צילום: אנטולי מיכאלו | סגנון: קרן ברק

ירוקים מוקפצים עם מנצ'גו

– מתכון של דן יושע, ברנז'ה –

שילוב מקסים בין הגבינה הספרדית הפיקנטית לירוקים רעננים. מנה שתעבוד מצוין כעיקרית צמחונית או כתוספת לדג

החומרים ל־ 4 מנות:

100 גרם חמאה
2 ראשי ברוקולי מפורקים לתפרחות (ללא הגזע)
10 יחידות שעועית ירוקה (לקטום את הקצוות)
5 גבעולי בצל ירוק (רק החלק הלבן)
½ חבילת תרד נקי ללא גבעולים
מיץ מלימון אחד
½ כפית מלח
1 כפית סוכר
½ כוס יין לבן
200 גרם גבינת מנצ'גו 34% מגוררת גס + 50 גרם להגשה (לא חובה)

הכנה:

  1. מחממים במחבת חצי מכמות החמאה, מוסיפים ברוקולי, שעועית, בצל ותרד ומערבבים. מוסיפים לימון, מלח, סוכר ויין ומבשלים 2-3 דקות עד שהנוזלים מסמיכים ומצטמצמים מעט.
  2. מוסיפים את החמאה שנותרה ו־ 200 גרם מנצ'גו ומבשלים עד להמסת החמאה ולהטמעתה ברוטב. מסירים מהאש. אפשר לגרר עוד מנצ'גו לפני ההגשה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת בורגול

חלופה מקורית ומרשימה לפשטידת החג המסורתית. החיבור בין הגבינות, הבטטות והבורגול יוצר משחק טעמים ומרקמים מענג, ואילו העגבניות הצ

24

אספרגוס צרוב עם ביצה עלומה וטוויל גרנה פדנו

מנת רושם: אספרגוס אצילי, טוויל פרמזן פריך וביצה עלומה שעוטפת את הכל

24

קרפאצ'ו סלק עם פקאנים קלויים ונגיעות יוגורט

שילוב של סלק ויוגורט שמייצר קסם.

24

טאבולה דג ברוטב יוגורט ולימונים כבושים

החמצמצות העדינה של היוגורט מצטרפת לחמצמצות של הלימונים הכבושים, ושניהם יחד מהווים ליווי משובח לנתחי הדג. קיץ בצלחת.

24

סלקים צלויים על מצע של יוגורט עיזים

הסלק שומר על טעמיו ומעצים את המתיקות בזמן הצלייה. משתלב נהדר עם יוגורט העיזים המשובח.

24

סלט ארוגולה, ענבים ופקורינו

שילוב מקסים של ארוגולה חרפרפה, ענבים מתוקים, גבינה ארומטית ואגוזים פריכים.

24

קראמבל ירקות, מנצ’גו, קשקבל ואגוזי פקאן

בדרך כלל קראמבל הוא מתוק ועתיר בחמאה ופירות מקורמלים. כאן לקחנו את הרעיון הטעים הזה לכיוון מלוח ויצרנו חגיגה צבעונית וקראנצ’ית

18

סלט תירס, אבוקדו, עגבניות שרי, כרוב סגול וקוביות בולגרית

מסדרים את מרכיבי הסלט בצנצנות נאות ואת הרוטב מוזגים לכלי נפרד.

18