צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
טורטליני ארטישוק ירושלמי ופטה כבשים על תבשיל חמציץ
– מתכון של חיים כהן, יפו-תל אביב –
טעמו האדמתי של הארטישוק הירושלמי משתלב נהדר עם החמצמצות של הפטה, ואת החוויה משלים תבשיל החמציץ.
חומרים 6 מנות:
לבצק רבוך:
250 מ“ל (1 כוס + כף) מים
קורט מלח
350 גרם (½2 כוסות) קמח
1 ביצה
למלית:
10 יחידות (1/2 ק“ג) ארטישוקים ירושלמיים קלופים
1/4 כוס שמן זית
1 שם שום חצויה
3 עלי מרווה
1/2 כוס יין לבן
מלח ופלפל שחור טחון טרי
200 גרם גבינת פטה כבשים 20% מפוררת גס
לתבשיל חמציץ:
4 כפות שמן זית
2 שיני שום פרוסות דק
2 פרוסות של פלפל ירוק חריף
200 גרם עלי חמציץ
1/2 כוס ציר ירקות או מים
להגשה:
50 גרם גבינת פטה כבשים 20% מפוררת דק
1 כף יוגורט כבשים 5%
הכנה:
- מכינים את הבצק לטורטליני: מרתיחים מים ומלח בסיר. מוסיפים ¼1 כוסות קמח (175 גרם) ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהמסה נפרדת מדפנות הסיר.
- מעבירים למיקסר עם וו לישה ומוסיפים את יתרת הקמח תוך כדי לישה במהירות איטית. מוסיפים ביצה ולשים כ-3 דקות לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון ומקררים שעה.
- מכינים את המלית: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים היטב את כל חומרי המלית מלבד הפטה, מעבירים לתבנית ומכסים ברדיד אלומיניום.
- אופים 20 דקות, מסירים את הרדיד ואופים עוד 20 דקות עד שהארטישוקים מזהיבים ורכים.
- קוצצים את הארטישוקים דק, מוסיפים פטה ומתבלים.
- ממלאים ומעצבים את הטורטליני: מקמחים את הבצק מעט ומרדדים במכונת פסטה לעובי 2 מ“מ (מספר 11/2 במכונה). קורצים עיגולים בקוטר 5-4 ס“מ ומניחים במרכז כל עיגול כפית מלית. מקפלים לשניים ומהדקים היטב. מצמידים את הקצוות ומדביקים לקבלת טורטליני.
- מכינים את תבשיל החמציץ: מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים שום ופלפל חריף במשך כמה שניות. מוסיפים עלי חמציץ ומאדים עד שהם נובלים.
- מוסיפים ציר ירקות או מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות עד שהחמציץ רך והופך למחית.
- מבשלים את הטורטליני ומגישים: מרתיחים סיר עם מי מלח ומבשלים את הטורטליני כ-3-2 דקות עד שהם צפים.
- מסדרים את תבשיל החמציץ בצלחות עמוקות. מוציאים את הטורטליני מהסיר בכף מחוררת ומניחים על תבשיל החמציץ. מפזרים מעל גבינת פטה מגוררת, מוסיפים כף יוגורט ומגישים.
פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה
0
0
0
Leave a Comment