוטה ושומשום

0

מלנזנה בלחם של אייל שני

פרוסות חצילים זהובות שנחות בתוך חלה מרובעת, עליהן שכבת רוטב עגבניות משובח ומעל הכל

0

טוסט קוואטרו פורמאג’י של אייל שני

הפריכות הזהובה מחוץ, רכותו הפנימית של הלחם המתעורר לחיים, הגבינה הנמסה, הם כל מה שטוסט צריך. קבלו מאתנו את המתכון לטוסט המושלם.

0