צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

טוסט מנצ’גו עם צ’אטני מנגו חריף

– מתכון של סבינה ולדמן –

הטוסט הכי טעים והכי מושחת שפגשנו לאחרונה. צ’אטני מנגו שמגישים לצידו מתפקד על תקן ריבה עם טוויסט אקזוטי.

חומרים ל-4 מנות:

לצ’אטני:
1 מנגו חתוך לקוביות של 1/2 ס”מ
1 כפית ג’ינג’ר קצוץ דק
1 שן שום קצוצה
1/2 פלפל צ’ילי אדום קצוץ דק
1 כף סוכר
2 כפות חומץ
מלח
20 עלי כוסברה (לא חובה)

לטוסט:
8 פרוסות לחם קסטן
4 כפות חמאה רכה
200 גרם גבינת מנצ’גו 34% מגוררת גס
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

הכנה:

  1. מכינים את הצ’אטני: שמים ג’ינג’ר, שום, פלפל חריף, סוכר, חומץ ומלח בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מוסיפים מנגו, מערבבים בעדינות ומבשלים דקה נוספת. מסירים מהכיריים ומצננים. מוסיפים כוסברה ומתקנים תיבול.
  2. מכינים את הטוסט ומגישים: מורחים חמאה בנדיבות על 4 פרוסות לחם קסטן ומפזרים על כל פרוסה 50 גרם גבינת מנצ’גו וכף בצל ירוק. מכסים בפרוסה נוספת ומעבירים לטוסטר (או מטגנים במחבת עם מעט חמאה מכל צד עד להזהבה). חוצים ומגישים מייד לצד הצ’אטני.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סיגרים במילוי מנגולד, יוגורט ופטה

כאן היוגורט הוא חלק ממלית. הוא תורם לעסיסיות ונותן מגע של חמיצות נעימה.

18

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

8

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פ

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלס

0

פלאפל חלומי ועדשים אפוי עם יוגורט-טחינה

סוד הטעם הוא במפגש בין העדשים לחלומי שמעניקה מליחות ומרקם גמיש. ההכנה ממש קלה, והכי חשוב: לא מטגנים! מגלגלים, מצפים ואופים. מג

0

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס האלה ישמחו את כל האורחים (גם את הקטנטנים!). מגישים לצד צזיקי צנונ

0

עוגת בורגול

חלופה מקורית ומרשימה לפשטידת החג המסורתית. החיבור בין הגבינות, הבטטות והבורגול יוצר משחק טעמים ומרקמים מענג, ואילו העגבניות הצ

0

שיפודי חלומי אורגנו וירקות עם סלסה ורדה

אם משתמשים בשיפודי עץ טובלים אותם במים, לפני שמשפדים, כדי שלא ייחרכו על הגריל. אחרי הצלייה מגישים עם סלסה ורדה מעל.

0