צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
כיסנים מטוגנים עם גבינה
– מתכון של שי לי ליפא –
פסטלים משולשים ממולאים בתערובת גבינות עשירה. סבתא לבנה היתה מכינה אותם כשלא היה לה כוח לעמול על בצק לבורקיטס. יש כאן אמנם פעולת טיגון, אבל אם מטגנים בשתי מחבתות ויודעים לתמרן ביניהן, מתקתקים את כל הכמות ממש מהר. חשוב שעלי הפילו יהיו שלמים (ללא קרעים), כדי שנוכל לחתוך אותם לרצועות יפות ולקפל למשולשים. קחו בחשבון שתצטרכו עלה פילו אחד או שניים נוספים. מאותה סיבה חשוב לכסות את העלים במגבת לחה תוך כדי עבודה — עלי פילו שמתייבשים נוטים להיקרע.
חומרים ל-30 כיסנים:
5 עלי פילו או יופקה מופשרים לילה במקרר
למלית:
1 קופסה (250 גרם) גבינת ריקוטה עיזים 5%
1/2 קובייה (120 גרם) גבינת פטה עיזים 20% מפוררת גס
100 גרם גבינת קאשקבלו 26% מגוררת גס
הכנה:
- מכינים את המלית: מועכים את הגבינות בקערה בעזרת הידיים ומערבבים לתערובת אחידה.
- ממלאים, מעצבים ומטגנים: מניחים את עלי הפילו או היופקה בערימה וחותכים בסכין חדה ל-6 רצועות ברוחב 6 ס"מ, כך שמתקבלות 30 רצועות. מניחים כפית גדושה של מלית בקצה כל רצועה ומקפלים למשולש: פעם אחת ימינה ואז שמאלה וחוזר חלילה, עד לסוף הרצועה לקבלת כיסן משולש בעל כמה קיפולים. מקפלים באותה צורה את שאר הכיסנים.
- יוצקים שמן בגובה 1 ס"מ למחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על להבה בינונית.
מטגנים את הכיסנים כ-2 דקות מכל צד עד שהם זהובים. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. - מגישים חם. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.
גיוונים:
מברישים את הפיליקס במעט שמן ואופים כ-20 דקות בתנור ב-180 מעלות עד שהם זהובים. הפיליקס ייצאו קצת פחות מבריקים ואולי המלית תברח מעט החוצה, אבל הטעם יהיה כמעט זהה.

לחמניות ביס גבינה בשלושה צבעים
24

סירות תפוחי אדמה ממולאות בגבינה
18

18

טארטים אישיים עם גבינות וירקות
14

14

בורקיטס עם ריקוטה, קשקבל ובולגרית
14

14

14
Leave a Comment